BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 25. 20:18
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2017-09-23
Egy esős szeptemberi délutánon

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2017. szeptember 28. | 04:59 | Tern

Szia!
Egy esős szeptemberi délutánon a szeles part hűvösében jó látni a kis királylányt, aki rendíthetetlen ül a korláton. Épp most huppant ide. A szemközti várhegy a háta mögött, Koronája kicsit udvari bolondos, de ha megfordul az ember láthat különb bolondokat is a városban.
Hányszor fotózták? Számtalanszor. Ez a kép visszaadja a szobor megálmodójának az elképzelését. Erre a látványra gondolhatott.
Ez nagy jó pont a kép számára. Sajnos ami háromdimenziósan, emberi szemmel nézve szépen működik, az a monitor síkján, a fényképezőgép optikájával visszaadva kevésbé. A nagy kuszaságot, amit a sínek, hajótetők, korlátvasak okoznak azt ott a helyszínen az ember kikorrigálja, meg sem látja, mert a két fő komponensre koncentrál, a szoborlányra és a hegyen magasodó palotára.
Ez a rossz hír. Meg valahogy bántóak a zöldek, sőt az egész színezettség erősnek hat, mintha a borús idő elmélyítette volna az összes színt.
Sokféle hangulatú képet lehetne itt készíteni, de olyat, amin a palota is részletesen kivehető és közben nem esünk át a sok vason, olyat nem nagyon tudok elképzelni....ezzel együtt a kép szerkesztése tudatos, találó. A kivitelezést érzem kissé elcsúszottnak a színekkel.
Szép fényeket!

farfalle válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm részletekbe menő értékelésedet. Valóban magam is láttam erről a szoborról felvételeket, de ugye nincs két egyforma kattintás, különösen nem ugyanolyan időszakban, fényekben, stb. Igen, az esős, szeles délután, amikor ott jártunk, érdekes szürkészöldes fényeket komponált és ezt örökítette meg jó kis gépem. Szaturációval nem akartam javítgatni, meghagytam "hamvasan".
Örülök, hogy tetszik és vetted a fáradtságot az értékelésre.
Szép fényeket!
Üdv:
Péter