BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,8
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. február 3. 13:39
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Gödöllő
  • Készítés ideje : 2019-02-03
Tavaszvárás a diófán

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,8
2019. február 3. | 20:48 | Fntn8710

Nem jó szívvel adok rá alacsony pontot, mert egyébként az elképzelés és a téma jó, de vannak komoly hibák. Beállítási adatok hiányában nehéz konkrétumokat mondani, de azért igyekszem.
A főtéma életlen, talán bemozdulás okozhatta, vagy rossz helyre ment a fókusz, de én inkább az elsőre tippelnék. Mindenképp érdemes rövidebb záridővel dolgozni.
A kép elég zajos, ezt bridge-eknél problémás kivédeni, ha nem optimálisak a fényviszonyok. Kicsit nagyobb kivágással, vagy kevesebb zoommal, talán lehet segíteni a dolgon, és akkor a környezetből is több látszik. Okozhatja még a magas ISO is, nappali körülmények mellett azt mindenképp érdemes alacsonyan tartani, főleg ilyen kicsi szenzornál.
A háttér teljesen üres, fehér, a kép nagy része ezáltal nem hordoz információt, a bal oldalon ki is van égve. Ha túl magasan van a madár, hogy bármit be lehetne csúsztatni mögé egy kis pozícióváltással, akkor jobb kicsit alulexponálni a képet, majd utómunkával kihúzni a sötét részeket,és akkor a felhőzet finom árnyalatai is megjelennek.
Remélem tudtam segíteni.

farfalle válasza:
Köszönöm a segítséget! Ablakon keresztül fényképeztem. Közepesen szellős idő volt, ezt a madár begyénél a balra libbenő pihék is elárulják. A gép a "madárfotó" funkcióra volt állítva. Így minden adott volt a kép elkészítéséhez. Az általad említett baloldali kiégést nem látom monitoromon. A madár nyugodtan ült nem volt látható a bemozdulás. Több felvételt is készítettem,mindegyik kb. ilyen lett. Érdekes, párszor már tapasztaltam, hogy az élességéből veszít, amikor felteszem és meglátom ezen az oldalon. Még egyszer köszönöm, hogy írtál.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.