BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,05
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. április 26. 09:39
  • érzékenység: iso 400
  • fókusztávolság: 18 mm
  • objektív: 18-105 mm
  • rekeszérték: f/22
  • zársebesség: 1/1000s
Csillogás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. május 3. | 00:22 | najó

Télen, decemberben , Januárban érdemes ilyenekkel próbálkozni, akkor 1 Blende alexpóval szépen ki lehet exponálni a napcsillagot, 16-os rekesz elegendő, ámbár ez eléggé objektív függő, általában az ultranagylátók pl: Sigma 10-20, szép csillagot rajzolnak..
a legjobb lenne szerintem , ha hó is lenne, az előtérben legalább is , akkor a a megfelelő kompozició kialakítása után, lőnék egy rawot 1 Blende alexpóval, és az előteret hozzá világosítanám, mondjuk a Lightroom átmenetes szürke szűrőjével, nem kellene sokat mert a hó szépen derítené az előteret, télen a nap tartalékon világít, szépen fényez nincs szükség bonyolult eljárásokra a feldolgozás során..
üdv!

zolqa válasza:
Köszi a tanácsot,télen próbáltam már én is,akkor valóban könnyebb,de most jelen esetben a tavaszi-nyári naplementés csillogós pillanatok érdekelnének,csak akkor meg a erős a napsütés,és itt jön be a helyes expó elmélete,amit még nem annyira tudok,de gyakorolgatom.

adott pontszám: 3
2017. május 1. | 20:59 | najó

legyen..legyen Verne Gyula Rejtelmes Sziget című regényének, film változatából egy részlet, abban volt ilyen, ahol a Némo Kapitány lakott..
átjön az a hangulat..
ami viszont nem tetszik, és nem lett szép, az a technikai kivitelezés, túlságosan szűk blendét alkalmaztál, rendesen ellágyította a képet, a minőség rovására ment, továbbá a nap csillag alakú kiexponáláshoz, gondolom alexpót tekertél, ezáltal az előtér rendesen sötét lett, és az utólagos itt-ott világosítás nagyon látszik, elnagyolt kissé...
és a jobb sarok erős zajossága, is zavaró, ellenben a kép többi részével, amin kevésbé látszik...... mindenképpen kezdtem volna valamit vele...
összegezve: ígéretes , hangulatos kép, kevésbé sikerült technikai megoldással, javítandó mindenképpen, ha van lehetőséged , újrafotózást javasolnék..!
üdv!

zolqa válasza:
Szia.Bár a múltkor egy kicsit összekaptunk,mégis azt mondom,ez egy igazi hasznos vélemény.A szándékom nagyjából az volt ami itt látszik,bár tudom,technikailag nem sikerült,nekem tetszik.Lehet egyszer még megpróbálom újrafotózni,esetleg,leirnád,hogyan is kell egy ehhez hasonló fotót elkésziten?Mert legalább 30-at készitettem 2 perc alatt és ez lett belőle.Köszi előre is.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2017. április 30. | 12:34 | Matthias

Ez tetszik!
Középen a földön az a fény folt az jó. A jobb felső sarokban látszik igazán menyire zajos lett a kép, de ezesetben nem gond, mert a kép hangulatához teljes mértékben paszol.
Persze ma már nehéz eldönteni, hogy a sötétedő sarkok meg a szemcsésedés az szándékos utómunka vagy a technika ezt tutta.
Érdekesek a beállítások. Én biztosan levettem volna az iso-t és lassabban exponálok. Akkor kevésbé lenne zajos, így a 22es rekeszértéket is indokolatlannak érzem, hisz nem lett túl éles a kép(hiszen a zaj belerondít), de persze az imént említett módön ez akár szándékos is lehet.
Szóval ha ez nem csak így sikerült, hanem ez volt a cél akkor megérdemli az 5öst. (valakinek nincs csúcs technikája azt ne tekintsük hibának ha a meglátás és a kompozíció rendben van)

zolqa válasza:
Szia.Először is köszönöm részletes értékelésed,örülök,hogy minden mellett,tetszik is a fotó.Az volt a helyzet-bár nem akarnám magamat mentegetni-,hogy ez egy próba fotó minden téren.Egy gyorsan változó naplemente volt és ez volt a legtökéletesebb pillanat,amikor a fény csillogását akartam érzékeltetni.Készitettem kb 30 képet 2 perc alatt,térdepelve,hasalva meg minden mindenféle beállitásokkal,és azért esett a választás az f22-re,mert igy csillog a legjobban a Nap és hidd el,készitettem mindenféleképpen,alacsony iso,tág rekesz és igy tovább.Az utómunkában van egy kevés vignette és nem nagyon akartam sokat finomitani a képen.

adott pontszám: 5
2017. április 26. | 23:20 | pálkata

Klassz, a helyszín, a fények, maga a téma a rom bemutatása így ff-ben sztem adja magát
Gratulálok hozzá

zolqa válasza:
Szia.Bocsi,de nem volt időm válaszolni,köszi a véleményt és örülök,ha tetszik a fotó.