BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: csillagászat/égbolt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 30. 06:31
A másik oldal

A tejút másik oldala, bár nem tűnik olyan látványosnak, rengeteg szépséget mutat a közelében. A fa fölött pirosas színben ragyog a Szív köd és a Lélek köd. Mellettük az egyik kettős klaszter. A klaszter felett látható a Kassziopeia csillagkép a távcsövem mögött pedig megbújik a "fiastyúk". A legszebben az Androméda galaxis látszik, az bizony nem csillag, amelyik pöttynek kiterjed a fénye minden irányba! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. október 2. | 09:58 | bukfalo

Jó fotó. Ami zavaró, az a kép előterében lévő tárgy (vagy inkább azt mondanám, hogy nem tudom mi az, és mi a szerepe), ami elvonja a figyelmet a tulajdonképpeni fő téma - a csillagok - elől. A ház jól eltalált választás a képben, mert az emberi nézőpontot jeleníti meg, a többi egyéni ízlés kérdése, én az egész képet feljebb pozícionálnám, a csillagokra jobban fókuszálva, és a fákat és azt a tárgyat kiszedném a perspektívából.

He.art válasza:
Köszönöm a véleményed, az a valami egy csillagászati távcső, ami szerintem kellően illik a témához, hiszen éppen az eget fürkésztem vele, sajnálom, hogy nem vetted ki a körvonalakból.. :D

2017. október 1. | 09:15 | Tonyka

Szívesen megnézem, én egyszer futottam neki. De nem lett szalonképes, mondjuk legalább megtaláltam. :D

He.art válasza:
Már az is valami egyébként! :)

2017. szeptember 30. | 20:46 | Tonyka

Nem vagyok nagy szakértő, lehet rosszul gondolom. A képed a Tejút mások oldaláról lenne, mégis ha összeadod a kép majd 50% át más teszi ki. Ha a tetőről készíted a képet lehet jobb lett volna. A Fa is nagy területet foglal el, a kép szempontjából teljesen felesleges. Persze lehet én szoktam hozzá a nagyszerű pure Tejútas képekhez.

He.art válasza:
Olyanom is van, ami pure tejút kép. Majd teszek fel egyet kíváncsiságból. Meglátod, hogy az annyira nem lesz egyedi, mint ez! :)

adott pontszám: 3
2017. szeptember 30. | 16:15 | Tonyka

Szia!

Jó indulatú a pontozásom. A leírásod sokkal érdekesebb, mint a fotód maga. A tejút másik oldalából nagyon kevés látszik. Ellenben azon felül van vízvezető csatorna, távcső. Fotó szempontjából kerülendő ez az út.

He.art válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést!
Az egyetlen amiben igazad lehet a csatorna. Az, hogy a távcső benne van szerintem igenis odaillik. Rengeteg profi asztro tájképet látok, ahol belekomponálják a képbe a távcsövet. A csatornával pedig a kerti fürkészést akartam érzékeltetni.
Egyáltalán nem gondolom azt, hogy kerülendő út lenne, de ízlések és pofonok! :)

adott pontszám: 5
2017. szeptember 30. | 08:14 | zolqa

Szia.Igen csak részletes leirás és komoly tudás érződik belőle a csillagászat iránt,engem is vonz, meg az éjszakai fotózás,próbálgattam is,de persze közel se ilyen jó képek sikerültek,úgyhogy szerintem már csak a kitartásod is megér egy dicséretet,és a fotód is!
Gratula,Üdv.ZolQa.

He.art válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésedet, igen mindig is a téma rabja voltam. Legnagyobb tervem volt amikor elkezdtem fotózni, hogy ilyen képeket örökítsek meg! Örülök, hogy látszik benne a fanatizmus! :)