BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. május 4. 16:41
  • érzékenység: ISO1250
  • fókusztávolság: 484mm
  • objektív: Sigma 150-600 C
  • rekeszérték: F7.1
  • zársebesség: 1/50sec
  • Készítés helye: Hortobágy
Fekete gólya portré

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. május 10. | 21:56 | Corvidae

Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nem akarod érteni amit írok. Nem az a baj hogy sok egyforma kép van, hanem az a baj hogy drasztikusan eltérő módon születnek ezek a képek. A természetfotózásban a fizetős les használat egy nagyon erős doppingszer, mert nem csupán egy tényezőt, hanem a legmeghatározóbb tényezőt változtatod meg mikor beülsz a készbe. Olyan mint a Himaláján az oxigénpalack. Vagy a maratoni futó versenyen a motorkerékpár.

Westover válasza:
Szerintem hagyjuk...

2017. május 8. | 22:27 | Corvidae

Hogyha valamihez könnyebben jutok hozzá akkor annak az értéke kevesebb lesz. A budapesti állatkert belépője egy fizetős lesezés árához képest elenyésző, és ott nem 3 fajt, mondjuk fekete gólyát, kócsagot meg gémet fotozhatsz hanem 300 fajt. Miért nem oda mentél? Azért mert azt nem lehet kitenni természetfotós csoportokban meg a fotozzon és nem fogják rólad az ismerőseid azt hinni hogy természetfotós vagy. Nekem a természetfotózás arrol szol hogy extrém helyzetekbe hozom magam ahol sajat magamat ismerem meg elsődlegesen, sajat teherbírásomat, saját tervező képességemet, extém helyzetben tanusitott érdekes viselkedésemet. A tájban egy állat vagyok, ugyan úgy fázom, ugyan úgy éhezem, ugyan úgy ázom és ami nagyon fontos ugyan úgy félek mint egy állat. És ugyan úgy élek túl. A fizetős lesezés az egy könnyebbik út választása. Kényelmessé tesz, nem edz meg, ráadasul egy idő után rá fogsz jönni arra hogy semmi értelme ugyan abbol a dobozból fotózgatni állatokat ahonnan előtted már több ezer ember megtette azt. De amugy engem nem zavar ez, tőlem elmehetsz ide, elmehetsz oda, sőt ha kell adok még ötleteket is hozzá. Csak azt ne hidd egy percig se hogy ez fotós vonalon, a fotós szakma szemében akár fabatkát is ér. 10 olyan ember t tudok most fejből mondani akiknek ugyan ez a kép ugyan így megvan ugyan ilyen fényben. Ha igy nézzük akkor tizedét éri ez a kép egy olyan fekete gólyás képnek ami csak neked van meg mert te raktad bele a munkát.

Westover válasza:
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon kevés olyan téma, kép van, amit esetleg más ne csinált volna meg...
Ha ránézek egy képre, el tudom róla dönteni, hogy jó vagy rossz. A munka mögötte nem látszik. Lehet, hogy valakinek szerencséje volt, lehet, hogy az állatkertben jó helyen állt, lehet, hogy 30 napot dolgozott rajta. Ettől még bármelyik verzióból kijöhet az év természetfotója és gagyi fotó is...
Belém lehet szállni, hogy a fizetős les gáz. Én 2 hónappal ezelőttig nem vettem 200mm-nél hosszabb gyújtótávolságú obit a kezembe, a lesekben pedig ki lehet próbálni, hogyan kell madarat fotózni.
Nem dolgozom a fotós szakmában, saját örömömre fotózok. De annak örülök, hogy kiváltott annyi reakciót a képem, hogyha mellékamuzom, hogy fél éve keresem a madarat, még akár jónak is tekinted... :-)
Az eredeti fotóhoz nem vitatom, hogy kell munka, de nem biztos, hogy a munka mindig meghozza gyümölcsét. Nézd meg a többi képem, láthatod, hogy nem a madarak a fő témáim...
Üdv!
Endre

adott pontszám: 5
2017. május 5. | 14:13 | borsanyia

Nagyszerű portré erről a csodaszép madárról!
Szép fények, jó szerkesztés, megfelelő háttér és külön jót tett neki a rekeszelés!
Gratulálok!

Westover válasza:
Köszönöm!

2017. május 5. | 12:01 | Corvidae

Én egy kis leírást szívesen olvasnék a kép mellé. Önmagában az hogy egy ritka hazai faj egyede látható a képen semmit nem mond a képhez vezető útról. Tervezés, kivitelezés, mennyi idő volt míg lencsevégre került stb stb. Rengeteg embernek van meg ez majdnem ugyan így. Itt a fotozzon is akad belőle bőven. Én a magam részéről emberi teljesítményt mérek a képen át. A képen át, a kép segítségével, de valahol mégiscsak a teljesítményt kell ezen az oldalon elismerni. A képhez vezető tudást, az utat.

Westover válasza:
Hello! Közben ha nem haragszol, olvastam az adatlapod. Nem fogsz örülni. Egy fizetős lesből készült.
Érdekes amit írsz. Jobb lesz egy kép attól, hogy sok időt töltesz az előkészületekkel? Szerintem nem biztos...
Nekem sajnos nincs annyi időm, hogy pl. ezeket a madarakat becserkésszem, ezért fizetek azért, hogy ezt más megtegye. Ettől a kép nem lesz rosszabb, sőt az sem látszik rajta, hogy 3 hónapja üldözöm a madarat, vagy 1 nap alatt lesből fotóztam.
Nekem a fotózás hobbi, örülök, hogy láthattam élőben ezt a madarat, lefotózhattam és néhány embernek, akinek megmutatom esetleg még tetszik is.
További szép napot!
Üdv!
Endre

adott pontszám: 5
2017. május 4. | 18:46 | csupakambra

Szia!

Sejtem, hogy kié a kép:)

Igazán remek madárportré.
A penge élesség mellett kiemelkedően jól mutat a tavaszi tollazat néhol bronzos néhol smaragdos csillogása. A háttér, szerkesztés is szuper.
Ha már elvándoroltál a Alföldre remélem repülő madarat is láthatok rövidesen Tőled:)

Üdv: István

Westover válasza:
Hello! Köszi! Lesz minden. Csak szép fokozatosan! :-)