BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. június 2. 11:47
  • Készítés helye: Budapest
Parlament

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. július 20. | 03:01 | samwolfe

Kedves Garsoon16!
A parlamentről megszámlálhatatlan mennyiségű kép készült már. Ez egy a sok közül. Az elhaladó hajón kívül nincs benne semmi ötlet, amit amit a Google 300ezer találatából ne tudna bármelyik. Az egyik kicsit balról, a másik kicsit jobbról, a harmadik szinte már oldalról, de mégis, mindegyik pont ugyanazt a gátlástalan fényűzést szimbolizálja, amint őfelsége a trónról mondja tollba az alkotmány paragrafusait, miközben az udvari ellenzék morcosan bólogat, cserébe a fizetésemelésért, az iPhone X-ekért, és a pár ATV-s szereplésért.
Ha bármit választasz a képed alanyának, előbb gondold végig, Miért választottad épp azt, és ennek fényében próbálj hozzáadni egyéni perspektívát, koncepciót, amivel - egyrészt kiemeled a képet a többi közül, másrészt refláktálni tudsz az adott témában kialakított véleményedre. Alkalmas erre például az előtér használata, amivel hirtelen sokkal kötetlenebb műfajban találhatod magad.
Technikai szempontból nincs mit elemezni a képen, minden "hiba"ként felmerülő "bakit" én hozzá adott értéknek tekintek, révén, hogy amit a sznobok látni akarnak, azt jelenleg kétmilló példányban megkaphatják a képkeresőben. Pontosan olyan hosszú záridővel, amennyi kell hozzá, és pontosan oda reptetve a drónt ahol szimmetrikus a kép.
Attól tehát óva intelek, hogy kijavítsd ezeket a problémákat, ellenben megnézhetsz pár Monet festményt, látsd, milyen rendes egy kompozíció.
Ugyanis az eszközhasználat pontosabb ismeretével művészileg nem leszel beljebb, de tagadhatatlanul lehetőséged nyílik arra, hogy még semmilyenebb képeket készíts
Üdv; Sam

Garsoon16 válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet :)

adott pontszám: 1
2018. június 24. | 20:25 | danielcsaba

Hello. Elősször is... a parlament nem ilyen színű ... Inkább hoszabb záridőt használj állvánnyal és kisebb ISO értéket. A kép pixeles és zajos és a nagy része fekete és semmilyen információ nem jön át belőlle. Az egész kép jobbra dől... exif adatokat mindnképp írj mert különben csakk tippelhetünk hogy hogyan csináltad. A város/ épületfotókat általában a kék órában csináld ha megteheted. Remélem tudtam segítni és sok sikert a továbbiakban.

Garsoon16 válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet :)

2018. június 3. | 08:36 | Tonyka

Szia!

Egyetértek He.art-al mindenben. Egy valamiben téved sztem. Mégpedig abban, h ez egy hajóról készülhetett. Feltéve ha helyes a megérzésem. Nekem van egy hasonló képem, fel is töltőm példaképp.

Garsoon16 válasza:
Köszönöm szépen! Rakpartól készült :)

2018. június 2. | 13:40 | He.art

Nem szeretném értékelni a képet, hiszen a minőség sajnos nagyon rossz. Minden tekintetben. Kezdve a horizont ferdeségével. A legalapvetőbb hiba és 1 másodperc alatt korrigálható. A fehéregyensúly is nagyon bántja a szememet. Gyakorlatilag a narancssárga színen kívül más nincs is a képen. Az időpontot is próbáld meg máshogy megválasztani. Koromsötétben talán a tejutas képek néznek ki a legjobban, de egy városi kép semmiképpen. Így fent üres a kép. Ha mindenképpen a mesterséges fényekkel akarod megkomponálni, akkor próbáld meg úgy, hogy azok a természetes fényekkel még egyensúlyban legyenek. Tehát a kék órában.
Mivel este fotóztad, sokkal hosszabb expo kellett volna állvánnyal. Ennek két jó tulajdonsága is lett volna a képen. Sokkal szebb, fátyolos víztükör, valamint sokkal kevesebb zaj. Ezeket mind csak építő jelleggel mondom, ne rontsa el a kedvedet. Valahol mindenkinek el kell kezdeni és hidd el, itt sokat fogsz tanulni! ;)
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Garsoon16 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed, és a hasznos tippeket :)