BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,52
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. február 22. 23:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
A lámpásnál

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. április 4. | 11:43 | fotozz.hu-admin

Gratulálunk!

Képed szerepel a 2018 februárjában feltöltött legsikeresebb fotók között.

A részletes listát itt találod:
https://pixinfo.com/hirek/2018/04/04/a-fotozz-hu-legsikeresebb-februari-fotoi/

Jutalmad egyszeri 10 kredit (max. 20 kredit egyenlegig).

Használd fel kreditjeid képfeltöltésen kívül főoldali kiemelésre is, így még nagyobb nézettséget, több értékelést és több pontot szerezhetsz!

csupakambra válasza:
Köszi:)

adott pontszám: 5
2018. március 10. | 16:45 | farfalle

Szia!

Fantasztikusan jó fotó. Ráadásul teljesen időszerű ma március 10-én, amikor az ablakunk párkányára kitett árvácskák virágaira 2 méh, egy dongó repült, a ház falán legyek ültek és a kövön pók szaladt. Éled tehát a természet és ebből hoztál most is egy remek felvételt. A háttér sejtelmességében jól mutatnak a bokeh karikák.
Gratula!
Üdv:
Péter

csupakambra válasza:
Köszi szépen Péter!
Örülök, hogy így látod:)

Üdv: István

adott pontszám: 5
2018. március 7. | 16:18 | evakar

Szia, pontozok mielőtt olvasnék,hisz maga a jelenet a természet apró csodái megérik az 5-öst ez az együttállás igazán ritkaság hóvirágzásának idején még alig alig merészkednek elő a pókok , bogarak így szerencséd is volt.
Gratulálok!

csupakambra válasza:
Köszi szépen Éva!
Hát mi tagadás, szerencse is kellett hozzá:)
Üdv: István

adott pontszám: 5
2018. február 24. | 22:23 | btomi77

Szia István!

Érdekes fotó jó kis összeállással , kellemes ellenfényekkel, ügyes szerkesztéssel. Gratulálok hozzá.

csupakambra válasza:
Köszi szépen Tomi!

Őszintén örülök, hogy Te is így látod:)

Üdv: István

adott pontszám: 5
2018. február 24. | 11:08 | ltmika

Jujdejó, végre nem egy szokványos hóvirág felvétel, egy "egész bioszférát" sikerült megörökítened :)
Kompozíció, fények tökéletes, a zöld kifejezetten feldobja képet. Szerencséd volt, hogy mindketten modellt másztak :) Szép napot!

csupakambra válasza:
Szia!

Köszönöm szépen Tamás!

Őszintén örülök a jóindulatú véleményednek.
Azért írom mert a kép tisztaságát illetően van benne kis hiba, ahogy már azt itt az előtted "szólónak" írtam is.
Viszont emiatt került a hangulatképek közé, mert ennek ellenére úgy érzem, hogy egyfajta boronkásabb, de mégis halványan reménykedő tavaszváró hangulatot talán sikerült visszaadnom vele.

Üdv: István

adott pontszám: 3
2018. február 24. | 00:14 | najó

szia!
jópofa kép érdekes esemény, szinte hihetetlen, hogy egy ilyen kora tavaszi virágon ez a két rovar már így jelen van, remélem nem megrendezett jelenet.. ( ezt azért írom mert már találkoztam itt a fotózzon, a " Tuti makróval " azt meg kiderült, hogy a fotós rakosgatta a bogarakat, mint valami tereptárgyakat )...... de ez egészen biztosan valós eseményt dolgoz fel..:)

Nos, nagy vágás eredményeként viseletes lett a minőség, a háttér megsínylette,, nem makulátlanul zajmentes, és tiszta, sajnos a géped szenzora ekkorra vágást már nem visel el büntetlenül, valamit fel kell áldozni miatta.. próbáltad már azt a régi trükköt, hogy egy régi manuális objektívet fordítva hozzá toldasz ehhez az obihoz, és úgy próbálsz nagyítani? brutális nagyításokat lehet úgy vele elérni, és nem kell akkorát vágni sem, sokan használják/használták ezt a módszert , ajánlom, szerintem próbáld ki.

szép, ahogyan a fény megvilágítja a hóvirágot, talán kissé túlságosan is, ezt ellensúlyozva, utólag kissé visszahúztál a fényből, és némileg megszürkült, kár érte, a hóvirág szebb szerintem, hófehéren, mint szürkésfehéren..
javítandó!
üdv!

csupakambra válasza:
Szia!

