BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. szeptember 21. 08:23
Ház a tónál

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. szeptember 24. | 21:18 | jethro

átgondolt,
jó tájkép.

kár a túlszaturáltságért, egy kicsit sok.

grt.

He.art válasza:
Köszönöm szépen! :)

2018. szeptember 23. | 21:45 | Tonyka

Szia!

Nekem pl. semmi bajom a sziklával, ad némi mélységet a képnek. Az erős zöld ami kilóg kicsit. De mivel szándékos, így nincs kifogás.

He.art válasza:
Szia!
Köszönöm, örülök, hogy te megláttad benne a fantáziát :)

adott pontszám: 3,8
2018. szeptember 22. | 12:54 | Fotomy

Szia!
Gondolom nem leszek egyedül azzal a véleményemmel, hogy kár az előtér miatt. Nagyon elvonja a figyelmet és szinte felborítja a képez a két szikla. Ezt leszámítva egy gyönyörű környezetet mutattál meg és jó meglátás a tó vizében tükröztetni a házat! A hiba egy vágással megoldható!
Üdv: Tamás

He.art válasza:
Szia!

Köszönöm, hogy írtál. Mint ahogy a többieknek is leírtam én ezt nem látom hibának, nem is fogom megvágni. Annak pedig külön örülök, hogy azt írtad "szinte felborítja a képet a két szikla". Meguntam a tucatszámra gyártott ugyanolyan unalmas tájképeket. Itt a fotozz.hu oldalon nem is nagyon szokták véleményezni még a jobbakat sem, (max 1-2 véleményt szoktam látni) ezzel pedig kiváltottam belőletek azt, hogy többen írjatok és ennek rendkívüli módon örülök! :)

2018. szeptember 21. | 21:12 | takitm

... csak 1-2 gondolat: az, hogy sikeresen megvalósítottad a koncepciódat, még nem jelenti, hogy mindenki számára működik kép. Mivel jól helyezettek az elemek, látszik, hogy tervezett dolgot látunk, viszont a vizuális érzékelés (ld. gestalt) szempontjából sántikál - nem kép, a koncepció.
Az érzékelésünk számára a világos elemek ugranak ki elsőként, így a kép alsó egyharmadát kitöltő, ráadásul a sötét tónusokba ágyazottsága miatt még kiemelkedőbb köveket nem lehet nem észrevenni, így működünk... így oda vissza ugrál a szem az éles-életlen főtémák között, őrült módon feszültségessé teszi képet. Szerintem egy f-f konverzióval erre rá lehetne játszani, talán jobban működne.
Színesben számomra a feloldás az lenne, ha pl. a középtérre is jutna kő, így a DOF-játék vezetné a szemet (persze tudom, hogy pont nem volt nálad egy teherautónyi szikla :)).
Szóval itt a technikád jó, a kép technikailag jó, de az átlagnál jóval nehezebben befogadható koncepciót valósít meg, így kicsit öncélú. Mintha nem lenne más üzenete, csak annyi, hogy "nézzétek, tudok formabontót lőni!". Ez pedig annyira erősen lengi át az egészet, hogy megöli a táj meséjét. Pedig gondolom a cél nem ez volt... Üdv: Taki

He.art válasza:
Nagyon részletesen leírtad ablényeget és ezt köszönöm neked. Az, hogy azt írod "őrült módon feszültségessé teszi a képet" kifejezetten örülök neki. Ez volt a cél. Öncélúnak nem mondanám, hiszen akkor nem tettem volna ide fel. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ilyen kis beszélgetések alakultak itt ki. Arra, hogy a kövek a legvilágosabbak a képen és erre figyel fel először az ember nem is gondoltam. Talán csak tudat alatt, hogy megkavarja az agyat. A kompozíció közepén lévő szikladarab tényleg nagyon jó lett volna! Örülök nagyon a hosszú írásodnak. Ja és nem is akarom, hogy mindenkinek tetsszen feltétlenül. Inkább legyen megosztó, mint unalmas :)

adott pontszám: 4
2018. szeptember 21. | 20:03 | btomi77

Szia!
Nekem ez a kidolgozás már túlzott. Pedig szeretem az erős színeket, kontrasztokat.

He.art válasza:
Szia!
Igen, itt már én is éreztem, hogy feszegettem a saját határaimat. Sőt túl is léptem azt. És nem bánom, mert valami újjal akartam megpróbálkozni. A vélemények alapján ez sikerült is, még ha nem is minden értelemben egyértelműen pozitív irányban. :)
Köszönöm, hogy írtál.

2018. szeptember 21. | 19:41 | hoho

Szia!

Most megfogtál! Ebben lehet, hogy teljesen igazad van. :)

Üdv: hoho

He.art válasza:
;)

adott pontszám: 4,5
2018. szeptember 21. | 18:53 | hoho

Szia!

Alapvetően tetszik a kép, és úgy érzem, én átérzem azt a hangulatot, amit közvetíteni szerettél volna vele. Ezért is tartom jó képnek.
Mindenképpen tudatos, technikailag jól kivitelezett.
Az előtér, középtér, háttér klasszikus tagolás meg van, viszont az előtér túl sok nekem, ráadásul a vízből kiálló két szikla ront az összképen. Azokat nem komponáltam volna bele. Jócskán kiesnek az élességi tartományból, és a hangulat közvetítésében nem tartom őket meghatározónak. Én így gondolom, de ez nem szent írás.

Üdv: hoho

He.art válasza:
Szia!

Köszönöm és örülök, hogy neked is tetszik. A kritikára pedig csak annyit tudok javasolni:
Képzeld el úgy a képet, hogy leveszed róla a sziklákat, vagy egyszerűen élesen fotózod meg. Ugye, hogy átmenne az unalmas tucatfotó kategóriába? Én így gondolom. Lehet, hogy a többség nem, de akkor abban a pillanatban én ezt így láttam tökéletesnek. Köszönöm, hogy írtál :)

adott pontszám: 4
2018. szeptember 21. | 10:54 | moTmeN

Az eloter eletlensege nagyban rontja szamomra a hangulatot - amit amugy valoban hoz a kep tobbi resze.
Focus stacking tajkepeknel is alkalmazhato technika.

He.art válasza:
Az előtér életlensége teljesen tudatos volt.
Ismerem a technikát, sőt alkalmaztam is már, de itt még arra sem lett volna szükség, hiszen teljesen nyitott rekesszel fotóztam. f/16 már bőven elég lett volna, hogy éles legyen a két kis szikla. A teret akartam ily módon érzékeltetni valamint egy kicsit egyedivé tenni ezáltal a kompozíciót, hiszen a lényeg úgyis a kép felső harmadában van. Nem kell azokat a sziklákat annyira szemügyre venni. Köszi! :)