BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 4. 14:04
Csinadratta

Azt hiszem ez egy unalmas kép a visegrádi várból. Egy kezdő kategóriás képnek itélem meg, amiről már lehet beszélni, hogy mit lehetne rajta javitani. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2017. szeptember 6. | 20:06 | Szabó Eszter

A legzavaróbb, hogy a kép 'fő témájának', szemvezetőnek a balról belógó tárgyat tetted, ami nekem nem igazán mond semmit, mert a kép széle sötét, így nem tudom eldönteni, hogy a jelenethez tartozó zenész figura hangszere, egy másik díszlet eleme, vagy hova tartozik... Az egész annyira virít, világít, de mégsem mond semmit. Próbálj meg legközelebb valami érdekesebb dolgot tenni az előtérbe!
Ráadásul a kép közepére tetted az egészet, ami kettévágja a kompozíciót. Klisé vagy nem klisé, de a jó öreg harmadolási szabály működik. Kísérletezz, alkalmazd!
Még mindig a belógó tárgynál: a legközelebbi négy alakot egyenesen lefejezted vele (na jó, az elsőt csak kupán vágtad :) ). Ha egy picit lejjebb vitted volna a gépet, máris látszanak az alakok. Elég használhatatlan így a kép, hogy a rajta szereplők nem látszanak: a közeliek a fenti miatt, a távolabbiaknál meg ugye már nem éles a kép...
Gondolom, vakuztál, ettől lett a kép egyik része túl világos, több helyen meg túl sötét.. Próbáld ki, hogy viszel egy állványt (vagy fix helyre támasztod a gépet, ha van ilyen), emelsz az ISO értéken, és hosszabb záridővel lövöd a képet.
Gyakorolj, fotózz sokat, és egyre szebb, jobb képeid lesznek majd. Hajrá! :)

csatacsita válasza:
Köszönöm szépen, megfogadok minden tanácsot! :)

2017. szeptember 6. | 15:08 | Lacos-ka

Nincsen gond azzal a témával, ki lehet belőle hozni jót is, csak rá kell érezni a jelenet mozgalmasságára :)

csatacsita válasza:
Na majd a legközelebbi várnál is keresek egy hasonlót. Igazi kihívás egy várnak a belterében nagy látószög nélkül fotózni túrista effekt nélkül. :) Szép napot!

2017. szeptember 6. | 15:07 | Lacos-ka

Szia. Most csak pont nélkül írok, de nem elrejtve.
Nagyon hiányzik a képről az a "személy", aki fújja ezt a trombitát (vagy hívják bárminek is azt az eszközt :D ), így ha még nagyobb mozgalmasságot szeretnél belevinni a képedbe, ami azért jól jönne neki, akkor legközelebb komponáld bele őt is. Ez az erős vignette hatás szerintem fölösleges hozzá, nem teszt hozzá semmit a hangulathoz, a jelenethez. Elfér rajta, de kicsit túlzásba estél szvsz. :) Viszont a színekkel még elvariálhattál volna, kicsit a fehéregyensúly nekem melegre sikeredett a színek telítettsége pedig lehetne még egy kicsit erősebb.
A tetőből pedig kevesebbet mutatnék, inkább az emberekből, az asztalokból, magából a jelenetből többet hiszen az a kép témája, nem pedig a jellegtelen tetőtér és az üres jobb felső sarka a képnek! :)
Remélem lesz alkalmad megismételni a felvételt, szép fényeket!

csatacsita válasza:
Köszönöm a pont nélküli kommentet, bár ha adni szeretnél, azt se tartsd magadban, egy kettesnek is örülök, ha tanulok az értékelésből. Na igen, távolabbról, magasabbról, vakuval, trombitát fújó ZOJJEKTUMMAL egészen jó lehetett volna. :)

2017. szeptember 5. | 21:48 | Zsupoll

Akkor mondjam azt, hogy keress valami hálásabb témát? :)

csatacsita válasza:
ott a pont :)

adott pontszám: 2,5
2017. szeptember 5. | 14:17 | Zsupoll

Szia!

Tényleg nem egy jó kép, de pozitívum, hogy ezt Te is jól tudod. Nem szerencsés, hogy a harsona kitakarja a kép felét, ráadásul két "embert" le is fejez. Ha jól látom, akkor telibe vakuztad a témát, a kép többi része viszont sárgás, tehát a színegyensúlyon valamit korrigálhattál volna. Bár nem jelölted meg milyen rekesszel készítetted, szerintem jobb lett volna kicsit tágabbal, vagy eleve úgy komponálni, hogy a dínomdánom legyen éles és a harsona életlen, illetve jóval kevesebbet vegyen el a képből.

csatacsita válasza:
Köszönöm! Mindennel egyet értek, amit leirtál, bár a harsona ha életlen, akkor nem válik fölöslegessé a képen? :)