BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. január 8. 21:17
Basel Messeturm

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2020. január 12. | 00:55 | najó

ügyesen megoldott kapáslövés!!
üdv!

Huti válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4,5
2020. január 10. | 12:21 | lasztek

Szia! Alulértékelt kép ez :). De megvan az oka, ehhez nem sokan akarnak hozzászólni, mert nem szőrös, sem nem tollas. Én elmondom a véleményem... ami tetszik: a kompozíció, a szembefény, az a sejtelmes egybelátszó felhő (kérdésem: ez télleg ott volt, vagy a mögötte lévő felhő összelátszik a tükröződő felhővel?), az alsó emeleten a futurisztikus épület tükröződése. Ami nem tetszik: a színek, főleg az ég bizonyos részein azok piszkos színek, amit tudom, milyen nehéz kezelni így szembefényben, nekem sem szokott sikerülni... (egyébként az a gyanúm, hogy az áll a jelenség hátterében, hogy a RGB szenzor csatornái különböző módokon tendálnak a kiégés felé, és ezért a nagyon világos kiégés közeli részeken színeltolódás is keletkezik járulékosan, de ez csak találgatás) két expoval lehet ezen segíteni, az égen nem változnak olyan gyorsan a dolgok, és gyanítom amúgy is állványon volt a gép, csak akkor meg az integritáson kell dolgozni ;szerintem a biciklis kicsit kicsúszott a szélre, egy nagyon röviddel előbb kellett volna exponálni -szerintem, de ez sem könnyű. Gratulálok.

Huti válasza:
Köszi a kimerítő kritikát! A felhő a tényleg ott volt. A színek... nem tudom önmagában nekem azokkal nincs bajom, bár tény hogy ellenfényben nem egyszerű az ilyesmi. Nem vagyok az a fotós, aki az ilyen kritikáknál a felszerelésére mutogat, de látnod kellene hogy nézett ki egy darab nyers kép - ez minimum 5-6 különböző expóból van összegyúrva hogy nézzen ki valahogy. Sajnos itt
még az első generációs tilt-shiftem volt, ami még filmhez lett tervezve, ennek megfelelően alapból úgy aberrál a nagyfelbontású digitális szenzoron mint az állat és ehhez jön még az ellenfény. Szerencsétlen biciklis tényleg nagyon kicsúszott, elsőnek így sikerült lekapni, aztán meg nem jött több.