BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,7
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. január 11. 19:10
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Színek nélkül

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. január 18. | 22:58 | lasztek

Szia. Két dolog, amit említenék. Nem tudom min lenne a hangsúly, a lámpa, vagy épp a negatív tér... mi volt a cél? Ha a lámpa, akkor javasolnám, hogy közelebb menj, és ne középre komponáld, és akkor több kompozíciós elem is máshogy rendeződik el (a lámpa hátterében a sok bonyolult elem, a jobb oldalon ez az irdatlan tömegű vas stb.). Ha a negatív tér volt a cél, akkor viszont érdekes, mostanában jöttem rá egy trükkre, ami működni látszik: a kép közepére rakok egy markáns elemet, ami nyilvánvalóan nem témája a képnek, nem célja, és ez kicsit megcsavarja a képet. (Lehet, hogy ez csak egy ilyen múló hülyeség nálam, meglátjuk...). Viszont itt tényleg nem tudok dönteni, melyik van, ez egy külső szemlélőtől jövő észrevétel. A másik technikai jellegű: gyanítom, de nem vagyok biztos benne: nem a szürkeség volt a cél (mert szürke). Fehér témánál a fénymérőt felül kell bírálni és túlexponálni. Ha ez triviális, bocs: a másik lánchidas miatt gondolom, hogy ez segít.

sasvari válasza:
Szia.
Igazából egy más nézőpont volt a cél.Nem akartam sablonos képet (oldalról vagy szimmetrikusat szemből).Igen lehet jobb lett volna lentebbről fényképezni,hogy a híd korlátjából több látsszon
így kevesebb üres tér látszódna.Kicsit ki akartam hangsúlyozni a híd vas szerkezetét. A messzebbről való zoomolás lehet nem volt szerencsés a köd miatt mert így a dinamikájából veszített.A lámpa középre komponálása szándékos volt és a ködbe vesző oszlop pedig a híd fő jellegzetességét próbáltam érzékeltetni.A lánchidas képnél egy második világháborús nem teljesen tökéletes kép volt a cél.Köszönöm az észrevételeket.Lehet újra kellene majd fényképezni. Az új gépemen van dinamikus fekete fehér lehet azzal jobb lenne,na és a kompozíción csiszolni.
Üdv Sas

adott pontszám: 3,7
2020. január 17. | 15:45 | Kósza21

Szia

Nem tudom, hogy automata ISO-val fotóztad e, de akár igen akár nem, nekem bejön a szemcsézetség. Kis utómunka a híd közelebbi részén, a kontraszttal és a feketékkel, mert valahogy lapos nekem ez a része a képnek.
Valamint jókor volál jóhelyen? Mert egy lélek sincs a képen és ez hangulaotossá teszi nekem a képed.
Gratulálok összességében szerintem nem egy rossz kép.

sasvari válasza:
Szia.
Nem automata ISO. Iszonyatos köd volt zoommoltam és attól a szemcsézettség.Igen tudom lehetne dinamikusabb de a photoshophoz nem értek.
Köszönöm az értékelést.
üdv Sas