BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. augusztus 30. 10:35
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mátraháza
Ne kövess!

Ő egy fali gyík. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. szeptember 1. | 00:10 | Fotomy

Szia!
Bocsi ha túl szigorúnak érezted az értékelésem, de ez az én véleményem, természetesen ettől lehet eltérő más véleménye.
Megjegyzésként itt a szabályzat értékelésre vonatkozó részlete: Ha a fotót tudatosnak, jól megfontoltnak találja, de kompozíciós, vagy technikai jellegű hibákkal is szembesül, amelyeket csak újrafotózással lehet korrigálni, vagy a problémák erősen érintik a fő témát is, illetve ha több apró hibát talál, adjon ötletet a javításra, írja le, mi az, amit mindenképpen máshogyan kellett volna csinálni és pontozzon 2,5-3,5 ponttal.
A szabályzatot vettem alapul és adtam hozzá 0,3 pontot. De mégegyszer mondom ez csupán az én véleményem, én ízlésem. Erről szól a fotózás, mindenki mást lát ugyanabban és másként látja ugyanazt .
Üdv: Tamás

Tarr Lali válasza:
Szia!
Valószínüleg nem nézted meg az általam javasolt képeket, mert akkor láttad volna a szerinted csonkolt gyíkokat hogyan értélelték.Érdekes módon az ottani sok értékelésben senki nem vette hibának,hogy nem egészben látja a főszereplőt.Ezen a képen mint ahogy te írod nincs sem kompozíciós,sem technikai hiba.És újrafotózásra sincs szükség.hiszen az eredeti fotón a teljes gyík látható.Egyébként is hol van az meghatározva egy gyík csak teljes valójában szerepelhet egy képen.A véleményem teljesen más egy ilyen fotó elkészítéséről,és valószínüleg és általában a fotózásról.Bocsi de amit te hibának találsz az nem hiba.Te a nem létező hibáért vontál és ahhoz adtál 0,3 pontot.Lelked rajta.Mindenesetre ezt a polémiát nem kívánom a továbbiakban folytatni.
Üdv:Lajos

adott pontszám: 3,8
2018. augusztus 31. | 12:52 | Fotomy

Szia!
Tudatosan szerkesztetted a fotót, az látszik és a mélységélességgel is jól bántál. Továbbá a színek is a helyén vannak. Azonban szegény szerencsétlen gyíkocska elvesztette a farkincáját, azt könyörtelenül levágtad. Nyilván el lehet térni írott és íratlan szabályoktól, de jelen esetben én szívesen láttam volna teljes egészében, még akkor is, ha az élesség csak a fején, azon belül is a szemén van.
Üdv: Tamás

Tarr Lali válasza:
Szia Tamás!
Olvasom az értékelésed és az ebből eredő pontozásod.Azt írod hogy a képpel minden rendben/tudatosság,mélységélesség,színek/.Mindezek után egyetlen negatívumként mindössze annyit tudsz felhozni hibaként,hogy szívesebben láttad volna teljes egészében a gyíkot.Ezek után ezért levonsz 1,2 pontot.Ha javasolhatom nézd meg frohuntertől a következő képeket:Figyelek, Jelenet a Jurassic Parkból, A kis dinó kacaja stb.Erről ennyit.
Szép fényeket.
Üdv:Lajos