BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,01
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. november 5. 14:12
  • érzékenység: 200
  • rekeszérték: 8
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Álmos reggel

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. november 11. | 12:39 | lasztek

Én nem hiszem, hogy így lenne (ismeretlenül is). Ne hagyd magad. Egy álmos reggel lehet ilyen is. Ha valami bíztatóra vágysz, van azért: pl. ez a 3 tónusra szorítkozó grafikusság tetszik. Csak komponálni kell. Egyensúlyozni. Ezért adtam 3-at (tudatos, kreatív, de javítandó), nem 2-t (elfogadható, unalmas, tucatfotó). A krediteidet ne rám pazarold, hanem feltöltésre, jobb az, meg kell tanulni helyére tenni a kapott kritikát - nekem is... Én ilyet mondani nem akartam, az biztos.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

marci64 válasza:
ÓÓ nem... köszönöm ez nem lesúlytó volt minden véleményből nagyon sok jó kiderül mindenféle szempontból technika látásmód stb és tényleg köszönök minden véleményt .. most kezdek csak a fényképezőgépbe másként nézni és ebben ezek a mondatok sokat segítenek (egyébbként utólag belegondolva tényleg magamra ismertem.. :D ez van)

adott pontszám: 3
2019. november 10. | 14:51 | lasztek

Szia. Nem érzek fogódzót a képen. Kicsit minden mintha félbe lenne hagyva. Fél ház, fél fák, fél autók, fél parlament. Kicsit a komponálás is ilyen félbemaradtnak tűnik. Egyedül a szürke texturátlan ég ami teljes. Értem én, hogy a cím erre utal, de én úgy érzem ettől még nem lesz jó a kép maga.

marci64 válasza:
Szia Köszönöm.Ez most megvilágosított Tulajdonképp ..igen szürke jellegtelen semmit mondó... na most jöttem rá: ez én vagyok!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2019. november 6. | 20:53 | hoho

Szia!
Lehet, hogy az a pillanat, az az érzés, ami megfogott ott és akkor, egy különleges érzés volt.
Megörökítetted, hogy át tudd adni nekünk, nézőknek is. Talán ez nem sikerült igazán.
Nem szabad feladni, mert ahogy József írta, a technikai tudás tanulással, gyakorlással fejleszthető.
A tehetséget nem mindenki örökli a felmenőitől (ilyen szerencsében én sem részesültem), viszont a látásmód, és az a képesség, hogy megmutassuk másoknak úgy a világot, ahogy mi látjuk vagy úgy, ahogy láttatni szeretnénk alakítható, változtatható. Tanulmányozni kell sok-sok jó képet, akár festményeket, szobrokat, épületeket, és olvasni róluk kritikákat véleményeket.
És érdemes sokat fotózni, az elkészült képekről megfogalmazni saját magunknak is a véleményt, hogy olyan lett-e, mint amilyennek akartuk, visszaadja-e azt az érzést, azt a hangulatot, amit mi ott és akkor éreztünk, amit közvetíteni szeretnénk másoknak?
Az itt leírt vélemények valóban hasznosak, őszinték, lehet tanulni belőlük.

marci64 válasza:
Köszönöm! Próbálom csiszolni a látásmódomat sajnos nagyon elüt a többségtől de sajátomban nehéz megtalálni a hibát, ezért is próbálom más szeméből a megkapni az igazat. Köszönöm mert ezekből lehet a pozitív változás.

2019. november 6. | 13:28 | gljzsf

Köszönöm a krediteket. Hogy megdolgozzam érte adok néhány ötletet tanácsot. Azt gondolom nem mindenki alkalmas arra, hogy meglásson dolgokat. Nem mindenki művész, nem mindenki festő, nem mindenki fotós. Én sem :). Akinek nem megy zsigerből annak tanulnia kell. A fotózásnak van technikai oldala, és van művészi oldala. Kinek mire van jobban hajlama az a könnyebb rész számára. A technikai nagyrészt tanulható, gyakorolható. A művészi, ha nincs meg zsigerből, akkor is fejleszthető, tanulható. Sok fotót, festményt kell nézegetni, és elméleti alapokat is lehet tanulni. Zenét is lehet hallgatni, minden olyan dolgot, amik a művészetről szólnak. El kell gondolkodni azon, hogy ha nézel egy jó képet, mi ragad meg benne? A momentumok, azok elhelyezése, egymásra hatása, harmóniája? Aztán meg kell keresni azokat a témákat amiket szeretnél fotózni. Keresni a témákat, mintha a szemed lenne a fényképezőgép. Keresni a hozzá illő napszakokat, megtervezni egy fotót, vagy csak spontán fotózgatni, és átnézni mit fotóztál, válogatni, és csak a jónak tartottakat feltölteni. Idővel alakul majd a látásmódod :).

marci64 válasza:
Köszönöm. Igen ezért vagyok ezen az oldalon. Figyelni megnézni..megöregedtem és hihetetlenül ellaposodtam az évek során..ezért vettem elő a gépet.. de érzem hogy valami nem jó mert csak nekem akadt meg a szemem egy pillanatra de....
Köszönöm szépen mégegyszer!!

2019. november 6. | 10:27 | V.F.

Itt most mi is a téma egész pontosan? A kép majd felét elfoglaló részlettelen égbolt, vagy a 3 fa lombkoronája,(lomb nélkül)?

marci64 válasza:
Köszönöm. Engem csak a látvány megfogott, de pontosan ezekért a visszajelzésekért regiztem be mert valamit rosszul látok csak magamtól nem jövök rá.

adott pontszám: 2
2019. november 6. | 08:57 | gljzsf

Szia! Nem igazán sikerült jól ez a fotó szerintem. Nekem hiányzik az alsó rész. Az utómunka szörnyű. A kompozíció hibás, hiányos. Nem tudom mi fogott meg Téged ezen a képen, de szerintem alapvetően hibás út. Pontozásban egy kicsit enyhébb leszek. Üdv:

marci64 válasza:
Köszönöm. Ezekre a véleményekre van szükségem akik megtudják mondani miért rossz a kép. Így előbb utóbb lesz jobb is.. :)
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.