BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 15. 08:58
  • fókusztávolság: 34
  • rekeszérték: 2,8
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Németország
Dorka

Engedjétek meg, hogy bemutassam a kislányomat a 4 éves csodát...:) Mint minden gyereket őt is elég nehéz fényképezni, és kérdés, hogy van-e hozzá kedve...:) Nos ezen a területen nyitogatom a szárnyaim, így hozzáértők véleményét szívesen fogadom... Pontozni ér, mert tudom nem a kislányomat pontozzátok hanem az én tudásomra...:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2017. március 17. | 13:40 | dmcdmc

Szia!

Nem lett ez rossz első próbálkozásként.
Pár apróság van, ami rögtön szembetűnt. A háttér látszódik, tehát nem sikerült elérni a teljesen feketét. Illetve a kislányod előtt a sötét részeken egy két szöszt is vélek felfedezni.
A fény balról jön, mint egy felező világításként. Egy kissé szürke lett az arca, ezt a FF konverziónál a vörös csatorna állításával akár lehetne kissé világítósabbra csinálni.
Maga a beállítás, és a fények sem kimondottan kreatívak. De kezdetnek abszolút jó próbálkozás. Érdemes még játszani kiegészítőkkel, ruházattal (itt most pl a környezetbe beleivódik), és esetleg ha már ilyen sötét a környezet, akkor egy igazi low key képpel.

suppsupp válasza:
Szia,

mondtam, hogy fogod még a képeim értékelni...:) Valóban ezek az első próbálkozások. Hiányoltam a "láb a fejből nő ki" véleményt, de amit én is észrevettem te azt le is írtad...:) a fényekkel bajban vagyok, itthon 2 db esernyőm van, de pont nem használtam, mert a nappaliba elég fény volt, amit te is írtál balról vetült, így a jobb oldal "árnyékban volt". A háttér egy ponton látszódik, sajnos....és a két szösz igen ott maradt...:D

Köszönöm az értékelést, jövök a következőkkel majd...:)

adott pontszám: 4
2017. március 15. | 20:12 | halligalli

Szia!
Rendben van ez a kép mint családi emlékkép, gratulálok a szép kislányodhoz. Egyszer én is készítettem egy hasonló képet, s bizony hiba ként rótták fel, hogy a fejéből úgymond "kinőtt" a lába. Nos itt szerintem ugyanaz az eset áll fent. Nagyon szép kislányt, fotózd sokat, hisz lehetőséget is van rá. Meglátod különleges fotók készülnek róla! :)

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

suppsupp válasza:
Szia, köszönöm az értékelést. Vártam a véleményed, mert nézve a képeid sokat fotózol portrét...:) Nagyon nehéz őt fényképezni, de ő adja a mai napig az inspirációt, hogy gépet ragadtam...:)ebből a sorozatból készült más is, de az igazán nem az oldalra való, családi emlékkép...:) Köszönöm a kreditet és iparkodom ŐT SOKAT FÉNYKÉPEZNI...) de nagyon kevés képet teszek róla közzé is..:)

Üdv

adott pontszám: 4
2017. március 15. | 17:24 | botosferenc

:) Szia ! Már vártam, hogy valami hasonlóval próbálkoz. Tündéri a kislányod, cserfes vidámságot suggal a fotó. Technikailag minden redben is van, éles, jó a konverzió és a feldolgozás. Azonban, utólag tudom konnyű, az én izlésemnek ez a sok mély fekete nem igen passzol ezzel a játékos, vidám külsővel. Maga a póz, vagy inkább a fotózott szög nem tökéletes.
Ugy tünik, mintha a lábak a fejből nőtek volna ki. Ugy lőttem volna, hogy a lábak ne látszanak egyáltalán vagy esetleg oldalrol, ugy, hogy látszodjanak rendesen, nagyobb mélységet adva a fotónnak. Ha lehetséges a fényforrás szög változtatásával is próbálkoznék.

Feri.

suppsupp válasza:
Halihó...koszi a velemenyt, lecsaptal a kepre...:) probalkozok, de legalabb nem feleslegesen. Amugy meg kell kuzdenem a kepek keszitese soran, mert kedve nem mindig van, es ezek a beallitott pozok, nem az erossegeim...:) A fekete izles kerdese, a tobbiben igazat adok neked es a tobbieknek is...:)

adott pontszám: 4,4
2017. március 15. | 09:46 | bau52lac

Szia ! Dorka szép kislány! A kép is jó ff-ben, az élesség is a helyén, ahogy látom, a fény is tetszik. Amit nem tartok olyan jónak az a sok fekete, talán állóban jobb lenne? Bár nem portré, a feje mögül kilátszó lábak sem olyan szerencsések. Szerintem alapjában jó, kevés hibával. Üdv

suppsupp válasza:
Szia, köszönöm szépen. Ez a kép még szerencsés, volt olyan ahol tényleg a két kis lábacskája látszott ki és mintha füle lett volna a feje tetején...:) Node,állóval nem is próbálkoztam, csak ülő képpel, mert tegnap szülinapja alkalmából készítettem róla pár képet, szülinaposat, és ehhez hasonlót, mert külön kérte, hogy "studió" szerű képet csináljak...:D A fekete nekem a kézjegyem, így lehet másnak sok...ff meg egyszerűen a favoritom...:D

Üdv