BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. október 18. 16:56
Ködös hajnal

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. október 19. | 14:41 | foto50

Szia!
Szeretném jelezni, hogy egy kalibrált fotós monitoron nézem a képeket, mielőtt bármit is mondanék róluk, mert a laptop monitor használhatatlan ebből a szempontból.
A pontozás tényleg nagyon szubjektív dolog, lsd. a Talajszinten című képemnél. Pont e miatt nem is adtam pontot az értékelés mellé.
Mindenkinek megvan a maga látásmódja, ezt tiszteletben kell tartani.
Amúgy ködös hajnal témában vannak pazar fotók (más oldalakon főleg) amik nyomot hagynak az emberben (néha még kedvemet is szegik, de inspirálóak is egyben) és óhatatlanul beugranak egy-egy hasonló témánál, mint viszonyítási pont.
Szép fényeket!
Józsi

gljzsf válasza:
Szia! Az észrevételemet nem Neked címeztem, ha úgy gondoltam volna megírom a Te reakciódra. Nem szokásom hátulról jönni. A pontozás szubjektivitásával abszolút egyetértek, és meg is lepődtem mikor a hármasom mellett két 5 pontos értékelést is láttam. Mindenki mást értékel egy képen, mást tart fontosnak és ez így van jól. Üdv: József

2021. október 19. | 09:50 | sasvari

Mostanában tudatosult bennem ,hogy mennyire nehéz is értékelni illetve a látásmód mindenkinél más. foto50 véleménye is helytálló amit a fekete részről ír ,lehet az orvosolható lightroommal. De valami miatt át jön a hangulata. Lehet ,hogy vizuálisan perverz vagyok? :D Nem tudom.
Üdv Sas

gljzsf válasza:
Az a helyzet, hogy nem mindegy milyen monitoron, milyen beállításokkal nézed a képet. Nálam például a nagy fekete rész nem is fekete, hanem több szürke árnyalatra, és részletre bomlik. De mondjuk egy laptop képernyőjén ebből semmi nem látszik. Így aztán mindenkinek igaza van, de mégsem. Mivel a legtöbb ember már laptopot használ, vagy valami régi monitort, lehet ahhoz kellene kalibrálni a képet.

2021. október 19. | 06:58 | foto50

Szia!
Nos szerintem ez nem egy jól sikerült felvétel és csak a cím miatt tudom, hogy mit akartál megmutatni, ráadásul a ködös hajnal helyett a fotó egy harmadát a fekete részlettelen folt tölti ki, véletlenszerű szerkesztésnek érzem. Élőben biztosan jobban nézett ki.
Üdv:
Józsi
Józsi

gljzsf válasza:
Szia!
Köszönöm az észrevételt. Néha kissé elfogult az ember a saját képeivel szemben. Ilyenkor jól jöhet egy helyreigazítás, vagy megerősítés :).
Üdv: József

adott pontszám: 5
2021. október 18. | 18:10 | sasvari

Szia.
Nagyon jó kép. Amikor tüzetesebben megnéztem talán nem is hiba inkább észrevétel.
Az első a fa felett talán még egy pici teret hagytam volna.
A második hogy amit a nap megvilágít alj növényzetet abból többet hagytam volna.
De aztán rájöttem ,hogy jobb így mert akkor a domb fekete részéből is több lenne az viszont nem jó. Tehát így jó ahogy van.
A kép hangulata önmagáért beszél : Színek , párán átszűrődő napfény ami csillog a leveleken ....hát na . Legyen tánc :D
Üdv Sas

gljzsf válasza:
Szia!
Köszönöm. Örülök, hogy tetszik :)