BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 18. 15:11
Dimenziók találkozása

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2017. szeptember 22. | 13:18 | nervusvagus

Szia! A tükröződés. Az egy alapvetően jó és látványos képszerkesztési ötlet. Fontos azonban a jó kivitelezés. Véleményem szerint a tükörképhez fűzött megfelelő hatás eléréshez egy mozgásban lévő vízfelület esetén mindenképpen szükséges annak kisimítása. Ehhez megfelelően hosszú záridőt kellett volna használnod. A hosszú záridős kép elkészítéséhez ideálisabb egy hajnali vagy kora esti, naplemente utáni időpont. Amikor kevesebb a fény. A képpel kapcsolatban ez az egyik problémám. ha elhagyom a tükröződés kérdését, akkor a másik gondom, hogy túl erős a kontraszt. Áldozatául esett az épület részben, a kövezet és a malomkerék is. Nem tudom mivel fényképeztél, de ha megvan hozzá a technikai háttered, akár ezt a témát vagy egy másik tükröződő épületet próbálj meg hosszú záridővel, naplemente után a kék órában, az esti utcai fények felgyújtását követően lefényképezni. Lényegesen más lesz a hatás! Egyébként a kompozíció és a vágás szerintem teljesen jó. Minden jót. További jó fényképezést.

He.art válasza:
Szia!
Valóban igazad van a hosszú záridős tükröződéssel kapcsolatban. Sajnos nem tuDtam estig várni az ND szűrőm pedig pont nem volt nálam.
De úgy gondoltam, hogy egy próbát így is megér és mivel meg voltam elégedve a végeredménnyel, kellően jónak találtam, hogy feltöltsem.
A kontraszt kérdésében nem értek veled egyet. Én úgy gondolom, hogy az élületfotózásnál igenis jót tesz a képek összhatásának! :)
Neked is minden jót a továbbiakban!