BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 11. 19:33
Speicherstadt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. szeptember 16. | 02:02 | Csiga34

Szia,
A másik tippem a nagyformátum lett volna, de igazából értelmetlen dolog egy nagyformátumú képet 600k-ra, és 1000x1000-nél is kevesebb pixelbe tömörítve közzétenni (véleményezésre), mert pont a lényege veszik el (a nagy felbontás, meg a filmes textúra), úgyhogy ezért vetettem el még a gondolatát is.
Nagyformátummal viszont tilt&shift-el le lehet fotózni úgy is egy épületet szemből, hogy nem pont szemben állsz vele, nem tudom, hogy erre volt-e lehetőség, vagy szándék.
Mindenesetre ez a kép így ahogy van "működhet" nagyon nagy méretre kinyomtatva (úgy 2-3 méteresre gondolok) egy viszonylag nagy belmagasságú térben.
Üdv!

andrasmihaly válasza:
hello,
igen lehet úgy fotózzni de szerencsére itt nem kellett.
És az igazat megvalva inkább csak korrekcióra alkalmas a kamera mozgatási lehetöséfge és az obijektiv által kirajzolt kör mérete miatt.
üdv

adott pontszám: 4,1
2017. szeptember 13. | 19:30 | Csiga34

Speicherstadt Hamburg "raktárvárosa", ami második életét éli.
Ez egy vonalzóval készített homlokzat fotó, de nem tökéletes (mondjuk már maga az épületsor sem az).
Utómunka valószínűleg a FF-en kívül még perspektíva korrekció is volt, hogy minden pontosan függőleges és vízszintes legyen.
Képkivágás: valószínűleg valamiféle szimmetria elérése volt a célod (a középre szerkesztett - eredetileg talán árubeemelésre szolgáló - mélyedéses ablaksorból gondolom), de a jobb oldali ablaksor már egy másik épület. A bal oldali épületnek valójában a bal oldali rombusz szerű dísz vonalában van a függőleges szimmetriatengelye, és két "lépcsőháza" van. Az emeletek sem egyforma magasak a két épületben, ráadásul a jobb oldali épület még egy emelettel alacsonyabb is; ez indokolja a felül nagyon szűk vágást, mivel az nagyon megtörné a képet, ha csak a jobb felső csücskében lógna be a tető, vagy a párkányzat. Sokkal tetszetősebb lenne számomra, ha a kép tükrözné az eredeti épületegységet, ha már ennyire homlokzat-tervrajz szerű a kép szerkesztése (magyarán a bal oldali rombusz mintának kellene a kép közepén lenni), és kifutna a kép teteje az épület tetejéig (mert pl a párkányzat némileg feldobja ezt az egészen zord homlokzatot). Lehet, hogy a helyszínen megakadályozta valami (egy a sok ott parkoló autó közül), hogy ideális helyről fotózz, és ezért ez volt a legjobb, ami kijöhetett a nyers képből?
Üdv!
Ui.: Annak ellenére hogy FF, 24-bit színes maga a JPG (ami tud 8 bit FF-et).

andrasmihaly válasza:
Hello,
Köszönöm a részletes véleményed, a vágás elég problematikus mert maga az épület sem szimmetrikus
így igazából nem is az volt a célom...
A vonalakat nagyformátumú kamerával lettek egyenesek, aminek ha nem is milliméteres mint a vonalzón de centis beosztásai vannak a mattüvegen...
Ha a képet szürkeárnyalatosként töltöm fel azzal a legtöbb böngésző nem tud mit kezdeni és teljesen más tónusokat jelenit meg, ezért a színes....
Jó fényeket!
Üdv: Mihály