Gondolkodtam kicsit, hogy egyáltalán válaszoljak-e részletesebben erre a véleményedre de aztán úgy láttam jónak, ha most az egyszer mégis megteszem najónak:)
Szóval a fotóimat illetően nem ez az első alkalom ahol a véleményedet - tán az exif. adatok ismeretének hiányában - javarészt találgatásokra alapozod. Ez nem jó hozzáállás mert gyakran alaposan melléfoghatsz, mint ahogy most is tetted.
A végéről visszafelé haladva:
- írod, hogy utólag kissé visszahúztam a fényből és a hóvirág némileg megszürkült.
Ezzel szemben pontosan az volt a problémám, hogy - még a ködmentes tél végi délutánon is - túl kevés volt a fény. A hóvirág pedig nem megszürkült, hanem a fehér egyik árnyalatát mutatja. Óriási tévedés egy ilyen "profi" fotóstól.
- Aztán írod, hogy a nagy vágás eredményeként viseletes lett a minőség. Hát megnyugtatlak, hogy nem volt itt nagy vágás. Az ide feltett képből még 25 %.-ot sem vágtam. Írhatnám, hogy elküldöm az eredetit, de a fotóimhoz való hozzáállásodat ismerve feltételezem, hogy Téged ez úgysem érdekel. Ez a fotó egy előre kiválasztott helyen a kis hóvirág gyerek időben történt gondos átültetése mellett készült. (Nem csak úgy kattintgattam a levegőbe, mint egyesek)
A baj az, hogy a már említett fényviszonyok mellett magas lett az ISO amit a gép egyik effektjét használva már nem tudtam lejjebb hozni. Az élességen is javítanom kellett hangyányit és emiatt aztán tényleg nem makulátlanul tiszta. Úgyhogy ez az egyetlen amit a véleményedben hát ha úgy tetszik eltaláltál. De igazán még ezt sem mert Te mindezt a nagy vágásra alapoztad.
Ne haragudj de a régi trükköket illető tanácsaidra nem szorulok rá. Nálad ennyiben talán már én is lehetek nagyvonalú.
- Na és persze jót mosolyogtam azon a felvetéseden, hogy - esetleg, talán - oda rakosgattam volna a bogarakat mint valami tereptárgyakat. Persze van olyan rovar amit ide-oda lehet rakosgatni, de próbálkozzál csak egy ilyen 1 cm.-nél is kisebb pókkal aztán nyomd rá a hóvirág szirmára úgy, hogy az ott is maradjon és még sérült se legyen.
Na szóval a felvetésedben érzek némi iróniát ami őszintén szólva megint csak nem tetszik nekem.

A pontod különösebben nem érdekel de azért van bennem annyi kurázsi, hogy a legközelebb pontozhatóként feltett fotódat alaposan megnézem. Legfeljebb klikkelsz majd Te is egy nem hasznosat.

Üdv.

adott pontszám: 5
2018. február 23. | 07:58 | bau52lac

Szia ! Ezt jól kilested! Az élesség remek, minden a helyén! Nekem tetszik, ahogy a jobb felső sarokban a fénykőr rásegít a kompozícióra. Üdv

csupakambra válasza:
Köszi szépen Laci!

Amolyan tél végi hangulatot szerettem volna összehozni ezzel a képpel.
Száraz napos időben már jönnek elő a méhecskék és a kis pókok de ez még nem az igazi, mert hideg van.

Üdv: István