BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. február 13. 21:45
  • Készítés helye: Tunézia
Depressziós ( le vagyok sz@rva...)

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2018. február 14. | 12:07 | pálkata

Jópofa kép,.a rinocérosz is jól pózol, a cím számomra közömbös, bár nem tagadhatom, h némileg passzol, jól kiexponált, szines'' fotőnak gondolom!
Gratulálok a fotóhoz !

farfalle válasza:
Köszönöm a dicsérő szavakat és a magas értékelést.

2018. február 14. | 08:42 | csupakambra

Szia!

Úgy gondolom, hogy ez a fotód itt eléggé kilóg a madárfotók sorából.
Mégpedig azért mert pro és kontra jól meg lehet ideologizálni akár mindkét szempontból.
Lehet rá pl. azt is mondani, hogy a madár testtartása, külleme nagyon hűen adja vissza azt a kilátástalan, levert, szomorkás hangulatot amelyben a világ kietlennek tűnik számára.
Ehhez az állapothoz passzol is a csupaszra taposott kéreg nélküli lefűrészelt faág, a hatalmas plecsni a tollazatán és még a seszínű, amolyan börtönfalnak is tekinthető háttér.
Másfelől viszont lehet rá azt is írni, hogy a fotó esztétikai értéke hát enyhén szólva sem kiemelkedő, túlságosan szűk mindkét oldalon, a háttérben látható függőlegesen végig húzódó világos csík nem kellene a képbe. Aztán rosszindulatúan úgy is lehetne fogalmazni, hogy egy mesterségesen tartott madárról készült átlagos kattintás. Ez a mondatom persze azért magam is belátom nem igaz:) Csak a szélsőségek prezentálása végett írtam ide:)
Na most én nem vagyok az a típus aki itt, ha úgy tetszik akár még egy kép kétharmadát kitöltő "nagy semmit" is meg tudná pozitívan ideologizálni, így aztán nem pontozom. Nem pontozom azért sem mert nem tudnék elfogulatlan lenni az állatkertben vagy más mesterségesen kialakított helyen készült állatfotókkal szemben.
Viszont a látvány érdekes és mint a véleményemből kiolvashatod mindenképp elgondolkodtató volt számomra ezért most a pont helyett egy kreditet adnék.

Üdv: István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

farfalle válasza:
Kedves István! Köszönöm a kreditet, de érdemtelenre pazarolod, mert látod az érdeklődők száma meglehetősen csekély a fotóimra. Meg kell tehát változnom és fekete-fehér járdalapokat kell ezután fotóznom....
No de a képre: Igen, a madár nem a szabadban fellelhető varjú, de egy vadaspark madara volt. A háttérben egy vízér csurgott, ha jól emlékszem. Igazad van, nagyobb térben jobban lehetett volna bemutatni. Nekem azt volt az érzésem, hogy jól rá kell mennem az alanyra, hogy kifejeződjön levertsége, amely ugye egy közeli képnél hatásosabb és láthatóbb.
Hát mindegy, ez így sikerült, itt szomorkodik magában továbbra is depressziósan és várja a tavaszt, mint pl. most én, amikor arasznyi hótakaró lepte el kertünket egy éjszaka alatt. Köszönöm, hogy írtál.
Üdv: Péter