BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,11
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. július 13. 19:54
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Esztergom
Nyugalom

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2020. július 19. | 14:03 | Fotos84

Szia! Jó az ötlet, és látványos a téma. Tudatos a szerkesztés is, ahogy bazilikát igyekeztél a harmadolóba tenni, van elő- és háttér is. Viszont nekem kissé szűk a vágás. Nagyobb látószöggel, egy lépéssel jobbra és kissé alacsonyabb pozícióból fotózva benne lenne a hangulatos macskaköves út is, a kőfal pedig hangsúlyosabb lenne, mint előtér. A bal oldali épületeket sem vágnám így félbe - persze egy zsúfolt belvárosi részen ez nehéz, de legalább az utca mellett első sor benne lehetne a képben. Ezt a dinamikatartományt egy expóban nehéz átfogni, az égboltról a világos részekről elvesznek a részletek, kiég a naplemente. Ilyen helyzetre javaslom a HDR-t, így az égbolt sem lesz túlexponált és az árnyékos területek sem buknak be. Szerintem megérné újrafotózni - megy a kredit :)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

pildi04 válasza:
Szia. Köszönöm az építő jellegű hozzászólást, igyekezni fogok. Az újrafotózás nem tudom mikor lehet esedékes, mert messze lakunk Esztergomtól, de majd megejtem jövőre :) Köszönöm szépen a kreditet is! üdv

adott pontszám: 3,5
2020. július 14. | 10:54 | lasztek

Szia. Nekem kicsit túl (színes, zsezsgő). A kompozíció nagyjából tetszik, de a széleken olyan furán ér véget a kép... szinte mindegyiken, mintha nem tudtad volna eldönteni, hogy esetleg egy még szűkebb vagy tágabb kivágás lenne-e jó... (a templomtornyokra gondolok, vagy a támfal tetejére bal alsóban, a jobb alsóban erre a mellvédre, vagy a felfele futó út jobb szegélyére, még épp rajta vannak a képen, de már látszik, hogy lekívánkoznak). Üdv:P.

pildi04 válasza:
Szia. Valóban, kicsit kaotikus, pont mint én :) Tisztában vagyok vele, pont emiatt is tettem fel, kiváncsi voltam nagyon, hogy kinek mi lesz róla a véleménye. Köszi az észrevételt, üdv

adott pontszám: 3
2020. július 14. | 06:17 | gljzsf

Szia! Azt hiszem vannak a képen javítandók. Az egyik ami nekem rögtön szemet szúrt, hogy a kis gyalog út kifelé kanyarodik a képből. Ez nagyon rossz mert arra felé vezeti a szemet. Ráadásul pont a főtémáról vezeti el a tekintetet. A városrészletnek szintén ilyen hatása van, nem tudom mit nézzek, mert az is hangsúlyos. A másik ami zavart, hogy az égbolt részlettelen, nagyrészt kiégett. Talán még várni kellett volna egy félórát, órát. Számomra tehát kicsit diszharmónikus a kép, és technikailag is lenne rajta csiszolni való.

pildi04 válasza:
Szia. Rendben, köszönöm az értékelést :)