BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. október 19. 20:38
Hajnali csúcstámadás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. október 25. | 14:32 | Minerk

Szia!

Minél jobb egy kép annál nehezebb rajta fogást találni és rámutatni valamire, amivel jobbá lehetne tenni. Próbáltam minden apróságra rávilágítani, amit csak el lehet rajta képzelni, hogy nem tetszik valakinek. Most már látom, te sem ma kezdted a fotózást, de én előre nem tudom, így mindig próbálok úgy viszonyulni a képekhez mintha egy kezdő véletlen jobbra sikerült képe lenne.

Nekem tetszik, hogy minden éles a képen, csak nekem nem mindig sikerül megvalósítanom ilyen jól.

Nem tudom pontosan, hogy milyen volt a terep ahol fotóztál, de szerintem, ha egy fél méterrel lentebb tartod, a kamerát már nem lógna be az ág.

A színvilág egy eléggé nehezen beállítható érték, mivel minden megjelenítő, nyomtató, eltér egymástól, így könnyen lehet, hogy ugyan az a kép két másik eszközön drasztikusan más színvilágot-hangulatot ad. Lehet, hogy te mást látsz a te monitorodon, mint én az enyémen. Átnézem a gépem beállításait, hátha nálam van valami probléma.

Képed ötletes, hangulatos, jól megvalósított, apróbb hibákkal.

gljzsf válasza:
Szia!
Köszönöm mégegyszer :)

adott pontszám: 4,2
2019. október 23. | 09:21 | Minerk

Üdv!

Képedre ránézve megdöbbentett mennyire szép helyen voltál és milyen szépen meg tudtál mutatni mindent a tájban, de valahogy mégsem lett az igazi.

Kezdjük az elején. Az hogy egy képen mutatod meg a szirtet és a tájat a háttérben nagyon jó ötlet. Ezzel tér hatását keltetted és a képre vontad figyelmemet. Egy dolgot nem értek. Hogy Csináltad, hogy egyszerre éles a szinte melletted álló ember és a harminc km-re lévő hegy?
A háttér gyönyörű, a hegyek a felhők a köd, önmagukban is megállnák helyüket. A szirtről növő fák gyönyörűek az ég elé kilógva. Az ég érdekes, tudom, hogy ez a természetes, de szerintem túl nagy rész megy át fehérbe az égből. Szóval a körítés elképesztően jó a képeden.

Viszont a kép jobb oldalán ott az út rajta egy túrázóval. Ez egy sokkal egyhangúbb és unalmasabb része a képnek, az erdő fái egybeolvadnak és szerintem csupán feleslegesen nem hagynak elég teret a kép bal oldalának. Az ember épp megy fel az úton és jobbra néz ahol nincs semmi érdekes. Ez az egyik legnagyobb hibája a képnek. Sokkal, de sokkal jobb lenne a kép, ha az ember balra nézne, esetleg egy szirten ülve a kilátást csodálná, mivel ezzel a mi figyelmünket is erre terelné, így csak rávezet minket a kép másik nagyobb hibájára a belógó ágra. Engem kifejezetten zavar. Egy ilyen ág nagyon jó kompozíciós elem, ha egy tájképen minden távol van tőlünk és valahogy szeretnénk ezt a távolságot éreztetni, viszont a te képeden ez már teljesen felesleges, így csupán zavaró tényező marad.

Összességében én az egész képet kicsit balra mozgattam volna, hogy a tájból több a jobb oldali erdőből kevesebb maradjon, a belógó ágat letörtem volna, ha nincs más megoldás, és az embert leültettem volna egy sziklaszirtre.

Látszik a képeden hogy már nem nyers kép, én valamiért elfogult vagyok azzal kapcsolatban, hogy próbálok mindig olyan színvilágot és kép megjelenést visszaadni, amilyet látok. Nem feltétlenül gond, ha te nem erre törekszel. Nem tudom mit csináltál a képpel, de nekem nem tetszik az, hogy valahogy túlélesítettnek érződik a kép. Nem tudom megfogalmazni, de remélem megérted, valami nem jó, de még én sem tudom mi.

Minden adott volt egy gyönyörű kép elkészítéséhez, de mégsem lett olyan jó ez a kép, mint amilyen lehetne. Összességében nem rossz, de van még mit javítgatnod rajta.

gljzsf válasza:
Szia!
A helyszín adott volt, sok lehetőség nincs a kép utólagos manipulálására. Ágakat letördelni nem fogok, már csak a természet védelme miatt sem. Fűszálakat szoktam kitépni egy makró kedvéért de az más téma. Az élesség rekeszelés kérdése, és megfelelő objektívé. Az élességet nem gondolnám hibának, ha nem lenne az, akkor az lenne a baj. A színvilág pedig természetes mi a gond vele? Köszönöm hogy benéztél.