BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. április 30. 15:15
Pincelakás a domboldalban

A fotó a miskolci Avas domb oldalában, a Hideg-soron készült, ahol a mai napig több barlang- és pincelakás található. Valamikor e felől a pince felől is el lett bontva a ház, így bárki arra tévedő szabadon betekinthet a kis odúba, már ha van hozzá bátorsága, mert a környezet nem túl bizalomgerjesztő. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. május 11. | 14:32 | danielcsaba

Én nem látom benne hogy miért lenne különleges. Ilyen képet bárki tud csinálni akki arra jár.

Nina1969 válasza:
Akkor hajrá... sok sikert!

2017. május 2. | 20:48 | capsi44

Ha öszintén érdekel (bár kicsit sértődöttnek érzem a válaszod) leírom mire gondolok. Amikor azt írtam, ahogy álltál úgy fotóztál (hiba) mire godoltam. Nem tudom milyen obival fotóztál, (nem osztottad meg velünk) én széleslátószögűvel próbálkoztam volna, nem állva, hanem egészen a föld közeléből talán az egyik matraccal előtérben. Témának tekinthető, a barlang bal sarkában lévő üvegek, és ugyan abban a sarokban lévő füstös, penészes fal textúrájának bemutatása. Nyilván nem molyoltál, nem jártad körbe a helyiséget, nem kerested a különböző perspektívákat, kattintottál és elhúztad a csíkot! Nem hibáztatlak érte, nem az a környezet amiben szívesen van az ember. Azonban ha ilyesmire adod a fejed, ennél jobban át kell gondolni, hogy hasson a kép. Ez a véleményem, ha meghalgatod megérte leírni, ha nem, én azt is túl élem! :-) Jó fotózást!

Nina1969 válasza:
Nemnemnem, semmi sértődöttség, de tényleg! Mozgásterem semmi nem volt, "birtokháborítást" nem mertem volna elkövetni, főleg egyedül, és abba a sötét lyukba ha megnézed, le kellett volna ugranom. És akkor még mindig nem tudod, mi van abban a másik hátsó sötét lyukban :D Úgyhogy nem egyszerű a dolog, de most már értem mit akarsz mondani, kösz a segítséget!

2017. május 2. | 12:10 | Pulykakakas

Szia!

A lakóval együtt jó kép válhat belőle.

Nina1969 válasza:
Így is jó kép, köszönöm :) 😀

adott pontszám: 3
2017. május 1. | 09:04 | capsi44

Szia! Azon felül, hogy tudósítottál a szemétdomról, és hogy az visszataszító, egyebet nem osztottál meg a képpel. Ahogy álltál fotóztál, nem emeltél ki számodra kifejezetten megragadó, vagy visszataszító témát. A perspektíva választás nagyon fontos lett volna ebben az esetben is, nem gondolkodtál el mit is szeretnél bemutatni, így a fotó értéke sajnos alacsony. Sem a fénnyel, sem a beállítással nem játszottál. (nem volt fény? vigyél magaddal) Összefoglalva, nem hat a kép. Ez az utolsó amit egy fotós hallani akar, de tanulni kell az hibákból. Jó fotózást!

Nina1969 válasza:
Szia capsi! Köszi az értékelést. Kimondtad a lényeget: visszataszító szemétdomb - ami a LAKÁSA valaki(k)nek. Így csak átment a lényeg ;) Nekem az egész en bloc visszataszító, valaki meg ide megy "haza". Az én perspektívám ez volt. De őszintén érdekelne, Te milyen részletet-tárgyat ragadtál volna ki a képből, mire fókuszáltál volna, mondd el, mert most konkrétumok híján nem lettem előrébb.

adott pontszám: 5
2017. április 30. | 17:33 | btomi77

Szia!

Nem semmi helyen jártál. Szomorú, hogy ilyen körülmények között is élnek emberek. Nagyon jól visszaadtad a hely jellegét. Talán a kábelt már nem hagytam volna a szerkesztésben.
Üdv.

Nina1969 válasza:
Szia! Igen nyomasztó élmény volt, az ember ilyenkor átértékeli az életét...
Fotózáskor próbáltam kikerülni a kábelt, de nagyon szűk volt a hely, és őszintén szólva tartottam is sokáig ott időzni. Magam is megrettentem a körülményektől, erre nem számítottam.
Utómunkával meg annyit nem akartam levágni a képből, normális képszerkesztőm meg (még) nincs. Köszönöm az értékelést!