BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. október 17. 19:27
Rohanó világunk 2.

Leírást nem adok hozzá feleslegesen, mert úgysem érdekelt nagyon senkit az előzőnél sem.. :D 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2019. január 2. | 08:08 | jmlnike

Szia:) tetszik a kép elrendezése, hogy csak az alsó harmadig tart a táj. És a hosszú expónak köszönhetően, a fénycsíkok jól vezetik a szemet a csillagos ég irányába. Én lehet hogy az ezüstösen fénylő reklámtáblát(vagy közlekedési táblát) a bal alsó részről leszedtem volna, mert az néha kicsit oda vonzza a szemem. Tetszik a kép gratulálok:)

He.art válasza:
Szia!

Köszönöm! Igen az tényleg picit zavaró lehet :)

2018. december 31. | 11:54 | fotozz.hu-admin

Gratulálunk!

Képed szerepel a 2018 októberében feltöltött legsikeresebb fotók között.

A részletes listát itt találod:
https://pixinfo.com/hirek/2018/12/27/a-fotozz-hu-legsikeresebb-fotoi-oktoberbol/

Jutalmad egyszeri 10 kredit (max. 20 kredit egyenlegig).

Használd fel kreditjeid képfeltöltésen kívül főoldali kiemelésre is, így még nagyobb nézettséget, több értékelést és több pontot szerezhetsz!

He.art válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2018. november 9. | 09:43 | Godzi

Szia! Én az elsőnél is el olvastam a leírást, érdekelne most is, hogy az előzőhöz képest mit változtattál. A képre egyébként jó rá nézni, kellemesek a fények, jó a koncepció. Nem zavart az autók fénye a csillagok fotózása közben?

He.art válasza:
Köszi szépen, akkor kimásolom neked a teljes facebook-os szöveget ;)


Két hónappal ezelőtt ezen a napon töltöttem fel a „Rohanó világunk" című képemet, ami számomra felfoghatatlan számokat ért el. Facebook statisztikákat elemezve körülbelül 700.000 emberhez jutott el az országban a megosztásoknak köszönhetően anélkül, hogy bárkit is kértem volna erre és ezt még egyszer mindenkinek nagyon köszönöm!

Mivel ez egy jelentős mérföldkő volt a fotós karrieremben, ezért úgy döntöttem, hogy elkészítem a második változatot, ami bár elsőre szinte ugyanolyannak tűnhet, mégis teljesen más.
Amit ti láthattatok az első képen, az csak a tejút egyik oldala, amit mi fotósok gyakrabban kapunk lencsevégre, hiszen az a látványosabb oldal.
Azon a képen a Győrből Bécs irányába haladó útvonal volt a kép alsó harmadában.

Ezt az új változatot október elején készítettem, amikor ideális fényviszonyok voltak, a tejút is "odamászott" a kanyar felé és a Hold sem zavart be, csak most a felüljáró másik oldalán a Budapest irányába kanyarodó út fényeit exponáltam.
Ebben még sok különleges talán nincs is, viszont az égbolt itt sokkal több újdonságot rejt. Ha tudjátok, hogy mit kell keresni, akkor itt több csodával találkozhattok és ehhez akarok adni egy kis útmutatást:
A kép felső, középső részén észlelhető a jellegzetes csillagkép, amelynek „Cassiopeia” a neve az 5 fényesebb csillagával.
Alatta a fényesebb terület a „Double Cluster”, ami annyit takar, hogy két csillaghalmaz, amiben nagyon közel helyezkednek el egymáshoz a napok.
Mellettük balra, bár nagyon halványan, de két gyönyörű mélyég objektum helyezkedik el nagyon halványan, pirosas színben. Név szerint a „Szív köd” és a „Lélek köd”, amelyek csillagrobbanások következményeként jöttek létre.
A tejúttól jobbra a fák fölött van a „Pleiades” csillaghalmaz, ami megint csak egy feltűnő jelenség.
A kedvencem pedig az a bizonyos paca a kép jobb felső területén, ami nem más, mint az „Androméda Galaxis”, ami a hozzánk legközelebb elhelyezkedő és felénk folyamatosan közeledő mélyég objektum.

