BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. február 23. 21:29
  • érzékenység: iso200
  • objektív: Vivitar Series 1, 70-210 f/3.6+közgyűrű
  • zársebesség: 1/200s
- Légy a vendégem vacsorára

Viráglakó karolópók (Misumena vatia) Nem esti kép, a háttérben lila virágok vannak.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2019. február 27. | 12:47 | csambri

Szia!

Hátborzongató ez az albínó szörnyeteg.

Sajnos nekem a háttér színe nagyon nem jön át.

Grat a fotóhoz, elképesztő az elkapott pillanat!

Vidra111 válasza:
Szia!
A pók nem albínó, ez a természetes színe. Többnyire virágokon áll lesben, a háttér is egy virágzó bokor volt.
Köszönöm az értékelést.

2019. február 26. | 08:27 | Miklos Greczi

Ismerem az objektivet. Nekem is van. A fonokom ajandekozta nekem. Minolta MD csatlakozasu. Pentax K-ra feltenni csak lencses adapterrel lehetne. Tervezem ellenben, hogy en is beszerzek egy masikat is.

Vidra111 válasza:
A lencsés adapter eléggé lutri, szinte biztos hogy ront a minőségen. De ha egy sima adaptert és egy rövid közgyűrűt használsz, makrózni tökéletes lesz. Nekem egy 25mm-es közgyűrűvel+adaptergyűrűvel kb. 1,5-2 m tárgytávolságig használható, a közelpontja meg 15-20 cm lehet (a frontlencsétől). Ijedősebb lepkékre például elég jó. A tolózoom nagyon kényelmes, meg az f3.5 fényerő a teljes hosszon. Egy kis szoftboxos vakuval kényelmesen be lehet világítani elé. Ha jól emlékszem 5 fontért vettem teljesen újszerű állapotban, de ha találnék egy PK vagy M42 csatlakozósat, nem hagynám ott.

adott pontszám: 5
2019. február 25. | 21:21 | kisspetik

Gratulálok a képhez! Jó az élesség, a téma és a háttér is tetszik! Talán a légy kissé sötétebb a kelleténél, de nagy méretben már szépen látható. Minden szemtelen légy ezt érdemli! Helló!

Vidra111 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, örülök hogy tetszik a kép. A légy tényleg sötétebb lett, de a pókot szerettem volna kiégett részek nélkül exponálni, így jött össze.

adott pontszám: 5
2019. február 25. | 09:50 | Miklos Greczi

Nagyon tetszik a kep. Kulon lelkes lettem, hogy egy Vivitar 70-210-et hasznaltal. Van meg tobb keped feltoltve amit ezzel csinaltal? Kulon pontot erdemel az otletes cimadas is.

Vidra111 válasza:
Szia!
Nagyon jó kis obi, elég sokat használom. A Vivitar Series 1 sorozat korának élvonalába tartozott, ma már fillérekért hozzá lehet jutni. Sajnos az enyém FD-bajonetes, ezért végtelen nincs rajta (Canon EOS-on), így tényleg csak makróra tudom használni közgyűrűvel. Van egy másik 70-210 vivitar obim is, de alacsonyabb kategória, azt még nem nagyon próbáltam. Itt ezen kívül csak egy zengőlegyes kép van feltöltve, ami ezzel készült, de majd még hozok párat.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 5
2019. február 24. | 19:04 | csupakambra

Szia!

Hát nem is tudom:) Ez a sötét és lilás háttér....
Ezek a pókok és a legyek is alkonyatkor elvonulnak védett helyre, aztán csak a fénnyel együtt jönnek elő. Valahogy kicsit olyan mintha egy gyurgyalag lila fénnyel megvilágított pincében vadászott volna szitakötőre:)
Na de átváltom magam képnézegetőre és így azt kell írjam, hogy mint fotó nagyon jó. Úgyhogy emiatt nyomom rá az 5 pontot. Még szerencse, hogy nem a természet kategóriába tetted:)

Üdv: István

Vidra111 válasza:
Szia!
Amennyiben egy park vagy kert természetes környezetnek számít, akkor a természet kategóriába is tehettem volna. A háttér lilás színét egy lila virágzatú bokor vagy cserje adja, a kép pedig fényes nappal készült. Az összes utólagos manipuláció az elforgatás, mert a pók a levél alsó oldalán volt, az előteste árnyékban, a potroha pedig részben napon. Ezért alulról derítettem, a napfénytől pedig egy fehér zacskóval árnyékoltam, így sikerült különösebb kiégés/bebukás nélkül azonos tónusba hozni a pók egész testét.
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2019. február 23. | 22:34 | ravaszguba2

Szia!
Jó kis jelenet! Először a háttér fogott meg, olyan uv hatású ez a mély kékeslila szín, amit még a fehér pók is kiegészíti, szinte mintha világítana, ahogy azt az uv fénybe kell. A szerkesztésben tetszik ez a szemet vezető átlós elhelyezés. A légy sötétebb színe miatt már kevésbé látványos. Az élesség patent!

Vidra111 válasza:
Szia!
A háttérszínt egy bokor virágai adják. Némi derítés kellett rá, mert nem ez az eredeti pozíció, (90 fokkal balra elforgattam) és a pók feje a léggyel már árnyékban volt. Sajnos a légy egyik szárnya nem látszik, ezt már csak utólag vettem észre. Az obi a kedvencem ehhez a méret-tartományhoz, bár elég régi és nehéz manuális darab, az élessége és a teljes zoomtartományban állandó fényereje miatt nagyon szeretem. Köszönöm az értékelést!