BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,73
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. augusztus 9. 08:22
Gömbölyű poloskalégy.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. augusztus 12. | 01:16 | foto50

Kedves Lajos!
Kissé meglepett ez a leplezetlen indulat, mely a fotódra írt véleményemet követte, ezért reagálok és részemről le is zárom ezzel az egészet.
1. Nem ideális pózról beszéltem, hanem ideális nézőpontról, ami ebben az esetben kicsit felülről, kicsit hátulról lett meghatározva, ami szerintem továbbra sem a legjobb, nem is alkalmaztad te magad sem a korábban készült képeidnél, mert ha lehetőség volt rá mást választottál.
2. Az élességre visszatérve: Megnyitottam a képet PS-ban, és ott is megnéztem. A szemeken valóban van élesség, a felső légy szemének alsó fele valóban éles, de a kicsi mélységélesség miatt (amit 8-as blendénél nem is értek) a szem környezetében már minden életlen és ez zavaró a szemlélő számára. Engedd meg nekem, hogy tévedjek, de ha jó helyen lenne az élesség pont, 8-as blendénél 105 mm-en nem ezt kellene látnunk. Amúgy van néhány beégett részlet a fotón, amit eddig nem láttam, csak a PS-ban vettem észre. (de lehet, hogy rosszul működik a program)
3. Sajnálom, hogy csak sértődöttségedben vetted a fáradtságot, hogy belenézz a képeimbe, amikor 5 pontot adtam a fotóidra, nem érdekelt ennyire, hogy kitől jött a vélemény.
4. Egyetértek a véleményeddel, a fotóim tele vannak hibával, és örülnék, ha néha ezeket meg is írnád néha, mivel abból tanulhatnék, és ha esetleg nem értek egyet a véleményeddel, nem fogok felháborodni, majd intelligensen megírom, hogy nem értek vele egyet.
Végezetül: Sajnálom, hogy ez lett a fotódra írt véleményemből, szerintem nem bántottalak meg semmivel, 4 pontot adtam a képre és leírtam, hogy miért nem 5 pont számomra.
Tiszteletben tartom azt a véleményedet, hogy nem értesz vele egyet, de kérlek te is tartsd tiszteletben, hogy én így látom, és ebben nincs semmi személyes, mint ahogy akkor sem volt, amikor nyomtam az 5 pontot.
Üdvözlettel:
József

Tarr Lali válasza:
Kedves József!
Megmondom őszintén,hogy nem nagyon kedvelem ha a stílusomat minösitik .Gondolok a "leplezetlen indulat" és a "sértődöttség"rám vonatkoztatott megállapításaidra.Ezt ha kapcsolatba kerülnénk,a későbbiekben akkor a továbbiakban légyszíves mellőzd.A véleményemet leírtam és fenntartom.A pontozásodra vonatkozóan én semmilyen megjegyzést nem tettem és nem kéne szembesítened olyan kijelentésekkel amiket nem tettem.Meg miért kell felhívnod a figyelmemet a véleményed tiszteletben tartására.Hiszen én csak a saját álláspontomat írtam le.Ez az egész problémázgatás számomra érthetetlen.Én egyáltalán nem vagy megsértődve.De ha úgy gondolod hogy még van mit megbeszélnünk,akkor azt ne itt tegyük.Inkább telefonon. A számom elérhető.
Üdv:Lajos

Üdv:Lajos

2019. augusztus 10. | 16:02 | bau52lac

Szia! Az, hogy kinek, hol, mennyi az elfogadható és a szerkesztés hogy jobb, az szubjektív, nincs rá pontos szabály. Objektíve a fotóid nagyon jó minőségűek és gondosan kivitelezettek. Üdv

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm,hogy ismét írtál.Szerintem több ilyen tipusú véleménycserére lenne itt szükség.Ez tenné még eredményesebbé az oldal működését.Nem túl régen Istvánnal/Csupakambra/tudtam hasonlóképpen megbeszélni a felvetődő témákat.Sajnos Ő már nem lehet itt.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 4
2019. augusztus 10. | 09:47 | foto50

Szia!
Nem emlékszem, hogy láttam-e már ezt a fajta legyet, de érdekes, egyedi színezete van, no és rögtön kettő egyszerre...
A fotónak szép a háttere, a fények szép kiegyensúlyozottak, ezek tetszenek.
A nézőpont nem a legszerencsésebb, de lehet, hogy másra nem volt mód. Ami kicsit zavar, hogy az élesség nem elég határozott, mintha lenne egy kis bemozdulás.
Szép fényeket!

Tarr Lali válasza:
Szia!
Szerinted milyen egy rovar esetén az "ideális"póz? Kíváncsi lennék a véleményedre.Ezen a felvételen szépen kivehetők a szereplők fajára és nemére jellemző jegyek.Ha az élesség "nem elég határozott" akkor miért pengeélesek a rovarok szemei.Ugyebár egy ilyen kategóriájú képnél ez fontos.Ezt nem árt tudni.
Ráadásul ez nem házilégy vagy húslégy amiből itt számtalan található.Mindemellett a cselekmény sem érdektelen.Ne haragudj de ezek a mondvacsinált megállapítások jelen esetben nem állják meg a helyüket.Körülnéztem az oldaladon és számos esetben, a képeiden mindenféle hibát lehet találni.Becsillanás a rovar szemén,rossz képszerkesztés,zavaros háttér stb. A kritikád nekem semmi hasznosíthatót nem adott.Pedig próbálkoztam.
Neked is szép fényeket!
Üdv:

adott pontszám: 4,9
2019. augusztus 10. | 05:02 | bau52lac

Szia! Már szimpatikus nekem, ha a poloskákat támadja.A kép is tetszik, a minősége is jó, szerintem. Talán picivel több tér lehetne körülöttük, de hát így is jó! Üdv

Tarr Lali válasza:
Szia!
Igazán örülök,hogy ismét véleményezted egy képemet.A több térre vonatkozó megállapításodat természetesen elfogadom,de ugyanakkor el is bizonytalanít egy kicsit.Más estekben pont az ellenkező kritikát fogalmazzák meg.Például a "Bársonyos kereveten" című képemnél,vagy az egyik pókos fotómnál.Köszönöm Neked az értékelést és a pontot.
Üdv:Lajos