BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,83
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. március 1. 11:12
  • fókusztávolság: 50
  • rekeszérték: f/8
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Ausztria
...

Ez a kép egy fotósorozat része, hazafele Bécs előtt az autópályán kaptam el ezt a naplementét...Tudom, a magas iso miatt zajosabb, de a látvány szerintem önmagáért beszél... :)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2017. március 2. | 13:43 | zolqa

Szia.A látvány valóban szép és kár is lett volna kihagyni,jól tetted,hogy megálltál és elkészitetted a fotót,megérte,kiváncsi vagyok a többire.A magas iso szerintem még annyira nem is gond,hisz nem nagyon látszik rajta az 1250,annyit még egy gyengébb gép is elvisel,nemhogy egy D5100-as.Ami viszont már számomra jobban zavaró,az a dőlő horizont,mégpedig balra,sokat tud rontani az összképen.
A háttérben levő szélmalmok kár,hogy ott voltak,azzal lehet nem volt mit tenni,de viszont ha a bal felső sarokból indulnának a huzallok,sokkal jobb szimmetriát adnának a képnek.
Mindazonáltal,jó kis fotó kicsit elkapkodott utómunkával,de ha nincs utólagosan dolgozva rajta sok csak a minimális,akkor egy kis komponálási hiba csúszott be.
Grat.Üdv.ZolQa.

suppsupp válasza:
Szia, köszönöm szépen a véleményt. Minimál utómunka van rajta, így lehet másképp kellett volna komponálnom, de remélem a másik is fog ennyire minimum tetszeni, bár nehéz a választás...:)hogy át is menjek a rostán és a többi véleményt összegyúrva jöjjön a következő...:)

Üdv

adott pontszám: 3,8
2017. március 2. | 13:26 | kapka

Szia,
A felhők színvilága nagyon szép, ezért már érdemes volt fotóznod, nincs annyira túlhúzva, talán a narancsnál csúszott meg a kezed picit, persze ez ízlés kérdése.
A középen lévő villanyoszlop előtt lévő erőmű viszont nagyon zavaró, kár érte, mert egész érdekes lenne a kép.
Annyit javaslatom lenne, hogy a vágással próbálj meg játszani. Én annyit próbáltam meg, hogy állóra vágtam a képed és csak a középső oszlopod hagytam meg, úgy ,hogy a dupla vezeték a jobb felső sarokból induljon el. Ezt megpróbáltam eredeti és 5:7-es aránnyal is. Így a vezetékek vonala mind a főtéma, a villanyoszlop felé vezetnek. Így kihagyhatod a bal oldali oszlopot szerintem. Ha gondolod próbáld ki, játssz az arányokkal.
A kép zajosságával ne foglalkozz, abszolút nem látszik ekkora méretben és egyébként is a fotózás része.
(Na, még valamit kipróbáltam: FF + max contrast + clarity)
Kíváncsi vagyok a következő képre.
Üdv,István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

suppsupp válasza:
Szia Kapka, köszönöm első körben a kreditet. :) A színekkel nem játszottam, csak a contrastot emeltem meg. Van egy rendes monitorom már, így hála a színeket jól adja vissza...:) Igen többen említették az erőművet és valóban ha nem lenne ott akkor jobb lett volna a kompozíció is.
Megpróbáltam a vágást is, úgy sem rosszak. De az FF eszembe sem jutott, pont a színek miatt, de irtó jó az is...:) Kösziii

Üdv

adott pontszám: 4
2017. március 1. | 16:20 | Norbii007

Szia!
ilyen képekkel már én is foglalkoztam és érdekesnek vélem. Ez a kép is tetszene, de van egy apróság ami zavaróvá teszi, legalább is nekem. Mégpedig a szélerőmű ami pont bele lóg a magasfeszültségű oszlop szélébe. Nem tudom mi van jobb oldalt illetve baloldalt a képnek. Én inkább balról fotóztam volna és így már a szélerőmű se lenne benne az oszlopba, valamint még többet mutatna a (nagyjából Északnak elforduló villanyoszlopsorból). Az ég és a felhő keveredése nagyon tetszik.
Gratulálok és szép fényeket.

suppsupp válasza:
Szia, köszönöm szépen. Több kép készült, de elsőre ezt mutattam meg...:) Igen valóban egy picit zavaró, jogos a felvetésed, mentségemre szolgáljon, hogy az A21-es autópálya leállósávjából lőttem a képeket...:) Jobb és bal oldalt egyaránt szélerőmű és magasfeszültség volt...:)

Üdv