BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. december 24. 10:02
  • érzékenység: 125
  • fókusztávolság: 24 mm
  • objektív: Nikon AF-S DX 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • rekeszérték: F8
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Rajthoz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. december 26. | 12:00 | gljzsf

A személyes véleményem a milc-ekről, hogy a legjobbak. De ez biztos nem mindenkinek ilyen egyértelmű. A keresőben a kép 100%-át látod, és úgy ahogyan az az érzékelőre fog kerülni. Pontosan tudsz fókuszálni, mert van fókuszsegéd, vagy nagyítós, vagy élkiemelős. Mindenféle objektívet rá lehet rakni (sony). Én például szeretem a manuális obikat, mert különleges a képi viáguk. Ezek is tökéletesen alkalmazhatók manuális módban. És azért nem hasonlítható össze egy borsószemnyi érzékelővel a képminőség szerintem. Bár vannak jó gépek abban a kategóriában is, pl a canon, amit írtál is. De ha egyszer megszokod a nagy szenzort, már nem leszel soha elégedett mással. Szerintem persze.

2020. december 26. | 11:03 | gljzsf

Azon csodálkozom, hogy a véleményezéseidben egész jó tanácsokat adsz másoknak. De tényleg, ez nem irónia. Még ha a stílus nekem nem is fekszik. Csak az a kérdés Te miért nem ezek szerint csinálod a fotóidat? Illetve ott miért nem látod a hibákat?

Minerk válasza:
Ez egy nagyon jó kérdés. A fotózás pillanatában valahogy nem látom úgy a kompozíciót és a kép részleteit, mint utána monitoron. Van itthon az SLR gépektől kezdve a Bridge gépeken keresztül a drónokig minden féle fényképező, így elég jó összehasonlítási alapom van.

Én alapvetően egy Nikon D5200-al szoktam fotózni, ami szerintem nem egy jó kamera. Ne érts félre jó a képminősége és a kialakítása. De DSLR, nem látni keresőjében a kép tényleges expozícióját és élességét. A másik gond a kijelzője, világosabb és kontrasztosabb képe van, mint egy normál monitornak (sok félével próbáltam és mindig ez a helyzet). Ez alapján sem lehet pontosan exponálni. Ezért folyamatosan tekergetem a gépet és lövök mindenféle beállítással képet, hogy legyen köztük jó is. Néha lesz is, néha meg nem.
De nem ez a legnagyobb gondom, hanem hogy nagyon kis részét tölti ki a keresőjének a tényleges kép. Úgy képzeld el mintha 2 méterről néznél egy monitort. Nem tölti ki a látómeződ a kép, csak a közepén egy kis kockát. Ehhez képest egy SLR gép, Nikon D90 vagy Panasonic FZ1000, mintha 0,5 méterről néznéd. A gond az, hogy nem látszanak a D5200 keresőjében a kép részletei. Ennél a képnél maradva a sofőr arcát már nem tudtam kivenni, így nem is tudtam figyelni rá a komponálásnál.

Utólag aztán látom a kép hibáit, de akkor meg már mindegy, feldolgozom és ez van.

Hogy mért nem váltottam le a D5200-at nem tudom, hatalmas csalódás volt egy Canon PowerShot SX50 HS után, de megtartottam mert szeretnék pont erről írni egy cikket, mekkora átverés, hogy a DSLR gépek a legjobbak, pedig egyáltalán nem. Csak sosincs időm vagy kedvem befejezni, addig meg nem akarom eladni a gépet.
Itt a cikksorozat kezdete: https://minerktech.blog.hu/2020/05/01/dslr_vs_bridge_0_resz

Lehet, hogy bennem van a hiba nem a technikában, de én ezt most így érzem. Néha kiviszem az FZ1000-et is fotózni és mindig elképedek mennyivel jobb azt látni, amit a gép fotózott.
Te ahogy látom MILC géppel fotózol. Mi erről a véleményed?

adott pontszám: 3
2020. december 25. | 22:51 | sasvari

Szia.
Messziről nagyon látványos kép.Látszik ,hogy most indul. A kivitelezés nem túl szerencsés.
Bár a kocsi éles de a háttérben lévő emberek olyan félig bemozdultak. Magam részéről inkább megpróbáltam volna rekeszeléssel elmosni a háttérben álló embereket.
Üdv Sas

Minerk válasza:
Köszi az értékelést.

2020. december 25. | 13:30 | h.rom

Ez rettenetes környezetszennyezés. Az összes ilyen gány autót bezúzatnám.

Minerk válasza:
Végülis ez is egy vélemény. Évente pár ilyen verseny van országszerte. Egy gyár sokkal szennyezőbb, de ugye ez csak szórakozás. Köszönöm a véleményt.

2020. december 25. | 09:52 | gljzsf

Ne haragudj, de ezt a fotót nem is értem. Mármint, hogy miért töltötted fel? Egy füstölő autó oké, nem átlagos. De minden más igen, sőt. Összességében nem tetszik, bár ez szubjektív abszolút. De ha részletezni kellene akkor szűk a vágás. Ebben az esetben a háttérben állók arckifejezése fontos lenne, hogyan reagálnak erre a jelenetre. De ez nem látható, mert rosszul lett megválasztva a rekesz, vagy a fóusztávolság. Az autóban ülő sofőr arca kettévágva az A oszlop által. Inkább nem pontozom, gyenge kettes lenne.

Minerk válasza:
Köszönöm hogy ezt leírtad és nem pontoztad. Nekem valamiért tetszik a fotó.