BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,92
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 9. 00:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Göd
  • Készítés ideje : 2017-03-08
Pihenő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. június 17. | 18:45 | kmáté

Bocsánat, tanár bácsi!

Többször hangot adtam már az oldalon annak a véleményemnek, miszerint egy adott kép értékelésénél elhanyagolható, lényegtelen szempont a kategória, amibe feltöltéskor be lett skatulyázva. A szívroham kerülget, amikor már a huszonhatodik olyan értékelést/választ kapom/látom, hogy "nem jó hangulatfotónak" vagy "ezért tettem makró helyett állatfotó kategóriába", holott a kategóriával dobálózás és a megjelölt kategóriára való hivatkozás csak indokolatlan habogás.
Úgyhogy abból, hogy "hangulatképnek nem erős", már ne haragudj, de semmi hasznosat nem szűrtem le. Nem a pont a baj.
Arra pedig, hogy "Jobban jársz, ha nem pontozom" nem is akartam volna érettebben reagálni, mert szakértőző és kicsit bunkó is, csak épp nem kenyerem a személyeskedés.
Olvass vissza értékeléseket meg válaszokat, amikhez jelentéktelen nevem fűződik, láthatod, hogy nem vagyok én olyan rosszmájú! Bár a képeim nagyját már letöröltem, pont az ilyen szakértőzés miatt, no meg a használható, hozzáértő értékelések teljes hiánya miatt vonultam le az oldalról.
Nem akartam visszavágni, csak megmutattam milyen sekezeselába is az értékelés is volt ez, ami ugyanannyit mond itt, mint az én képem alatt.
Remélem elég érett választ kaptál, nem is állt szándékomban a lelki világodba gázolni! :)
üdv!

Huti válasza:
Az értékelésemben voltak konkrétumok is amiket a képed vélt hibáinak/hiányosságainak hoztam fel, nem az volt a lényeg, hogy mennyire passzol bele az adott kategóriába, sajnálom, ha ennyi jött le belőle. Tudom, hogy van, aki sokkal kevésbé nyersen is meg tudja fogalmazni a véleményét, van, hogy ez nekem is jobban sikerül (én is mondom: utánanézhetsz, láthatod), de szerintem így sem volt a véleményem se támadó hangvételű, se személyeskedő, se rosszindulatú, és végképp nem csak az lett volna a lényege, hogy melyik kategóriába tetted a képed, mert ezt én is huszad rangú dolognak gondolom. A véleményem önmagában a képedre vonatkozott és konkrétan benne van, hogy nekem a szerkesztés illetve a fényviszonyok nem tetszettek. Mint képben, nem mint hangulat - vagy akármilyen kategóriájú képben. Jobb lett volna, ha úgy zárom le, hogy ez egy jó fényképhez túl kevés? - Értem, hogy mit mondasz, de nekem ez már inkább kicsit olyan mintha te kerestél volna fogást a véleményemen, hogy a tárgyilagos részeit ne kelljen figyelembe venned.

2017. június 17. | 17:29 | kmáté

Szia!

Ez szerintem egy olyan fotó lett, ami nagyon jó egy biciklis kirándulás emlékképének vagy egy hirdetési képnek, de mint hangulatkép nem igazán erős. Nem tudom, hogy lehetett-e még volna mutatni valamit a városi vízpartból, ahol lekaptad, de így nem sokat tesz a helyszín a képhez, a kompozíció és a fények is középszerűek. Nem igazán látok olyan képi összetevőt, amitől igazi hangulata lenne a fotónak.

Üdv!

Huti válasza:
:) Látom nem tetszett az értékelésem, amit az egyik képedhet írtam, ezért megváltoztatva bemásoltad ide. Nem baj az, ha nem értesz vele egyet, hangot is lehet neki adni nyugodtan,így talán még egy szakmai vita is létrejöhetne, amiből mindenki tanulna, de ez a viselkedés egyszerűen kicsinyes. Egyébként látom, hogy nem csak nekem nem nyerte el a tetszésemet az a kép, de ott is borzasztó éretten reagáltál a kritikára. És ezt most nem azért írom mert a lelkembe gázoltál volna, éppenséggel ez valóban nem a legjobban sikerült képeim közé tartozik ez van. De te itt nem a véleményedet fejtetted ki, csak gyerekesen vissza akartál vágni nekem. Gratulálok az érett viselkedésedhez!

adott pontszám: 4,4
2017. március 11. | 06:13 | bau52lac

Szia ! Sikerült technikailag jó képet készítened. Látszik a keréknyom, amit a bicikli hagyott maga után ez tudatos szerkesztésre vall. Ami fura nekem, hogy ez a bicó elég idegennek hat ezen a terepen és a tájban is. Nekem tetszik, de nam a maximum. Üdv

Huti válasza:
Szia!

Köszi az értékelést! Abban igazad van, hogy az országúti kerékpár erősen tájidegen az iszapos folyóparton :D A képen nem látszik, de ott megy a part mellett a töltésen a bringaút és szinte mindig lemegyek a homokszigetre, ha arra járok. Ennek tudatában máris nem annyira mű a dolog szerintem, csak feleslegesnek tartottam ezt így beleírni a leírásba, a cím viszont erre utal.

Üdv!

adott pontszám: 3,9
2017. március 10. | 05:13 | Tern

Szia!
Érdekes fotó. Tetszik a kerék hagyta nyomcsík ami bevisz a témához, tetszik az alacsony nézőpont. Felemeli a kerékpárt. A gumik szemszögéből érezteti az út keménységét, a távolság végtelennek tűnő messzeségét. Jó a kevés fény mellett gomolygó kékség is.
Ami kevésbé találó az a szerkesztés, úgy érzem picit középre kúszott a téma és a túlparti fények nagyon közel esnek hozzá. Sajnos az élesség sem érvényesül a bringa vázán, pedig a köveket elnézve ott kell lennie valahol. Tetszik az elképzelés, csakhogy a vasparipa igényelné a tökéletes élességet és részletességet, most meg kicsit olyan, mintha a sötét részlettelenségből lenne visszahozva.
További jó fotózást!

Huti válasza:
Köszi a véleményt!