BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,53
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. június 16. 08:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Kis gyöngyház

Kis gyöngyházlepke. - egy 1000-1100 pixel hosszabbik oldalú kép se ugy nem éles ha fókuszban van a téma sem ugy ha nincs.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. június 17. | 11:21 | csupakambra

Szia Szilárd!

Örülök az ilyen kultúremberhez méltó vélemény cserének:)
Nos a feltöltési méretet csupán amiatt nem tartottam szerencsésnek, hogy nekem (és talán másoknak is) ahhoz, hogy az egész képet lássam görgetni kellett a fotódat le-fel, jobbra-balra minden irányban. Emiatt nem vontam itt sem - mint ahogy másnál sem - az adott pontomból.
Viszont a fókusz pontosságát a természetfotóknál egy ilyen szituációban (hangsúlyozom: ebben a szituációban) ahol egy lepke ül egy növényen nem tartom most sem elhanyagolhatónak.
Egyszerűen azért sem mert a saját "bőrömön" tapasztaltam, hogy természetfotós szakmai zsűrik súlyos pontokat vonnak emiatt.
Ettől függetlenül a fotód összhatásában igazán klassz, én meg el kell ismernem kicsit többet vontam a kelleténél.

Üdv: István

Corvidae válasza:
Én minden kritikát elfogadok amennyiben az valós szakmai állításokon, tényeken alapszik. Ha valaki erre 1.5 pontot ad azt is elfogadom ha megindokolja. Készült ebből több képkocka, hol ilyen hol olyan, hol élesebb, hol kevésbé éles fejjel. A feltöltési méretnél azt nézem hogy 600k ba minnél több részletet tegyek be a témáról és a környezetről. Fotók összehasonlítása is oylan alapon működik hogy pl azonos felbontason szemléljük őket. A leica formula szerint pedig éles részletnek az tekinthető ami a képátló 1/1500 ad része. Egy 1000 pixeles kép átlóban nicn is 1500 pixel. Négyzet oldalarány esetén is csupán 1414 pixel az átlós felbontas, ahol iylen értelemben az éles pont nem is értelmezhető, kvázi egy 100-110 pixel hosszabbik oldalú kép se ugy nem éles ha fókuszban van a téma sem ugy ha nincs. Mert egy pixel mindig nagyobb mint a képátló 1500 ad része. Ezért töltök fel lehetőleg minimum 2000 pixeles képeket, vagy mondjuk 1920 ast

Arrol nem beszélve hogy nagy képből lehet kicsit csinalni, kicsiből nagyot nem.

adott pontszám: 5
2018. június 17. | 10:09 | sitselea

lehetne talán kifogásolni a fókusz pontosságát, de azt hiszem, felesleges fontoskodás lenne
Gyönyörű a kép finom színharmóniája
Szemet gyönyörködtető a szárny és az elvirágzott növény rajzolata...
Szerintem remek látvány
Grat!

Corvidae válasza:
köszi, van róla pár frame, amin kicsit a szemre több dof jut, de ezt is megfelelőnek itéltem.

adott pontszám: 4,3
2018. június 16. | 09:02 | csupakambra

Szia!

Szép mintázatú lepke, ízlésesen kidolgozott háttérrel.
A lepke kicsit elfelé fordult ezért sajnos pont a lényeg, a lepke feje, szeme már eléggé kiesett az élességi tartományból.
A feltöltési méret sem szerencsés. A hosszabbik oldalnak olyan 1000-1100 pixel körülinek kellett volna lenni.

Üdv: István

Corvidae válasza:
A feltöltési méret igazodik a jelenleg használatos átlag képmegjelenítő eszközök felbontásához. nekem tiz éve van 1280 pixel széles ősrégi tft m. Ma divat legalabb az 1920x1080 ahol ez a kép faltól falig sem ér ki, kvázi kicsi. Ez az oka annak is hogy saját képeidet élesnek látod 1000 -1100 pixelen, mélységélességben is. A kisebb felbontás növeli a látszólagosan nagyobb mélységélesség érzetet. Ha nem tényeket irsz a képeim alá nem fogom elfogadni a véleményed. Ezt ajánlom figyelmedbe főleg úgy hogy most jönni fog tőlem pár rovar közelkép.