BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. június 2. 13:33
Győr 4.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. június 4. | 20:09 | NpontNemo

He.art!
Szerintem én semmivel nem bántottalak meg!
Hogy álljak ki a véleményem mellet?
Oktatni meg te oktatsz engem..én kérek elnézést...
nah! csá

He.art válasza:
Ezek szerint félreértettél. Nem azt mondtam, hogy ne állj ki a véleményed mellett. Csak ha valami nem egyértelmű, mint ebben az esetben pl. az állvány, akkor ne kezdj el tanárbácsiskodni, hogy ilyen esetben használj állványt, meg a hasonló szövegek. Mintha én fogyatékos lennék hozzá :D nyugodj meg és gondold át, mit írsz.
Ez az elköszönés a végén nagyon jó amúgy, nagyon menő és divatos. NpontNemo vok oszt cshő! :D

adott pontszám: 3
2018. június 3. | 07:18 | NpontNemo

Szia!
Ha mint szemlélő nézem a képet nem értem miért kellett a jármű ablakát is belekomponálni.
Ami ferde és ha kivágnád belőle még kevesebbet kapnánk a témából.
Valószínű ez egy elkapott pillanat amit azért nagyjából sikerült elkapnod, de csak ennyi.
Más nézőpontból,sokkal lejjebbről és közelebbről a hold "bement" volna a kémények közé a kéményeket is nagyobbnak látnánk érdekesebbnek. Így a kémények nem annyira dominánsak a kép számára,főleg,hogy elég sötétek,semmi részlet nincs bennük.
Olyan képekhez ahol kevés a fény minden kép használj állványt és próbálgasd a beállításokat változtatni bátran, meg lesz az eredménye.
üdv: Tamás

He.art válasza:
Szia!
Az az igazság, hogy ezzel a hozzászólásoddal most segíteni próbáltál, de nem sikerült, sőt ezzel egy picit szerintem magadat égeted be. Ha nem vagy tisztában a körülményekkel és valami nem egyértelmű, akkor gondold meg kétszer is, hogy leírod-e.
Szóval:
Először is semmilyen jármű nincs a képen, nemhigy az ablaka, ez egy épület. Hogy miért van alul ott az a bizonyos épület? Nem akartam, hogy csak a "levegőben lógjanak" azok a kémények.
Másodszor. Sokkal lejjebbről? Mire gondoltál? A föld alá ássak le? Ekkora távolságnál már teljesen mindegy, hogy mondjuk a földről, vagy 1 méterrel fölötte fotózok. A perspektíva olyan minimális mértékben változott volna meg, hogy észre sem vetted volna.
Harmadszor. Azzal, hogy valamit sötétebben, vagy világosabban próbálsz ábrázolni azt is hangsúlyozhatod, hogy mi a kép fő témája. Itt a hold volt a fő téma a komor felhőkkel. A látvány élőben is ugyanilyen volt, a kémények ennyire látszottak. Minek világosítsak rajtuk, ha nem azt láttam???
A legviccesebb "oktatásod" pedig az állvány :D
Fotózok már annyi ideje, hogy ezzel tisztában legyek és valahogy nehezen viselem, ha valaki ilyet ír. Elég ha kicsit jobban megnézed a képet egyébként. Ha állvány nélkül fotóztam volna, akkor legalább 5-ször ennyi zajnak kéne jelen lennie a képen.
Elkapott pillanat? A hold helyének a kiválasztása kb. 5 perc volt. A kompozíció tökéletes beállítása még 5 perc. A hold megfelelő felhők általi eltakarására, hogy ne égjen ki még 10 percet kellett várnom. Ez akárhogy számolom 20 perc előkészület. Ha neked ilyen egy elkapott pillanat, akkor milyen ha nagyon felkészülsz egy napra? :D
Egyáltalán nem tartom igazságosnak a pontszámodat, de ha neked ez a véleményed, akkor állj is ki mellette! Végülis próbálkozásnak jó volt.
Szép fényeket! :)

adott pontszám: 5
2018. június 2. | 19:51 | Matthias

Ez nekem nagyon tetszik! Industrial feeling! (Ebből arra lehet következtetni, hogy más nem nagyon fogja értékelni) Jó a kompozíció, meg a fény mennyisége is. Pont annyit lehet látni amennyit kell. Meg persze a szigorú felhők is szuper.

He.art válasza:
Köszönöm!
Próbáltam úgy beállítani az expót, hogy tényleg annyi látszódjon a kéményekből, mint amilyen élőben volt :)
A felhőkhöz pedig nagy segítségemre volt az égi kísérőnk :D