BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: abszurd
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. április 30. 21:32
  • objektív: Nikon 105mm 1:2.8
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Na neee....!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. május 12. | 06:49 | pálkata

Mondtam, Picasso ennyi,.hol itt a gond?

farfalle válasza:
SEHOL.....itt nincs és nem is volt semmi gond! (-:
Picassonak pedig már egyáltalán nincs gondja.... bár ki tudja.....?

2018. május 10. | 20:03 | kmáté

Azért Picassohoz hasonlítani magunkat elég bátor..

farfalle válasza:
A bátraké a jövő Máté! Különben Picasso is bátor volt, méghozzá nagyon és meg is lett az eredménye.

Én különben nem magunkat, hanem csupán magamat hasonlítottam a nagy lókötőhöz, aki élete alkonyán beismerte, hogy "meggyaláztam a művészetet." Az viszont jól sikerült neki.

Picasso írja magáról: "Ma, mint mindenki tudja, óriási a hírnevem és dúsgazdag vagyok. De amikor egyedül maradok, nincs hozzá bátorságom, hogy magamat a szó régi és igaz értelmében művésznek tekintsem. Giotto, Tiziano, Rembrandt, Goya voltak az igazi halhatatlan művészek. Én csak hivatásos komédiás vagyok, aki megértette korának szellemét és kiszolgálja minden szeszélyét. Beismerésem keserű és fájdalmas ugyan, de úgy érzem, érdemes volt elmondani, mert mindenképpen őszinte."
Az emberek hátat fordítanak a festészetnek és napról-napra közömbösebbek iránta, éppúgy, mint a szobrászat, vagy a költészet iránt. A látszattal ellentétben kortársaink szíve, lelke ma másé: a gépé, a tudományos felfedezéseké, a gazdaságé, a természeti erők feletti uralomé és a hatalomért való törekvésé. Mi a művészetet nem érezzük életszükségletnek és lelki tápláléknak, mint a letűnt századok emberei."

Úgyhogy Máté, ez a nagy digitfotózás- filmezés, meg programokkal való kidolgozások, a makulátlan, pengeéles makrófotók is lassan az érdektelenség határát érik majd el. Vannak már olyanok nem is kevesen, akik az analóg-fekete-fehér világba menekülnek, de az is kifúj nemsokára. Valami újnak kell jönnie......
Üdv:
Péter

2018. május 2. | 09:02 | Cochise

Több, itt az oldalon is elismert fotós leírta, hogy ez egy rossz út. Szerintem hallgass rájuk. Saját örömödre persze azt csinálsz, amit akarsz, de felesleges ide ezeket feltölteni, mert nincs közönsége.

farfalle válasza:
Carpe diem! - ennyi az egész.

Köszönöm

2018. május 1. | 20:31 | najó

már megint az a köcsög najó!

Ha nem bírsz egy nyomorult lepkét, a digitális technikával SEM lefényképezni, akkor ahhoz a najónak meg a fekete fehér képekhez mi a fene köze van?

75 év alatt meg lehet tanulni élességet állítani, főleg az autófókusz korában...
ha neked ez nem sikerül szinte soha, az csak is a te hibád.

De fényképezés technikai részét nem késő megtanulni-elkezdeni, bár lehet, hogy az egyedi látásmód kialakításához már nem lesz idő!

http://www.bykyny.hu/fenykepezes-bevezetes.shtml

farfalle válasza:
Ismételten köszönöm! (-:

2018. május 1. | 11:31 | h.rom

Kompozícióban egész jó, de a színei természetellenesek - amit mostanában csinálsz a színekkel az egy rossz út szerintem -, valamint nagyon rossz minőségű a végső produktum. A háttér pixeles, széteső, és legfelül van valami hajszálvékony vonalkás izé, ami mintha egy firka maradványa lenne.

farfalle válasza:
Firkálok bele és alakítok. Képzeld, új színeket kombinálok. Ez nekem tetszik. Szerintem ebbe bele kell "érni". Ilyenkor tavaszkor sok még az éretlen gyümölcs. Abszurd kategória volt különben. Tegyetek fel egy másik szemüveget.

