BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,38
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. szeptember 2. 06:17
  • Készítés helye (ország): Ukrajna
  • Készítés ideje : 2017-08-31
Sárgaság

Kép jobb minőségben: https://goo.gl/BNLnXj 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2017. szeptember 6. | 18:36 | Lacos-ka

Szia!

Megint egy túl nagy méretben feltöltött fotó :( Közepes méretben lehet csak görgetés nélkül megtekinteni.
Ami a nagy gond a fotóddal, hogy a középre helyezett horizonttal nem tudja a néző mit akartál érzékeltetni a képen az égboltot vagy a repcemezőt? A címet tekintve az utóbbit, ez esetben nem értem az amúgy tökéletesen üres, jellegtelen kék égbolt miért teríti be a kép kb. 50%-át?
Ráadásul nem a legelőnyösebb fényekben készült a fotó. Érdemes visszatérni ide egy (lehetőleg nem telefonnal), jobb időszakban, aranyórában esetleg, és belezoomolva a tájba, kiragadni egy jellegzetesebb részletét, mint pl. tökéletesen szemközt a hegy. Én álló formátumot is kipróbálnék az előbbieket szem előtt tartva és megnézni mit rajzol a lencse ha a repcére teszed a fókuszt ill. ha a hegyre. Maga a táj az magával ragadó lehet, "csak" jól kell bemutatnod :) Szép fényeket!

oti4500 válasza:
Köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 2,5
2017. szeptember 4. | 23:51 | Csiga34

Szépek a színek, de ez a kép csak ennyi, és semmi több.
A horizont távoli, és minimális izgalmat okoz, a fő funkciója, hogy elválassza a földet az égtől. Az égen aztán végképp semmi nincs, csak egy szép színátmenet. Én is fotózom ilyeneket, hogy megőrizzem a pillanatot, hogy később otthon vissza tudjam idézni; de ma már tudom, hogy ezek a pillanatok másnak - nagy valószínűséggel - *semmit* sem jelentenek. Egyébként ilyen tiszta időben érdemes úgy fotózni, hogy a horizontot a kép felső egyharmadába (vagy feljebb is akár) szerkeszted a telefon előre döntésével, és így a gép alatti növénykék konkrétabban láthatóakká válnak. Ez különösen akkor dob sokat a képen, ha mondjuk történik is ott valami, mondjuk méhek éppen beporozzák a növényeket, vagy mondjuk ott fekszik egy meztelen nő, vagy ... satöbbi. Ahhoz, hogy egy ilyen szerkesztés igazán ütős perspektívát adjon a képnek, extrém nagy látószögre van szükség, ami egy telefonnal max valami konverter lencsével oldható meg. Másrészt ehhez hasonló képeket sokkal látványosabb perspektívából lehet ma már készíteni drónról.
Üdv!