BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,03
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. április 30. 19:51
A dzsungel mélyén

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2019. május 4. | 08:19 | gljzsf

Szia! Nem vagyok nagy bogár-rovar fotós de tetszenek a jó minőségű fotók ebben a témában, hiszem olyan dolgokat mutatnak meg amik szabad szemmel nem láthatók. Ez a kis pókocska is igazi különlegesség. Bár már sok hasonlót láttam róluk, kedvenc témája a makrósoknak, ez szerintem egész jól sikerült. Amit talán hibának érzek, az a vágás lenne. Elveszik ez a kis "jószág" a magy képméreten. Szűkebb vágás előnyösebb lett volna szerintem. Sokkal szűkebb. Bár nem tudom mire volt lehetőséged a képméret miatt. Viszont jók a fények, jó helyen van az élesség. :) Üdv: József

ravaszguba2 válasza:
Szia! Köszönöm szépen az értékelést! Próbáltam vágni, de nagyon szétesett tőle a háttér.

2019. május 3. | 22:00 | Zsupoll

Ha jól sejtem a canon 100 az eleve makró obi, amire még ráteszel egy raynoxot pl. Én is próbálkoztam hasonlóval, de szinte lehetetlen élességet fogni, nincs is türelmem hozzá. Egyébként minél több képet nézegetek, olvasgatok, rájövök, hogy a pont a makrózás amihez nem kell méregdrága felszerelés. A legszebb makrókat egy 50mm obival csinálják, amit fordítva felraknak valahogyan a gépre.

ravaszguba2 válasza:
Szeretném majd kipróbálni azt a tehnikát is.

2019. május 2. | 20:59 | Zsupoll

És szerinted van értelme f16-nak? Nem tudom mivel fotózol, de ha jól tudom, minden obinak van egy rekeszértéke, ami után már nincs értelme tovább növelni. Én f11-nél sosem állítok szűkebbet, és így is szedegethetem le a foltokat utólag. :)

ravaszguba2 válasza:
Előtét lencsét is használtam, amivel még jobban leszűkül a mélységélesség, mert a tárgytávolság is kisebb lesz. f11-nél csak a pók szeme lenne éles és semmi más. Még a szem feletti szőrszálak se férnének bele. Canon 100 f,28 l obit használok f16-ra még simán rekeszelhető. Azért köszi, hogy foglalkoztat a dolog és a segítő szándékot is nagyra becsülöm!!!

adott pontszám: 4,5
2019. május 1. | 23:00 | Zsupoll

Nagyon tetszik! Kellemes a zöld a képen és hátborzongatóvá teszi a sötét háttér, az ugrópókok meg számomra olyanok, mint másnak a kutya. Azért vonok le pontot, mert a háttér nagyon zajos, vagy szétesett. Ezt már egy múltkori képednél is megfigyeltem és akartam is kérdezni, hogy vajon mi az oka?
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ravaszguba2 válasza:
Szia! Köszönöm szépen az értékelést és a kreditet is! A zaj azért keletkezik mert a mélységélesség növelése miatt f16-os körüli rekeszt állítok, a zársebesség s/100-nál nem lehet kisebb, hogy ne mozduljon be, ezért az iso-t tolom. Amivel nem lenne gond, de zajtalanítás és tömörítés után foltosodik a háttér.