2018. május 1. | 08:00 | btomi77

Azt kifelejtettem írni értem én , hogy abszurd de szerintem egy elég öncélú így.

farfalle válasza:
Hát igen. Picasso is így kezdte......

2018. május 1. | 07:59 | btomi77

Szia Péter!

Ez nagyon rossz irányvonal szerintem. Mindkét képed színvilágát rondán elvitted egy természetellenes irányba. A háttér is szétesett teljesen a minőség se tökéletes. Nem pontozom mert inkább segítő szándék vezet.
Üdv.Tomi

farfalle válasza:
Köszönöm Tomi, de hát kell ilyen is erre a nagy palettára. A festészetben is mindig szerettem a nem természetes színvilágot, hiszen a természetesből naponta kapok eleget. Az már egy más világ. Először ezt hittem, hogy azok a festők színvakok, vagy másképp látnak, mint én. Aztán rájöttem, hogy ez valamilyen szellemi indíttatás, de ezt sokan nem értik, és lecikizik... Lerágott csont, de még maradt rajta egy kevés: Csontváry naplementéit alkohol, vagy drogmámorban ( gyógyszerész volt) születettnek titulálták és a kutyának sem kellett. Ő csak festegetett öncélúan. Ma százmilliókat adnának a Taorminai görög színházért- Lehet, hogy az idő őt igazolta? Persze ezzel a hasonlattal nem ő állt egyedül a színkereső festészetben. A segítő szándékodat köszönöm, de nem tartom követendő célnak azt, hogy most készítek egy pengeéles felvételt, amelyen a rovar utolsó szőrszála is penge és a hátteret is agyonmosom akár már a felvétel pillanatában a beállítással, vagy az utómunkával. Ne vedd nagyképűségnek: én a kép "üzenetét" keresem. Ezért teszem fel a csodás pillanatban megörökített gyöngyházlepkémet, mert mint gyermekkorom óta lepidepterológus - lepke gyűjtő átélem az aktív, hálóval gyűjtés pillanatait, amelyeket itt a Csupakambra Istvánon kívül talán senki más nem érez. Vannak szép novellák, regények, de mi teszi értékessé őket? A szépen fogalmazott mondatok, vagy a hibátlan helyesírás? Nem inkább az "üzenete"? 75 évemmel talán rangidős vagyok a csapatban itt és természetes, hogy sok mindent másképp látok. A minket elválasztó évtizedek nem múlnak el tapasztalatok, meglátások nélkül. ...Úgyhogy köszönöm még egyszer, hogy írtál. Üdv: Péter

2018. május 1. | 07:55 | csupakambra

Szia!

Na itt a lepke már élesnek tűnik:) Persze a színek itt sem tetszenek nekem mégha abszurd is:) A háttérmosás nagyon rossz, sávosodó. Még valami szöszmösz is van ott legfelül középtájon.
Üdv: István
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

farfalle válasza:
Kedves Barátom István. Jólesik kedvességed, mint mindig. Nem ígérhetem, hogy a két ajándék kreditet megfelelő élességű rovarok feltöltésére fordítom, már csak azért sem, mert akkor najó barátunk a " kedves szemlélődő" ott is találna hibát, mégpedig piszkosul nagyot. Akkor pedig jogosan mondhatnád, hogy elfecséreltem az ajándékodat. Tudod, nekem már kímélni kell a szívemet! (-: Járom a magam útját, az ifjú titánok pedig csak törtessenek a teljes siker felé. Már azon kezdek filózni, hogy a tökéletesség elérése után vajon mi következik? Lehetséges, hogy najó pontozhatatlan ff fotói már egy más dimenzió felé kacsintgatnak? Nekem baromira nem tetszenek, de ez nehogy megállítsa őt az alkotásban. Bízom benne, hogy Te megértesz. Jó fotózást Ladányban!
Üdv: Péter

2018. április 30. | 22:24 | najó

dee-karó!

farfalle válasza:
Hát akkor jó.......

Najó, hát nem jó!