BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. június 17. 18:12
  • objektív: Nikon 55-300
  • Készítés helye: Zemplén
  • Készítés ideje : 2018-06-12
Ami szép. az szép!

A Természet egyik csodája nem csupán szépségével, hanem azzal is, hogy áttelel a második generációja és tavasszal elsőnek jelenik meg kertekben, réteken. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. június 19. | 00:15 | Corvidae

csupakambra, érdemes lenne a fotozz.hu face oldalán csinálni fotozz tagoknak egy közvélemény kutatást hogy milyen felbontású képmegjelenítő eszközön nyitjak meg a tagok a képeket. Nagyon meglepődnél a válaszokon, amik átlagosan asztali monitor esetén 1920x1080 as felbontást adnának. Sok fotós, esküvősök, grafikusok, informatikusok 2560 széles képmegjelenítést hasznalnak, sok esetben két monitor összekapcsolásával ez egy megosztott 5000 pixel is lehet. Anno mikor elindult a birdphotography nevű oldal én megmondtam a lap tulajdonosainak hogy nem töltök az oldalukra 800 pixel széles képet. Amugy szerinted ha mai modern dslr ek, 5000 pixel feletti felbontason dolgoznak akkor a megjelenítő eszköznek mi az optimum értéke? A 7 éves 7d -m 5184 pixel széles képet csinal, a földgömb magazin 300dpi vel a dupla kétoldalas cikkekre 4157 pixelt kér tőlem.Ha te 1000 pixelen elemzed a képeidet az a te dolgod, de ettől függetlenül azert mást ne szoljunk már meg azert mert szeret a képein részleteket visszaadni.

farfalle: a képed nekem tetszik, és tényleg ott éles ahol kell. Ott éles ahol a fizika törvényei azt rendelik nekünk.farfalle válasza:
Köszönöm Corvidae, érdekes dolgokról írsz.

2018. június 18. | 16:32 | csupakambra

Corvidae: Nem vagyok az a fotósitt aki majd megmondja a tutit. Amit írtam ide az csupán egy vélemény.
A lepke ezen pozíciójában én alapvetően a bal oldali szárnyak élességére gondoltam. De élesnek látom a torát és a potrohán is szépen kijönnek még a kis pihék. A szeme lehetne talán hangyányival élesebb, de ebben az itt megszokottól eltérő pózban félig-meddig felülről fotózva így is kitűnően megmutatja magát. Gyönyörű mintázatú faj, természethűen visszaadva. Mondom én. És tetszik is így nekem ez a kép.
Ugynakkor olvastam amit írtál. hogy 1100 pixel körüli képfeltétel esetében a fotó nem lehet igazán éles. A Leica elmélet szerint. Te sokkal jobban értesz nálam az ilyen technikai dolgokhoz, ezt nem is vitatom. Ám amíg a szabályzatot nem módosítják én 1100 pixel körül fogok a jövőben is feltölteni ide fotókat márcsak azért is, hogy akik eredetben megnézik, ne kelljen ehhez nekik görgetni a képet mint egy kirakós játékot.

Üdv.

farfalle válasza:
Köszönöm István, Te túl komolyan veszed azt a dolgot, amiről én már többször írtam neked, hogy: nekem ez csak játék..... Van egy régi sláger: Ilyen vagyok, ilyen, s te nem változtatsz ezen, ha kedvem van nevetni, nevetek mindenen....." Hozzáteszem viszont, hogy azért sok mindent tanultam itt az elmúlt pár év alatt.
Üdv:
Péter

2018. június 18. | 08:25 | Corvidae

csupakambra a kellő helyeken éles alatt pontosan mit is értünk?

farfalle válasza:
Kérdés feltevése minden állampolgárnak alanyi joga.....

2018. június 17. | 19:58 | csupakambra

Szia!

Hát igen:) Meg jó is mármint a fotó. Jól szerkesztett, a kellő helyeken éles nappali pávaszem. Legalábbis itt Ladányban az ócska monitoromon így látom. Bár a háttéren, főleg a jobbon látok némi foltosodást de nem vagyok pixelvadász, nyomtam volna rá az öt pontot:)

Üdv: István

farfalle válasza:
Köszönöm István, tudom, hogy Te őszintén és jól pontozol, de kicsit féltettem szép lepkémet az okoskodó, nagyötletű hozzászólóktól és remélem, hogy pontozási lehetőség nélkül is tetszeni fog pár társunknak.
Üdv:
Péter