BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,33
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. augusztus 22. 08:40
  • Készítés helye (ország): Ausztria
Hallstatt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. szeptember 3. | 11:46 | Tomba

Az tényleg nagyon szubjektív, hogy kinek mi tetszik és mi nem. Habár meggyőződésem, hogy a kép értékelésekor nem ennek a szempontnak kellene dominálnia. Megkockáztatom, hogy aki komolyan akarja venni a képértékelés tudományát el kellene jutnia arra a pontra, hogy adott esetben le tudja írni: ez egy nagyon jó kép, bár nekem egyáltalán nem tetszik. Nehezen tudnék mondani olyan, jelenleg is aktív tagot ezen az oldalon, akinek megvan az a szellemi tőkéje, hogy érdemben tudjon értékelni különböző kategóriákba tartozó fotókat. Az emberek többsége leragad azon a szinten, hogy az alapvető technikai jellemzők mentén, vagy a tetszik-nem tetszik vagy a rendhagyó-sablonos szempont alapján ítéljen meg egy fotót. Ezzel persze nem akarok minősíteni senkit, nincs is ezzel semmi baj, csak így az értékelések többsége az alapok elsajátítása után kevésbé alkalmas arra, hogy a továbblépést segítse. Figyelmedbe ajánlom például az alábbi képet és a hozzászólásokat.
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=187901
Nagyon tanulságos, szerintem összevetni bodzaszörp vélemyényét leyka, tracker és zolten smith véleményével és magával a képpel. Ez talán jól szemlélteti, hogyan érdemes nekiállni egy képet értékelni, mi mindent érdemes végiggondolni és megfogalmazni ennek kapcsán. Sokan hajlamosak nagy lendülettel leírni, hogy ők mi mendent csinálnának másként, elfelejtve, hogy az a kép már az ő képe lenne. De nem azt kell értékelni, hogy például ez a képed mennyiben térne el attól a képtől, amit én csináltam volna ott. Biztosan lehetett volna olyan képet készíteni, amelyen sokkal jobban látszik a város, bár mindenféle helyismeret nélkül ezt nem lehet eldönteni. Ráadásul az a kép, amelyen a város sokkal jobban látszik már egészen más kép lenne. Az nem a te képed lenne. Márpedig nekünk a te képedet kell megpróbáni értékelni, és nem egy képzeletbeli képet ami egészen másként nézne ki, nem is tudjuk, hogy arról a helyről elkészíthető-e egyáltalán, sőt azt sem lehet eldönteni, hogy az a kép jobb lenne-e ennél. Néha eljátszom a gondolattal, mi lenne, ha az értékeléseket is lehetne értékelni :)

Zsooka19890601 válasza:
Elég nehéz vélemenyt mondani egy adott képről az biztos. Ne legyen sablonos és közben azért ha van valami hiba akkor inkább építő jellegű legyen. Ezen a képen én nem is igazán a várost szerettem volna megmutatni, hanem a tájat és ezeket a hatalmasra nyúló hegyeket és itt jön be az amit mondasz hogy igen akkor már mas kép lenne :)

Ha már értékelést is lehetne értékelni akkor inkább abba már bele se gondolok hogy mi lenne. Mindenkinek megvan a saját véleménye és most nem csak fényképre gondolok legyen az bármi :)

2018. augusztus 31. | 11:09 | Tomba

Szerintem is hangulatos kép, egyáltalán nem tartom rossznak. Szépen sikerült az ff konverzió. A hegyek vonulatai is harmonikusan jelennek meg a képen. A horizonttal tényleg lehetett volna játszani. Sok az üres vízfelület az előtérben. Mivel a táj tükröződése a vízben nem érvényesül és karakteres képelem sincs az előtérben, így érdemesebb lett volna kevesebbett mutatni belőle.

(Bevallom nem értem miért baj az, hogy a város neve a kép címe és a város maga alig látszik a képen. Ez az égvilágon semmit sem von le a kép értékéből, szerintem - a kép címét meg amúgy sem vesszük bele a pontozásba - lásd szabályzat)

Zsooka19890601 válasza:

Elég szubjektív hogy kinek mi tetszik és mi nem. Ha van egy kép amit feltöltök attól függetlenül hogy még nem sok tudásom van az egészhez, de tetszik akkor jó olyan kritikát is látni ami nem túl pozitív mert akkor legalább vannak lehetőségek hogy legközelebb hogyan lehetne esetleg másképp csinálni vagy más hogyan mutatta volna meg ugyan ezt a képet :)

Köszönöm az értékelésed, örülök hogy tetszik! :)

adott pontszám: 4,5
2018. augusztus 30. | 17:31 | pálkata

Véletlenül akadtam rá, sztem. nagyon jó ff. maga a táj is nagyon szép, egy dolog zavaró, a horizontot feljebb vittem volna, a víztömeg rovására, amúgy sztem nagyon klassz!
Gratulálok a fotóhoz!

Zsooka19890601 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést és a pontot is!
Már temettem nagyon ezt a képet egyébként, hiszen tényleg fotózhattam volna kicsit közelebbről és igen a horizont is lehetne feljebb. Ez most így sikerült.

adott pontszám: 3
2018. augusztus 26. | 20:50 | farfalle

Szia!

"Bikamód komor..." énekelné Hofi erről a képről. Ez a felső-ausztriai barokk kisváros az Alpokban, a Hallstatti-tó partján nem igazán jelenik meg ezen a képen, pedig a városka nevét adtad címnek. Ezzel már mellé is lőttél sajnos. De mindenbe bele lehet jönni, ne add fel! A kép látványa nem kellemes. Legalább közelebb mentél volna a túloldali parthoz, hogy az ott lévő házakból megmutass valamit. Rossz osztályzatra számíthatsz, de nem akarom átlagodat lerontani, kedvedet pedig végképp elvenni. Így tehát legyen 3-as.
Üdv:
Péter

Zsooka19890601 válasza:
Köszönöm az értékelést!