BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. április 10. 17:07
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 18,00 mm
  • objektív: EF-S15-55mm
  • rekeszérték: f/ 3.5
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Nyárváró

Első fotós próbálkozásom egy kölcsöngéppel és amatőr modellel. Javító szándékú kritikákat szívesen fogadok. Utómunka nincs rajta, csak kis vágás. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. április 27. | 21:42 | fodbal

Nem szerencsés porténál egy ilyen háttér, a farakás nagyon elvonja a figyelmet... A modell mintha feszült lenne, nem érzem úgy hogy "önmagát adná" a képhez. A feltöltött méret túl nagy, 1000 képpontos hosszabbik oldal is elegendő.

Üdv,
Balázs

Aitken válasza:
Hello!
A mélységéllesség nagyon nem lett eltalálva. Első portré fotózásom volt, a jövőben ezen feltétlen javítok. Modell önmagát adta, de mindketten a lelkes amatőrök táborát erősítjük. Ez meg is látszik a képen. Másik értékelő is megjegyezte a képméret problémát. Többi képeimen erre is már figyelek.

2019. április 14. | 10:33 | Drilla.

Széles látószöggel nem előnyös portrét lőni.
Ez a háttér szerintem egy fakitermelőhöz illene, ugyan ezzel a mozdulattal. "de ki vagyok.."
Túl világos a fotó, ne dél körül fotózz napsütésben, inkább napkelte-nyugta.
Van egy olyan érzésem, csak automatán ellőtted.

Próbálj meg egy egyszerű portrét lőni a csajról szemből, 55mm-en f5.6-rekesszel, szép fényekben, élesség a szemeken, és rezzenéstelen arccal nézzen a kamerába. Szerintem szuper lesz!
Ne erőltessétek ezt a drámai micsodát.. (:

Utómunka meg kell ennél a technikánál, vagy mázli.
Ui.: Én sem értek hozzá, de ezeket fogadd segítő szándékúnak..

Aitken válasza:
Hello!

Széles látószög a hozzá nem értés eredménye. A motiváció a tág rekesszel az alacsony mélységéllesség lett volna. Utólag belátom, hogy rossz volt az alap koncepció. Háttér és a modell távolságát/arányát máshogy kell beállítani. Legközelebb a kapott tanácsok alapján próbálok meg dolgozni.
Nem autómatán lőttem el, minden beállítás manuális volt és szándékos. Így lehet talán a legjobban tanulni. Bár a végeredmény szempontjából korántsem a legjobb.
Készült több póz is. A "drámai micsodát" azért próbáltam meg, hogy legyen benne egy kis érzelem is. Szemből készült fotó is került feltöltésre azóta.

2019. április 11. | 15:50 | btomi77

Szia!

Mivel a portré fotózás nem az én műfajom- csak a lányommal próbálkozom- ezért nem lenne stílszerű pontoznom a képedet.
Amit én hibáknak vélek, hogy a háttér mintázatába beleolvad a téma.. Mindkét kéz tartása görcsös, kissé mesterkélt. Erről árulkodnak a behajlított ujjak. Amivel izgalmasabbá tehetnéd a képed, ha szebb környezetbe vinnéd ki a csinos modelledet. Megpróbálnád megnyugtatni, hogy a kitalált pózoltatás természetesebbé váljon. Ha már ezek mennek jöhetnek a szebb fények használata is. De az még kezdőként későbbi téma lesz.
Javaslom a képek feltöltésére a hosszabbik oldal méretét 1200-1400 pixelre tömörítsd le.
Sok sikert kívánok a fotózás terén.

Üdv.Tomi

Aitken válasza:
Hello!

A háttér hamarabb volt meg mint a modell. Természetes háttérhez kerestem ismerőseim körében olyan embert, akihez illik. Elfogadva a jótanácsod, inkább a mélységélességet kellene csökkenteni. Kezekkel gondban voltam, hogy miként is lehetne elhelyezni. Ezek szerint nem sikerült a legjobban. Van ebből a sorozatból egy másik kép, ami az én megítélésem szerint jól sikerült. Lehet azt is feltöltöm véleményezésre, abból lehet tanulni. A kitalált póz félig spontán félig beállított volt. Szívesen fogadtam volna tanácsokat a fények használatára is. Köszönöm a véleményt!