BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. március 2. 11:56
Fehérfarkú pásztorszitakötő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. május 5. | 10:38 | kornélákos

Nekem ez a kép nagyon vidám! Biztos a sok fény miatt!

Tarr Lali válasza:
Szia!
Örülök,hogy tetszik Neked.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 5
2019. március 6. | 13:35 | Vidra111

Szép, részletgazdag kép, jó hogy az erős napsütés ellenére sincs zavaró mértékű kiégés vagy bebukás. Szép a háttér is.

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést.Igazán örülök,hogy tetszik a fotó.Sajnos csak a napon engedte magát fotózni.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos

2019. március 5. | 12:19 | csupakambra

Szia Lajos!

Elöljáróban csak annyit, hogy szívesen cserélek veled véleményt akár itt, akár mail.-ben:)

Na most én a Wiki.-ben nem néztem utána, hogy pontosan milyen vonalak, ill milyen színárnyalatok vannak ennek a fajnak a potrohán, de van fotóm róla. Ha gondolod, szívesen elküldöm:) A lényeg talán az, hogy - bár nincsenek kiégve - de túl erősek voltak a fényeid. Emellett felülről kapta azokat, így a feje aljára már kevesebb jutott a kelleténél:)

A másik dolog: vidra 111 fotóját illetően igazat kell adjak neked:) Az valóban nem egy kiváló és nem egy 5 pontos fotó! Meditáltam is rajta, hogy mi legyen. Végül aztán merthogy láttam ő itt kezdő a fotós - és a repülő legyes fotóját is látva - arra gondoltam, ha megadom az ötöst talán arra inspirálom, hogy még több makrót tegyen fel:) Végül is nem rossz a kép. De van úgy, hogy az ember fia téved:) Annak a fotónak szerintem eléggé természetellenes a lila háttere és a légy egy része is sötét már rajta + helyenként elvesznek a részletek is. Na és persze lentebbről fotózva talán jobb lett volna.

Üdv: István

Tarr Lali válasza:
Szia István!
Köszönöm a válaszodat.A képemre vonatkozó véleményeddel teljesen egyetértek,és valószínűsítem hogy a te képeden a szita potroha kékebb./Megköszönöm,ha elküldöd a felvételed/Egyébként újból feldolgoztam a fotót és ott már az erős fények ellenére is kékebb lett a potroh színe.Én is küldenék Neked egy nem minőségi,de érdekes kicsit ijesztő körülmények között készült képemet.Akkor várom a szitás felvételed.:)
Üdv:Lajos

adott pontszám: 4,8
2019. március 3. | 16:49 | csupakambra

Szia!

Nem rossz fotó ez, az élesség és a háttér tetszik is nekem. Ám azért itteni szokásomhoz híven néhány apró észrevételt tennék:
- elég erősek a fények, főleg a potroha közepén abban a világos - sötétebb kék keresztcsíkokkal metszett - sávban. Úgy emlékszem én, hogy ez a szín ott világos kék:)
- a szeme, feje aljára már nem jutott elegendő a fényből, nem úgy mint afelett:) Árnyékban lett volna jó lekapnod.
Azon meg lehet meditálni, hogy a nádszálat amin ül, vízszintesbe kellett volna.-e hozni.

Üdv: István

Tarr Lali válasza:
Szia István!
Köszönöm szépen a pontot és az értékelést.Egyet értek az észrevételeiddel,kivéve a potrohra vonatkozó megállapításoddal.Ugyans a Wikipédia szerint a hím pásztorszitakötő potrohának 2/3-a hamvas kékesfehér árnyalatú, sötétebb kékes keresztcsíkokról nem tesz említést.És a képeken amiket megnéztem a potrohon nem a halványkék dominál.De egyébként a feje elöl is lehet fehér vagy halványkék.De remélem nem bántalak meg ha megkérdezem Tőled a -légy a vendégem vacsorára című kép a Te alapos értékeléseidet ismerve,hogy lehet szerinted 5 pontos.Hiszen még nekem is aki kezdő makrós vagyok szembetünöek a különféle hibák.Csak amit én látok hibákat,a következőek:Nappali lények vannak a felvételen mégis teljesen sötét a háttér.Ráadásul lila színű.Túl nagy a képkivágás valószínüleg ezért is nem elég részletgazdag a kép.A pók sem,de a légy még kevésbé.Én a Te tanítványodként erre a fotóra 4 pontot sem tudtam volna adni.Kíváncsi lennék véleményedre.Természetesen,ha nem terhellek vele.:)
Üdv:Lajos