BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. május 14. 22:51
  • objektív: Nikon 105mm 1:2.8
  • Készítés ideje : 2018-05-14
Párban az éjszaka előtt

Naplementekor a kalászon 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2018. június 5. | 21:28 | Prinyo

Az egyik kedvenc témám a makrózás. Mindig lenyűgöznek a szépen kirajzolódott apró részletek, és a szépen elmosott háttér. Nagyon szép makró, gratulálok hozzá!

farfalle válasza:
Köszönöm és örülök, hogy tetszik. Sokszor nem könnyű egy éles makró kompozíciót összehozni.

adott pontszám: 4,5
2018. május 16. | 18:48 | csupakambra

Szia Péter!

Merthogy szerintem ez a Te fotód itt megint:)
Legalábbis tipikus farfalle stílus.
Hosszabban meghagyott szár, teljesen matt zöldes háttér és hát lepke, lepke:)
Különben ez egész jó lett. Még a tarka lepkéket is übereli nálam valamennyire. Hangsúlyozom: valamennyire:)
Hogy miért is? Mert csináltam már estefelé én is egy rakás természetfotót a perjék tetején ülő rovarról de sosem kaptam ennyire egyszínű és egyben ennyire matt hátteret. Így egyvonalban a lepkékkel mindíg becsusszant valami kis fény a hátrébb lévő perjék felől. Úgyhogy szerintem ennek a háttérnek a zöme Ps. munka. Ha az, ha nem itt most végül is nem lett rossz:) Legalábbis nekem jobban bejön mint a tarka lepkéknél látható teljesen fakó-zöldes háttér.
A jobb oldali lepkét elég élesnek látom bár elég ócska ez a ladányi monitorom:) A felső, a bal oldali a szárnyainál már eléggé homályosodik:)

Üdv: István

farfalle válasza:
Szia István!

Te makrós szemmel nézed a lepkéimet, de ezek nem azok. A fotóid nagy része igazi makró, amelyeket csak kevesen tudnak megközelíteni.
Nos elárulom itt mindenki füle hallatára, szeme láttára, hogy ez a kép a gépem saját kis beépített vakufényével készült. A fények már nem voltak annyira elegendők, hogy kézből lőjek és az ISO-t nem akartam a zajosság határára emelni. A 105-ös obi egyszerűen ezt teszi a háttérrel. Korábbi tanácsodra igyekeztem a lehető legkevesebbet belenyúlni a képbe és csakis az általam legélesebbnek tartottakat tartom meg. A tarka lepkék is ugyanakkor készültek, szintén 105 makró obi, kis vakufénnyel.
Természetesen tudom, hogy ezek nem nagy durranások, amint ez a kommentekből is meglátszik és azért örülök, hogy gyakran a legek listáján szerepelnek képeim, azaz, a legkevésbé véleményezett fotók, de nem érdekel. Megnézik 160-an és továbblapoznak. Ez így természetes. A szupersztárok korát éljük, kevesebbel nem érjük már be.
Köszönöm, hogy foglalkoztál ezzel a képemmel is.
Üdv:
Péter

adott pontszám: 4,5
2018. május 15. | 09:59 | btomi77

Szia Péter!

Szerintem 3 kép közül is ez a jobb fotód. Talán a mélységélességgel lehetett volna játszani, hogy mindkét lepke szárnya is teljesen éles legyen. Színekkel , a wb melegítésével picit még játszanék. Viszont a naplemente jellegét abszolút nem látni. Ezen viszont te tudsz változtatni a fotózás irányának megválasztásával, esetleges vaku használat, derítés fejlesztésével. .

farfalle válasza:
Köszönöm, megpróbálom az általad javasoltakat a felvételnél.