BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. augusztus 17. 08:55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Zemplèni hegysèg
Kilátó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. augusztus 21. | 16:35 | nervusvagus

Szia! Alapvetően nem rossz az elképzelés. A te képed lényegében megmutatja, ami az emberi szem elé tárul éppen abban a napszakba, amikor arra jár valaki. Csak sajnos attól, hogy ez a látvány a túrázó számára csodálatos, egy képi megörökítés ettől még tud unalmas lenni. A saját képeim kapcsán én is tapasztalom ezt, és inkább ezeket a felvételeket már egyre inkább igyekszem elengedni. A jó fotóhoz valóban tervezés, utánajárás és időzítés szükséges. Egy ilyen képet naplementével vagy épp keltével, esetleg ezekhez párosuló érdekesebb felhőzettel lehet "ütőssé" tenni. A fentiek miatt adtam a 3 pontot. További jó gyakorlást!

2017. augusztus 17. | 14:09 | zolqa

Szia.Mint helyszinen készitett emlékfotó ugy nagyon jó lett,de ha túl akarsz lépni ezen,akkor egy pár dolgot leirnék neked ezzel kapcsolatban.
Nem tudom,hogy véletlen volt vagy tudatosan lett elkészitve igy a fotó,de nagyon eltaláltad,hiszen tájképeknél általában a horizontot a feső vagy az alsó harmadolóba szokás tenni,kivéve a tükrőződő,tavas tengeres esetben ahol elfogadható a középre helyezés a szimmetria miatt.
Kerülni kell a felesleges,belógó dolgokat,ami elvinja a figyelmet,mondjuk itt nincs ,de a jobb oldali fa ágai,már picit belógnak.
A kevesebb néha több szokták mondani,itt felesleges a nagy szikla az előtérben,elég belőle a negyede is,akkor is lehet gondolni,hogy mi lehet az.
A képarány legyen 16:9 vagy 3:2,mert akkor van igazi térhatása a fotónak,ami visszaadja az ott látoot élményt.
A felhők egy kicsit kiégtek,ezt utómunkával helyre lehet hozni,a csúcsfények visszavételével,vagy a helyszinen egy kicsit alexpóssá tenni a fotót egy szűkebb rekesszel.
Kb.ennyit tudok neked egyenlőre tanácsolni,remélem talász hasznosat közöttük,küldök egy kis biztatást is,hátha sikerül meg is mutatnod itt a fotót amit gyakorlatba ültetsz.Ja,4 pontot adtam volna.
Üdv.ZolQa.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.