BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
Z7
  • Feltöltve:
    2018. december 25. 15:22
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 24
  • objektív: Tamron G2 24-70
  • rekeszérték: f13
  • Készítés helye (ország): Ausztria
Fagyos melegség

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2019. január 10. | 17:02 | Corvidae

Na amikor a railjettel átsuhantam 4x pont arra gondoltam milyen jó lenen leszállni! Széduletesen jó a fény a perspektiva a közeli és távoli képelemek aránya! Nem vagyok egy kredit szórós fajta de ilyen jöhet még!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

SeloArt válasza:
A kreditet ennek az egyetlen - az egész napból - fotózható pillanatnak a nevében köszönöm! Ha időd engedi Ötszázpixen

adott pontszám: 3
2019. január 4. | 08:27 | jmlnike

Szia. Maga a fotó témája, a színek, és hogy az előtérbe komponáltad azt a kis kopasz bokrot,az tetszik. Amiért nálam ez csak 3 pontos azaz kreatív tudatos de javítandó, az az utómunka. Az egész kép fátyolos mintha valami blure effekt lenne az egészen. A képre nagyítva nem igazán találok tűéles részletet a bokron.

SeloArt válasza:
Szia, ízlések és pofonok! Szerintem a bokor élessége elvinné a témáról - a hegyről - a hangsúlyt, a szem megrekedne rajta az élesség miatt. A téma a hegy élessége és a nap fényessége. Szemünk a legvilágosabb részek felé kutat, de nem áll meg rajta a hófúvás, köd adta életlenség miatt, a hegyre vándorol ahol elidőzhet. A szél okozta bemozgás és a hófúvás okozta köd miatt életlen a bokor, de nem is szeretném ha élesebb lenne, csak a mélységérzet hatásáért van a képen a szerteágazó ágaival.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 5
2018. december 29. | 16:01 | gljzsf

Szia! Számomra tökéletes. Szép a hely, jó a fotó, szépek a színek, sejtelmes a hangulat. A cím egy kicsit suta, ezen még gondolkodnék. Gratulálok a fotóhoz.

SeloArt válasza:
Szia! Azon a napon, amikor a kép készült az időjárás igen hideg, szürke részben hó- és hódaravihar kíséretében a magasabb régióban kimondottan a csúcsokon. Az időjárás-előrejelzés a felhők felszakadozását ígérte, ebben reménykedve értem fel erre a pontra(1900m). Valamikor délután 4óra előtt, mielőtt még a sötétség teljesen beborította volna a hegyet, a horizonton egy keskeny rés támadt, ahol a nap, ha nem is hőmérsékletbeli, de számomra egy belső melegséget, sikeres, eredményes befejezését, megkoronázását jelentette a napnak. Innen a kép címe. Köszönöm az értékelést, észrevételt!

adott pontszám: 4,5
2018. december 26. | 10:17 | zolqa

Szia!Kettős érzésem van a fotód iránt,mégpedig az,hogy kell-e oda az előtérbe az a bozót,vagy nem.Tudom,hogy direkt szerkesztetted bele,nekem mégis nagyon oda vonzza a tekintetemet,s bár képez eggyensúlyt a Nappal,ami által megvan a harmónia,mégis számomra nem hiányozna a képről.
Nem azt akarom irni,hogy én igy meg úgy készitettem volna el ezt a képet,hiszen ez a Te fotód,az adott helyzetben lehet én is igy teszek,de utólag két dolgot másképpen tettem volna az utómunkában.Éspedig,16:9-be vágnám,hogy mélyeb érzést keltsen,de ez megint csak egyéni döntés,de ami viszont egy pici,am de annál fontosabb hiba,az,hogy 2,5fokot dől a horizont jobbra,tájképeknél,ez nagyon zavaró.Letöltöttem a képet,átszerkesztettem egy kicsit szerintem jobb lett,benne hagytam a bozótot is,próbáld ki,nézd meg jobb lesz a fenti leirásokkal.
Remélem,nem voltam nagyon kritikus,amúgy nagyon szép a fotód,gratula,szép helyen jártál!
Üdv,ZolQa.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

SeloArt válasza:
Szia, köszönöm az èrtèkelèst! Nekem is volt egy kis hiányèrzetem, problèmám az előtèrrel a jobb oldalra szerettem volna helyezni azt a kis bokrot, hogy a hegyet egyensúlyozza, de nem sikerült a kompozíciót úgy beállítanom sajnos. kb 10cm mèlyen volt a kamera a földtől. A horizont, a kèp nem dől, kicsit csalóka a felhalmozódott hó miatt, bár lehet, hogy javított volna a kèpen ha azután lenne állítva, de akkor meg a hegyek lennènek ferdèk. A 16:9 vágást mindenkèppen kipróbálom. Számomra nagyon fontos az előtèr ha lehetősègem van rá, helyet kap a kompozícióban. Köszönöm az èszrevèteleket, èrtèkelèst! Üdv!

adott pontszám: 5
2018. december 25. | 15:38 | Gabor74

Szia. Gyönyörű, lágy fotó, az ég felé törő csúcs és a hótakaró lágysága jó kontrasztot ad. Nagyon szép kompozíció, gratulálok!

SeloArt válasza:
Szia, köszönöm!