BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 9. 22:16
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Kitörés

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. március 16. | 08:30 | garminten

Üdv!

A képedben nem nagyon látok igazán tudatosságot. Bár látom döntöttél, de a téma nem igazán mutatós így. Felülről fotózva, semmi kirívó, se színeiben, se alakjában. Próbálj meg játszani a perspektívával, a mélységélességgel. De olyan is van, hogy a témát el kell engedni, én most ezt javasolnám.

2017. március 14. | 08:23 | btomi77

Kedves Attila!

Értettem én elsőre is a szándékodat, illetve láttam a kategóriát is. Természetesen az mindig jó, ha egy fotós próbál a megszokottól eltérőt készíteni és ezzel kifejezni valamit. Aztán, hogy értő közönségre talál-e az más kérdés. Bár nem voltam ott a helyszínen, szerintem ezt más érdekesebb nézőpontból is áttudtad volna adni. Mindenesetre te ezt választottad, én elfogadom.

Amúgy a kiváló természetfotóstól még nagyon messze vagyok. Csak az út elején. Bár nem vagyok templomba járó katolikus, de szeretnék neked én is hasonlóan szépen köszönni.

Krisztus legyen Veled is !

p455 válasza:
Szia Tomi !

Én sem vagyok katolikus , a kereszténységnek az antropozófia nevű irányzatát követem amit egy magas szintű beavatott Rudolf Steiner alapított Németországban cirka 100 évvel ezelőtt . A katolicizmustól abban tér el(röviden ), hogy az alapvető tanításai közé tartozik a reinkarnáció és a karma .
Másik - eléggé alapvető - tanítása az antropozófiának , hogy Krisztus a Golgotán ún. belső istenné vált . Ez azt jelenti , hogy minden ember aki a golgotai misztérium óta megszületik a Földön , meg tudja találni magában Krisztust , függetlenül attól , hogy milyen nációhoz , rasszhoz tartozik és hogy hallott- e valaha a kereszténységről . Tehát nem kell okvetlenül templomba járni ahhoz , hogy valaki Krisztussal találkozzon ..

Kissé elkanyarodtunk a főtémától , de szerintem Benned is van némi fogékonyság az ilyen dolgok iránt ...

További szép napot !

Attila
p455

2017. március 11. | 23:13 | btomi77

Szia!

Na ennyi kommentből nem fogod megtudni a képed hibáit. Szerintem a legfőbb gond, hogy kevés az egyediség benne. Átlagos fényeknél, fentről fotózott egyszerű téma. Ahogy én szoktam mondani: ezt még nagyanyám is megfotózta volna így. Bocs, de most kikívánkozott belőlem.Ebben a formában nem tudtál új világot teremteni a nézőnek a fotóddal.
Érdemes lett volna leheveredni a kis növény mögé, megvárni a naplemente időszakát és kevés dof-al megfotózni. Akkor talán még érdekes is lenne.
Nem pontozom, mert lesz ennél jobb képed még. Nézegess a növényfotókat, rengeteget találsz itt is. Azokból sokat lehet tanulni. Hajrá!

p455 válasza:
Kedves Tomi !

Először is köszönet , hogy egy ilyen kiváló természetfotós , mint Te értékelted a képemet.
Valószínűleg elkerülte a kedves figyelmedet , hogy a képet nem a természetfotók közé , hanem az egyéb kategóriába tettem be ...
Az interneten rengeteg kiváló növényfotográfia van , én nem ezekkel próbálok versenyezni .
Az én kis képem az ember és a természet versengéséről - vagy ha úgy tetszik , élet-halál harcáról szól .
Valószínűleg elkerülte a kedves figyelmedet , hogy a növényi alakzat MAJDNEM egy tökéletes egyenlő szárú háromszöget formál .(A háromszög a leg EGYSZERŰBB geometriai alakzat )
Számomra Haydn az egyik legnagyszerűbb zeneszerző , annak ellenére , hogy nagyon egyszerű , zenei struktúrákat használ ...

Krisztus legyen Veled mindenkor !

Attila
p455