BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,02
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. december 18. 15:24
Csónak

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. január 3. | 11:45 | lamerle

Szia Gábor!
Gondoltam én is értékelem az egyik képedet. Nézegettem a választékot, és valamiért ez a kép lett az értékelt. Van mondanivalója a fotónak, ami manapság ritka dolog. Az üres, elhagyatott csónak a magány érzését tükrözi. Ezt fokozza a sok levél a csónak alján, mutatva hogy már jó ideje nem használják. Tetszik a kidolgozottság is, ez a drámaiságot fokozza.Semmi baj sincs emiatt az árnyékokkal sem.Mivel minden elemzés szubjektív, így az enyém is az. Nekem például a túlpart világossága sem zavaró, hisz kivezeti a tekintetem a drámaiságból a fénybe. Nekem azt sugallja hogy mindig van kiút a sötétből a fénybe!
Gratulálok a képedhez!
Szép fényeket
Merl Antal

Szarvassy Gábor válasza:
Köszönöm szépen. tervezéskor én is így éreztem, szinte pontosan azt, amit írsz. Ennek ellenére a korábbi negatív kritikákat is hasznosnak vélem.Úgy vagyok vele, ha egoszisztolém van, felteszek egy képet és az helyrerak. Sokszor hasznos egy jó negatív kritika. Kérlek, akkor is értékelj, ha nem értesz velem egyet. Szép fényeket!

2018. december 20. | 21:16 | lasztek

Szia. Már kinyomtam, úgyhogy pontozni nem tudom, de nem is szeretem, mert a pont nem mond többet ezer szónál, csak hát ez kell a feltöltéshez. A csónak szerintem szép, mély, a háttérben lévő tükröződés pedig kicsit túl van világosítva. Én kicsit kisebb kontraszttal csináltam volna meg, úgy hogy mégis megmaradjon a sötétek mélysége, de ez én vagyok. Drillának az a meglátása, hogy csak a tükröződést is elég lenne belevágni osztom. Viszont mániám a címadás (miután én nem szoktam még hozzá, de lassan...): szerintem, ha nem tesz hozzá a képhez a cím, egyszerűen nincs rá szükség. Aki látott már csónakot életében, az tudja, mi ez... Gratulálok a képhez, az atmoszférája nagyon jó. (külön tetszik az a sok levél a csónakban, olyanok, mint az apróhalak...)

2018. december 20. | 10:11 | Drilla.

Nekem az a véleményem, hogy ez egy négyzetes vágásban jobban mutatna. A tetejét ott vágni, ahol még van tükröződés, de a part már nincs. Azt a kis part szakaszt kár volt már ott hagyni. Vagy többet, vagy semmit. Hangulata, színvilága viszont tetszik a fotónak, a fűz levelei a csónakon, a sárguló part, ez bizony ősz.. És ezt úgy tudnád (tudod is) szemléltetni a nézővel, hogy konkrétan, nem látni belőle semmit, csak rá utaló jeleket.
Ami még szembetűnik, hogy a csónak lehetne élesebb, ha! ő a kép központi témája, és a csónak tükröződését még benne hagytam volna a képben. Szép fényeket!

Szarvassy Gábor válasza:
A négyzetes vágást előzőkben próbáltam, de szerintem ez akkor működik, ha összhangban van a tárggyal, itt a csónak, ami egy ferde trapéz. Próbáld ki!
Az élességben igazad van. A tükröződésben is.

adott pontszám: 3
2018. december 18. | 22:15 | Gabor74

Szia. A téma alapvetően jó, a csónakok mindig tudnak hangulatos képet eredményezni, de ezt ebben a megvalósításban valahogy nem tartom kellően izgalmasnak. Vagy a nézőponton kellett volna változtatni, esetleg lentebbről és kissé oldalról meglőni, vagy egy erőteljes ff kidolgozással hangulatosabbá tenni. Az, hogy a túlpartból a tükröződéssel csak ennyit mutattál meg, az tetszik, de összességében nem érzem, hogy a kép megragadja az ember tekintetét.

Szarvassy Gábor válasza:
Köszönöm szépen az értékelést. Csónakról készített fénykép egy sablon beállítás, nem igazán izgalmas, fogalmam sincs hogy milyen nézőpont lenne még izgalmasabb.Az ötlet alapja a fordított színtávlat, amit a csónak színe ellensúlyoz, nem hinném, hogy ez fekete fehérben jobban kijönne.

adott pontszám: 4,6
2018. december 18. | 16:13 | Balu42

Nagyon jó a kép hangulata. Jó a csónak elhelyezkedése, szépek a tükröződő fák, ennek a képnek jót tesz, hogy nincsenek erős színek. Egyetlen észrevételem, hogy kicsit alulexponált, de ha ez szándékos, még így is rendben van.
Gratulálok.

Szarvassy Gábor válasza:
Megtisztelő, hogy foglalkoztál velem.Úgy érzem, túl értékeltél, ez egy egyszerű színtanulmány a fordított színtávlatot próbálgatom.Az alexpót meg fogom vizsgálni.