BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 14. 14:33
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Pozsonyi kifli

Most vágtam bele az étel fotózásba. Tanácsokat és tippeket nagyon szívesen fogadok. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. szeptember 18. | 11:03 | Adam90

Üdv! Szerintem ételfotózás révén, lenne esély több időt forditani az elhelyezésre az étel tálalására,környezetre, háttérre,megvilágitásra, erről a képről szerintem mindegyik hiányzik, az eltört kifli úgy nézk ki igy mintha csak félig megevett lenne, inkább egy szép srég vágás ha bemutatná a "belsőt" is,ezenkivül a fotózni kivánt étel teljes egészében szerepeljen a képen, Tippnek azt mondanám, keressen,készitsen teljesen homogén háttért, érdemes lehet egy két mutatósabb tányért beszerezni, és nem a hétköznap használt mintás tányérokon késziteni a fotót, ezentúl a témában képeket nézni, gondolkodni a helyes megvilágitáson és kompozición, ebben a témában van idő tervezni, próbálkozni,ki kell használni. Sok sikert a továbbiakban! :)

adott pontszám: 3,6
2017. szeptember 15. | 21:46 | elGringo

Szia!
Én ételfotózással még soha nem próbálkoztam, de amit egészen biztosan látok, az az, hogy a vágás nagyon esetleges. A tányér a jobb oldalon meg van vágva, a balon és alul érinti a kép szélét, a tetején megvan teljesen. A kiflik úgyszintén. Ez nem önmagában hiba, de nekem ez a kép így nagyon egyensúlytalan. Ez nem ételfotózási kérdés, hanem általános.
Egyébként első próbálkozásnak bőven korrekt volna: szép fények, guszta étel, képileg a nagymamás tányérral és terítővel szép egységet alkot. Ha megvan a teljes tányér, és melléteszel még egy kapcsolódó valamit, pl. villát, azt mondom, hogy tetszik.
A kiflinek jól áll a csillogás, mert karakteres formája van. Ha eljutsz a csülkös pacalig, arra majd figyelj, hogy általában szórtabb fényt kell kialakítanod, mert az amorfabb ételeken a kontrollálatlan csillogás nem néz ki olyan jól.

2017. szeptember 15. | 13:03 | Pulykakakas

Szia!

Itt az oldalon a tárgyfotók kategóriában szétnézve találhatsz ételfotókat. Abból is sokat lehet tanulni a képet nézve a véleményeket olvasva.

adott pontszám: 4
2017. szeptember 15. | 05:18 | Tern

Szia!
Nem vagyok igazán otthon ebben a témában, de egy nevet nagyon megjegyeztem és talán elég is lenne ezt az egyetlen szót leírnom: Osztya.
Keress rá a képeire és ha figyelmesen nézed őket, nagyon sokat lehet belőlük tanulni.
Nagyon fontos az elrendezés, ami itt kicsit hirtelennek tűnik, talán kevesebb kifli is elég lett volna a tálon, talán picit másképp kellett volna a képkivágást megválasztani a tányér íveinek gondosabb figyelembevételével.
Másik nagyon érdekes dolog a mélységélesség. Nem gond ha nem minden éles, de nagyon tudatosan kell használni. Ha a félbetört kifli belseje kieseik az élességi tartományból azt hiszem az nem szerencsés.
Harmadik ami fontos a fények. A kiflin csillanó fények olyan határeset félék, de tekintve a fotózott étel jellegét, azt gondolom itt még jól is áll némi csillogás. Azért talán érdemes lett volna deríteni a sötétebb részleteket, hogy azok is jól kivehetők és kívánatosan színesek maradjanak.
Osztya bizonyára még tudna tanácsokkal szolgálni, de sajnos egy ideje nagyon ritkán néz be az oldalra.
Alapvetően jó kezdet ez a fotó, sok sikert a további kísérletezéshez!

ceBen válasza:
Szia!
Köszi a hasznos tanácsokat!

2017. szeptember 14. | 15:12 | Birdie

Szerintem használj lágy, szórt fényt! Nekem nagyon szúrja a szemem az erős árnyék.
Ezen kívül a ketté tört kifli valamiért nem tűnik esztétikusnak, talán a kép széli életlenség lehet az oka.
A kifli végének képről levágása viszont úgy gondolom, hogy képszerkesztési hiba. Egyébként szerintem nagyon bezsúfoltad, bezártad a témád a kép szélei közé, szellősebben jobb lenne!

ceBen válasza:
Köszi a tippeket!