BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. május 14. 10:18
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 70 mm
  • objektív: 70.0-300.0 F4.5-6.3
  • rekeszérték: f4,5
  • zársebesség: 1/640
MONTECRISTO v2

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. május 17. | 13:27 | kapka

Teljesen igazad van, abszolút nem kell a szabályokat betartani. De, ha eltérsz, akkor legyen célja, legyen látható, hogy az szándékos volt és egy-egy szabály megszegésével valamit ki akartál emelni, ami sokkal fontosabb, mint maga a szabály.
Nem ismerem a többi képedet, sem a munkásságod, de, ami itt látható az oldalon, az alapján, azt mondanám, hogy az ember ábrázolás területen a kezdetekkor talán mégis javasolt megfontolni és nem egyből elvetni azokat a szabályokat, elbújva az alkotói és a művészi szabadság fogalmai mögé. Mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok profi, sem évtizedes tapasztalattal sem rendelkezem.
Próbálkozni jó, sőt kell is, csak bátorítani tudlak efelé. Ahogy hibázni is jó, mert abból tanulni lehet, fejlődni.

Miért kell, hogy nézzen valamerre? Nem kell.
Miért kell, hogy rendezett legyen? Nem kell. De akkor a rendezetlenséggel fejezz ki valamit, legyen az a lényege a képnek. Mutasd be azt, egy közeli felvétellel, hogy a haj össze-visszasága az ő saját jellemzője és mondjuk összefüggésben van a környezet rendezetlenségével, ahol ő éppen van, vagy, ahol él.
Azt azért lásd kérlek, hogy itt a kép közel 2/3át egy világos rész uralja. A poló. Ami tökjó, ha egy poló reklám lenne és a felsőt akarod bemutatni. De te szerintem mást szerettél volna.

A fotózás egy nagyon szubjekítv műfaj, ezt el kell fogadni. Az egyik embernek tetszik valami, a másiknak abszolút nem, valaki lát értelmet egy képben, más nem. Ez ilyen. :) De ez így van jól.

Bízom benne, hogy nem támadásnak vagy kötekvésnek vetted a soraimat. Nem volt ilyen szándékom. Csak előre! :)
Legyen szép napod!

Aitken válasza:
Abszolút nem vettem támadásnak a véleményedet. Most kezdtem csak foglalkozni a fotózással és szívesen fogadok bármi nemű kritikát/javaslatot. Inkább retorikus kérdés volt a válaszom, de szívesen olvastam a véleményed és sok szempontból egyet is értettem vele. Ezekből a részletes kifejtésekből lehet sokat tanulni, így még egyszer köszönöm a kirtikát!

2019. május 15. | 12:59 | kapka

Szia,
A portrék többségénél, azért jó, ha látjuk a modell szemét vagy legalább a kamera felé néz. Ebben a formában, hogy lefelés néz felmerül a kérdés, hogy mit néz?
A haj rendezetlensége sem tetszetős azért, különösen a hátsó részen. Bár az is, lehet, hogy ennek a korosztálynak ez lesz a jellemzője és 40-50 múlve teljsen átlagos lesz.
A poló viszont nagyon világos, egy kicsit lehetne sötétebb, hogy az arc legyen világosabb. Illetve a kép arányait tekintve sok a poló aránya a képen, pláne, hogy homogén felület.
Portrék esetében az orr ne nyúljon túl az arc vonalánál, erre még érdemes figyelni.
Hangulata viszont van, szóval csak hajrá! :)
üdv.

Aitken válasza:
Hello!
Köszönöm a véleményt!
Szeretek próbálkozni a "nagykönyvben megírt" dolgok mellőzésével. Próbálkozni a szokványostól eltérő dolgokkal.
Miért kell, hogy nézzen valahova a portéalany? Miért kell rendezett legyen minden részlet. Talán pont így lesz más a hangulat. Előbb utóbb bízok benne, hogy ez a kép minőségének a javára fog válni.
Üdv!