BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 29. 09:49
  • érzékenység: ISO-100
  • fókusztávolság: 28 mm
  • objektív: 18-55mm IS STM
  • rekeszérték: f/4
  • zársebesség: 1/50 sec
  • Készítés helye: Budapest
Egy hónaposan

vaku nélkül 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. október 18. | 08:40 | Corvidae

alulexpós

Mirage86 válasza:
az :)

2017. október 2. | 22:28 | jethro

nincs azzal a 100D -vel semmi baj. biztos vannak hiányosságai de tudni kell mi az és előnyre kell fordítani. meg amire nem alkalmas arra nem kell használni.
alulexpos kép ?
Biztos,hogy annyira félni kell a zajosodástól,?? mi van akkor,ha egy portré nem penge éles ? semi,ha hangulatos - no persze azért a szemek...
de erre van a fotóshop.
meg rengeteg könyv ,meg az internet....

meg még egy csomót lehetne írni..

sztem nézz meg itt elsősorban a régi képek közt olyan képeket amik nagyon tetszenek és sokan írták azt,hogy jó.-tehát az ízlésed a kép esetében találkozik a" köz" ízlésével,mert a kommentek közt nagyon sok információt találsz a kép készítéséről,ötletekről stb...


és hát neked most lesz egy fotóalanyod nem csak egy hónapig ...
:-))))))))))))))))))))))))))
szia.

Mirage86 válasza:
Megvan milyen képeket szeretnék készíteni, csak még a technikára nem jöttem rá. Nincsenek nagy fotós álmaim, nekem csak a saját ízlésem számít. Csak szép, világos babaportrékat szeretnék viszont látni a családi fotóalbumban szépen elmosott háttérrel (sajnos komolyabb obira nem tudok költeni). + a lakásunk elég sötét és engem nagyon zavar a zajosodás. Olvasgattam cikkeket, hogy sok természetes fény kéne, ami nincs + drága lámpáim sem, ezért keresek valami megoldást a problémámra, de még nem találtam. Ha vakuval fotózom, nem tetszenek a képek és a lányomnak sem, hogy vakuzom. Lehet kéne egy külső vaku?
De abból is milyen? Derítőlap milyen? Ha lámpa, milyen? Olcsó ,de jó legyen stb...olyan megoldás kéne, ami pofonegyszerű, ha épp valami jó pillanat van ,el tudjam időben kapni. ezekről sajnos nem találok sehol cikkeket. vagy utómunkával javítható ez a probléma +felszerelés nélkül? Már jópár ezret elkattintgattam és van 1-2 jól elkapott pillanat (kár, hogy nem azokat raktam fel), de mindig van valami ami nem jó, a kép minőségével sosem vagyok elégedett. Adobe Lightroom-om van most fenn, jó pár presettel, inkább photoshoppot javasolsz? Sajnos nincs is annyi időm,hogy komolyabban belemélyedjek, csak egy-két trükköt, tippet szeretnék, amivel meg tudnám alkotni ezeket a "vágyott" fotókat. Ráadásul kicsit benéztem ezt az oldalt, ha tudom, hogy kreditalapú és csak két kreditem van, nem ezt a két nyers képet rakom fel.
Van még másik ilyen oldal? A photographers.hu-t találtam ,de sztem már nem működik,próbáltam reggelni, több éves az utolsó bejegyzés. Ott egész sok ,,gagyi" képet fel lehetett tölteni és voltak tök jó, használható tanácsok. Ez az amire vágyom :D

adott pontszám: 3
2017. szeptember 29. | 21:05 | jethro

szia !

Igaz, hogy ez egy amatőr fotósokat megszólító oldal, de ez a kép még ide is nagyon kevés..

a létező legátlagosabb ( rossz értelemben) babafotó.
egy olyan kép ami még az otthoni családi albumba is csak dokumentum értékkel bír :
"ilyen voltál egy hónaposan"
és ennél majd biztosan készülnek. sokkal intimebb ,érdekesebb ,szebb stb képek.

sajnálom de én így látom.

/ nem akarom lepontozni de ez nagyon kerülendő lenne .... )

Mirage86 válasza:
Szia,

Köszi szépen, pont azért töltöttem fel, hogy építő jellegű kritikákat, tanácsokat kapjak, mit csináljak másképp. Jelenleg egy sima Canon EOS100D-vel fotózom,semmi más eszközöm nincsen, vakuzni nem szabad a gyerek szemébe, ezért sokszor alulexponáltak a képeim. Mit tanácsolnál? Utómunka vagy esetleg valami más ötlet?

2017. szeptember 29. | 17:37 | hoho

Szia!

Kár is volna szembe vakuzni, viszont egy kis derítést lehet alkalmazni derítőlappal, egyéb alkalmatossággal.
Bár igazából nem látszik rajta bemozdulásos életlenség, de szerintem még egy kis fényt elbírt volna a kép. Az ISO-t is nyugodtan fel lehet tolni akár 400-ra is, ott még nem annyira észrevehető a zajosodás.

Amúgy nagyon bájos gyermek, és gratulálok hozzá!
Biztos vagyok benne, hogy néhány esztendő múlva egy nagyon szép emlék lesz ez a fotó.

Üdv: Szabó Feri

Ui.: A körmöcskéit vágjátok le (főleg a bal
kéz hüvelykujján látszik nagynak), mert
kikarmolja a kis arcát. Ezt tapasztalatból
mondom. A kisebb lányom így járt. Igaz,
nyom nélkül begyógyult, de jobb a bajt
megelőzni.

Mirage86 válasza:
Köszi szépen a tanácsokat, beszerzek majd derítőlapot. Egyelőre csak a Canon EOS100D fényképezőm van,beépített vakuval. Milyen vakut ajánlanál beszerezni és derítőlapot? Költséghatékony módszert keresek.
Körmét hat hetesen vágtuk le, addig nem ajánlott, kesztyűcskét hordott. Amúgy már 7 hónapos. :) Még egyszer köszönöm a tanácsokat!