BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. október 12. 13:12
  • Készítés helye (ország): Ciprus
Ciprusi túlélők

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. október 14. | 22:42 | farfalle

Amikor a narancssárgán húzol, akkor az a kékre is kihat, lehet, hogy azért tűnik nekem természetellenesen kéknek. Mikor elkezdtem fotóimat kidolgozni két nagy hibába estem: a túlzott szaturálás és a túlzott élesítés. Ma már, ha az eredeti felvétel "túl színes", akkor abból inkább visszahúzom a szaturálást és úgy tényleg szebb, élethűbb lesz. A lefejezett szárat továbbra is eltávolítanám. Zavaró.

adott pontszám: 3
2017. október 14. | 19:33 | farfalle

Szia!

Szerintem túlszaturált, nem valós kék színek, a lefejezett szár sem mutat jól, pedig szép helyen jártál....
Üdv:
Péter

Atina08 válasza:
Szia!

A narancssárgán húztam, lehet azért látszik a kék nem valósnak és túl színesnek az egész, de a kéken nem, a helyet kék lagúnának hívják, sok képen ilyen lett, de ott kb élőben is ennyire gyönyörű. A szárat pedig azért kellett levágnom, hogy a horizontot kiegyenlítsem, mert az zavaróbb szerintem, mint a lényegtelen szárvég hiánya.
De igen, mehettem volna hátrébb is, sokat kell még fejlődnöm.
De köszönöm az építő jellegű hozzászólást, tudom, hogy hajlamos vagyok a túlszínezésre, figyelni fogok rá :) A hely ahol jártam tényleg gyönyörű volt, és rengeteg más fotó is készült, mint ahogy erről a növényről is :) Majd felrakom őket talán

Üdv,
Anita

2017. október 13. | 07:53 | kapka

Szia,
Ami tetszik, az kék-narancs színpárok, ugye azt tudjok, hogy ezek jól néznek ki együtt.
Egyébként azt gondolom, hogy így önmagában nem egy érdekes fotó. Ami ötletem lenne, hogy 1 szál ilyen növényt megfotózni és állóban, aztán egy szép FF konverziót megcsinálni rajta. AKkor talán egy FF képnek eltudom képzelni minimál stilusban.
Üdv.

Atina08 válasza:
Szia,
A kép színvilága nagyon hasonló ahhoz, ami a helyszínen is látszódott, és ezért érdekes ez a fotó, nem igazán van hozzászokva a szemem ilyen színösszeállításhoz Magyarországon :) szerintem ha átdolgoznám ff-be teljesen tucatképné válna és elvesztené a lényegét. Az ff képek akkor nagyon jók ha textúrákat tudunk velük kiemelni, esetleg hangulatot kifejezni, de ez a növény egyikre sem alkalmas véleményem szerint. Viszont köszönöm szépen, hogy elmondtad a véleményed, hasznos volt, mert más szemszögből gondoltam rá egy kicsit.
Üdv.