A technikáról ismét egy kis leírás, ha valaki hasonlót szeretne alkotni:

A fényérték különbségeket itt már nem 3, hanem 4 ugyanabban a pozícióban készített képpel tudtam kiküszöbölni. (Ha egy képet készítek, akkor vagy az égbolt lenne korom sötét, vagy az autópálya lenne egy fehér kiégett paca.)
Az elsőn az elhaladó autók lámpáit (piros) próbáltam helyesen exponálni, (ISO 100, 20sec)
a másodikon az érkező autók lámpáit (fehér) (ISO 100, 8sec), a harmadikon az autópálya környezetét (fák, táblák)(ISO 400, 20sec) a negyediken pedig a tejutat (ISO 1600, 20sec). Ennél az utolsó, tejutas képnél egy kicsit trükköznöm kellett, hiszen az érkező autók lámpái olyan lens-flare-t okoztak az objektív lencséjére verődve, hogy ennek következtében nem látszott a tejút, ezért a telefonom felületével a kép alsó negyedét kitakartam, a nem kívánatos fények elkerülése érdekében.
Készült még egy ötödik kép is, amire azért volt szükség, hogy a tejút ívéből még több látszódjon, ezért kicsit felfele mozdítottam a gépet és így is lőttem egyet a megfelelő hatás érdekében. Utána ezt az 5 képet ugyanúgy, mint az előzőnél Photoshopban maszkoltam össze és csupán 5 óra utómunka várt még rám Lightroomban.
Ahogy az előző képnél, itt sem szeretnék senkit megkérni megosztásra, hiszen csak az előző kép megünneplése volt vele a célom, de ha valaki mégis megosztja, azt köszönöm! ;)
Ja és a kép címe: Rohanó világunk 2.

2018. november 1. | 13:32 | Drilla.

Olyan mint ha a tejút és a járművek fénye """egy irányba""" tartana, csatlakozik ehhez a nagyfeszültségű is, és a naaagy energia formájában egyesülnek.. (: Androméda is ad egy plusszt a képhez!
Tetszik a cím, jól utal arra, hogy jövünk-megyünk, teszünk-veszünk, de mégis hova, meg minek, mikor az idő csak illúzió..
Megnéztem a Rohanó világunk 1-et is, (nem a filmet, ha van..:) ez jobban tetszik!
Újra csak vissza a magasfeszültségűhöz.. Tök jól mutatnának a tejúttal ketten.
Rég voltam itt, de írd le amit akarsz érdekességképp, mert lehet van akit érdekel, akit meg nem, ne olvassa..

Jó fotózást!

He.art válasza:
Köszi a hosszú véleménynyilvánításodat! :)
Ürdekes, hogy pont a napokban beszéltem egy ismerősömmel ezekről a témákról és ugyanezzel a 4 szóval éltem én is: "az idő csak illúzió" :)
Igen tervben van egy ilyen kép is már régóta, előbb-utóbb megvalósítom azt is!
Köszi mégegyszer! ;)

adott pontszám: 5
2018. október 18. | 13:06 | csupakambra

Szia!

Úgy veszem észre, hogy szinte a minimumra csökken az értékelési kedv az oldalon. Nem is csoda, amilyen érdemi észrevétel vagy javaslat nélküli véleményeket olvasok itt néha.
Na mindegy, én láttam az előzőt is. Írtam is hozzá:)
Azt kell mondjam most kicsit még jobban helyezkedtél. Nem zavar be sem távvezeték sem kerítés. Látványos az autók fénycsóvája, szépek a tejút csillagai.

Üdv: István

He.art válasza:
Szia István!

Igen, amit nagyon sajnálok, hiszen alapból remek felépítéssel átgondoltsággal működik ez az oldal és nem is értem, hogy mi ez az érdektelenség..

Igen, te voltál az egyik kivétel, amit köszönök is, valamint azt is, hogy ide is írtál.

A körülményekről egy kis titkot el kell neked árulnom. A helyezkedésem csupán annyiban változott, hogy fordultam 180 fokot és a tejút másik odalát is meglőttem a felüljáró másik oldalán. Ami még érdekesebb lehet:
Ez az oldal tele volt távvezetékkel, a fotómasina előtt kb. 10 méterre pont előtte volt 7-8 ilyen vezeték, de hosszú munkálatokkal sikerült eltűntetni ezeket is.
A fénycsóvák azért lehetnek szebbek, mert a fehér fényeket most különvettem egy negyedik expozícióba, így azok sem égtek ki annyira a látható útvonal végénél. Bár tudom ez az oldal annyira első ránézésre nem látványos, de azért mégiscsak itt van a kedvenc égi objektumom, az androméda galaxis.. :)

adott pontszám: 5
2018. október 18. | 08:50 | csatacsita

Sosem csináltam még ilyen képet, így mindig lenyűgöznek.
Ebből kifolyólag a technikai részébe nem is tudnék belekötni, ha akarnék sem, a kompozíció pedig rendben van. :)

He.art válasza:
Köszi szépen csatacsita! Már ez is meglep, hogy egyáltalán írt hozzá valaki :)