BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,02
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 16. 15:58
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Zelemér
  • Készítés ideje : 2017-03-10
A zeleméri csonkatorony

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,7
2017. március 19. | 10:06 | Lindem

Szia!
Nagyon jól elkapott pillanat, a Nap éppen jó helyen van, tetszenek a színek és a becsillanás sem rontja el az összképet. Viszont a kromatikus aberráció nagyon lerontja a minőséget, főleg nagyobb méretben zavaró. A bal oldali fánál különösen szembetűnő. Ezt mindenképpen korrigálni kellene rajta, utólag is viszonylag szépen lehet javítani bizonyos programokkal.

Huti válasza:
Szia!

Köszi az értékelést!

A kromatikus aberrációt kiszűrtem az összes képnél külön-külön és a hdr készítésénél is.
Amit látsz az valószínűleg a hdr illesztés hibája, ami annak tudható be, hogy az erős szél belengette a fát, és sajnos kicsit a gépet is az állványon.

Nagyon ritkán készítek több képből hdr-t, általában megelékszem a raw konverzióval, sajnos itt nem vettem figyelembe, hogy ez a technika csak teljesen mozdulatlan témánál alkalmazható :/

adott pontszám: 3
2017. március 17. | 20:32 | egyszerű nick

Szia! Kissé pátoszos, kissé giccsbehajló, látványosnak szánt képet töltöttél fel. Túl sok infót nem adtál meg, így csak feltételezem, hogy többképes HDR, amelynek a hosszabb záridős alkotói bemozdultak. Gondjaim a képpel, amik sajnos sokat rontanak rajta: slendrián utómunka, bemozdulás. Látni, hogy a becsillanással (is) küzdöttél, próbáltad utólag eltüntetni, de nem sikerült. Ebből adódóan elszíneződés és maszatolás is látszódik a tornyon. A bemozdulás miatt (ugyancsak feltételezem, hogy kézből oldottad meg) a torony nem lett borotvaéles, látszódik a rétegelcsúszás, a bal oldali fa is kissé mosódott, aurás. Érdemes lenne rendesen előkészülve újra meglőni, a tornyot kimozdítva középről, mert van a témában is, helyszínben is bőven potenciál.

Huti válasza:
Szia!

Köszi az értékelést!
A becsillanás fontos hozzávalója képnek, meg sem próbáltam eltűntetni, a falak texturája alapból ilyen, nem csináltam velük semmit.
A középre szerkesztés valóban nem a legjobb, de a nap csak így sütött át az ablakon.
Használtam állványt, a bemozfulásból adódó életkenséget a torony élein valószínűleg a hatalmas szélnek köszönhetem -nyilván berázta a gépet.

Üdv!

adott pontszám: 5
2017. március 17. | 15:10 | Steff

Wow, de vagány téma! A napsugarak ugyan vakítanak kissé, de hát ez már csak ilyen, amikor szembefotózol vele. De: a mondanivaló mély, olyan, mintha a torony belsejéből törne elő a FÉNY, és ez számomra üzenetként hat. (Belőlünk is ennyire vakítóan kellene előtörjön a Világosság, és akkor meghváltoztathatnánk a világot...) Gratulálok, ötös.

Huti válasza:
Ezt szerintem kicsit túlmisztifikáltad, de köszi!

adott pontszám: 4,5
2017. március 17. | 08:56 | pálkata

Nekem nagyon tetszik, főleg a hangulata, és az ötlet miatt, nekem is van hasonló fotóm a nappal így játszva.
Szép fények, maga a színvilág, a fény játékossága természetessége megkapó.
Ami nem, az a szerkesztés, vágtam volna a rendezői balról, feleslegesnek gondolom nem tesz a képhez, illetve más képaránnyal, vagy a helyszínen a körülményeket számításba véve, a nap illetve a rom helyzetét picit szűkebre szerkesztve exponáltam volna, a fotó harmóniája miatt
Gratulálok a képhez.

Huti válasza:
Szia! Köszi az értékelést!

Én a bal oldali fát mindenképpen bele akartam komponálni, arra én is gondoltam, hogy egy picit nagyobb gyújtótávval, messzebbről jobb lett volna kicsit közelebb húzni, de sajnos nem volt mozgásterem komponálni.

Üdv!

adott pontszám: 4,5
2017. március 16. | 20:40 | Hedera

Szia!
Hangulatos kép és fények. Kicsit jobban eltoltam volna jobbra a tornyot, és akkor a torony és a baloldali fa is közelebb lenne a harmadolóhoz, illetve a jobb oldali fa jobban kiszorulna. Azt leszedném egyébként, így félbevágva nem annyira szerencsés...Az különösn tetszik, hogy a kereszt fényben fürdik, ennek külön üzenete van. Így nagyböjti időkben meg főleg...

Huti válasza:
Szia!

Köszi az értékelést!
Én úgy láttam, hogy itt nem érdemes a harmadolós szabályhoz kötni magamat, de ez szubjektív, kinek a pap, kinek a papné.

Üdv!

2017. március 16. | 17:58 | murypeti

Szia! Lehet, a szemem csal, de a fal jobb oldalon és fönt olyan klónozottnak tűnik. Túl sok túl egyforma rész van. Lehetséges ez?
Egyébként nem lenne rossz kép, de az ott gyanús.
Üdv, Péter

Huti válasza:
Szia!

Nekem is feltűnt, először azt hittem, hogy a sok képes HDR illesztés csúszott meg, de aztán belenagyítva láttam, hogy szerencsére nem, ilyen a fal textúrája.

Üdv!