BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. december 21. 08:22
Át az Orion ködön..

Második mélyégfotómat láthatjátok. A köd közepén átsuhan valami, de szabad szemmel ez már nem volt látható. Vajon mi lehetett? :) A távcsövemhez az adapterrel erősített gépvázzal ezt a nagyítást sikerült elérni a csillagköd esetében. 1350mm, f/13. Nem volt egyszerű előcsalogatni és követni ezt a gyönyörűséget.. :) Tudom, hogy léteznek sokkal gyönyörűbb asztrofotók is erről a ködről, de az én eszközeim ennyire képesek sajnos, én pedig nagyon büszke vagyok a fotóra :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2017. december 21. | 13:47 | Matthias

Valóban léteznek sokkal gyönyörűbb fotók erről a ködről, csak hát a technika. Több képet készítenek mindenféle hullámhosszon, összesen több órányi expozícióval, olyan álvánnyal ami kiegyenlíti a föld forgását és még sorolhatnánk. Ezt te is meg tudnád csinálni, mindösszesen három dologra van szükséged. Pénz, pénz és még egy kis pénz. Joggal vagy büszke a fényképre. Nem egyszerű egy ilyet összehozni, és legalább olyan szép mint egy sárgarigó ami ül a fán.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

He.art válasza:
Köszönöm, örülök, hogy más is értékeli rajtam kívül és a krediteket is köszönöm! :)

A föld forgásának kiegyenlítése nálam is megvolt. Szerencsére képes a távcsövem a SkyAlign-ra. Igen még ennél is nagyobb tudást igényel, valamint a befektetett pénz bőven a milliós kategória a profiknál. :)