BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. december 29. 08:09
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
II. Felmosónyelek MÓDOSÍTVA

Módosítottam a vágáson ahogy ajánlottátok. Igazatok volt tényleg így jobb. Köszönöm.Viszont egyenesbe hozni szinte lehetetlen hiába igazítottam az ablakhoz akkor felül ferde és az ajtó is.Az eredetinél a lépcsőhöz igazítottam akkor az ablak ferde. Talán mert tényleg semmi nem egyenes és derékszögű a valóságban sem.Minden relatív is lehetett volna a kép címe. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. december 29. | 16:00 | frangipani

Igen, ezért írtam, hogy a legtöbb épület nem ismeri a párhuzamot és a derékszöget. Még az újak sem. Egy romos ház pedig dől mindenfelé. Kérdés, hogy mi a fotós célja. A valóságot ábrázolni, vagy egy idealizált, látványos képet készíteni. Mindkettő helyes út szerintem, témafüggő. Egy szociofotónál a valóság megmutatását tartom helyesnek. De a fotózásnál a technikai hibák kivételével minden szubjektív, és tiszteletben tartom mindenki ízlését.
Ahogy írtad, az optika okozta torzítás egészen más dolog, javítandó, bár szerintem ott is lehetnek kivételek.
A lényeg, hogy tetszik a fotód.

sasvari válasza:
:)

2020. december 29. | 11:54 | frangipani

Szia! Tényleg jobb lett. A ferdeséget én is láttam már az előző változaton is, de azért nem tettem szóvá, mert akárhogy is néztem, nem egy irányba dőltek a dolgok, és úgy tartottam, hogy képtelenség korrigálni.
Egyébként a legtöbb épületnél nyoma sincs a párhuzamnak és a derékszögnek. :-)
Tetszik, gratulálok!

sasvari válasza:
Szia. Először is köszönöm ,hogy véleményezted.
gljzsf kiegyenesítette, vízszintesekre és merőlegesekre. Megjegyzem tényleg nagyon jó lett.
De elgondolkoztam,hogy kell-e? Láttam aládúcolt gangokat amik már életveszélyesek voltak. A képen is a küszöbön áll ehhez.Ez csak hozzátesz nekem hisz szoció fotó. Ha egy épületet fotózunk ahol a falak egyenesek de az optika okozta torzítást kijavítjuk értem. A pisai tornyot se egyenesíti ki senki a képén. Mindenki másképp látja és ettől színes a világ.

2020. december 29. | 08:42 | gljzsf

Szia! Most már a címen sem ártana módosítani. Mondjuk felmosó csillár, vagy ilyesmi :). Amit én még javítottam volna, az erkély vonala, így már nagyon látszik, hogy ferde, és egy kicsit az ajtó vonala is befelé dől. Ilyen szűk vágásnál már minden meglátszik. De egyébként ok.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

sasvari válasza:
Szia. Próbáltam egyenesbe hozni ami szinte lehetetlen hiába igazítottam az ablakhoz akkor felül ferde és az ajtó is.Az eredetinél a lépcsőhöz igazítottam akkor az ablak ferde.Ha az erkélyhez igazítom akkor a többi ferde Talán mert tényleg semmi nem egyenes és derékszögű a valóságban sem.Minden relatív. :)