BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. február 24. 08:48
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nádasdladány
  • Készítés ideje : 2017-02-20
Korai hírnök

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. február 27. | 16:01 | csatacsita

Tetszik a kép, okos gondolat a hóvirág a képben, de nekem túl zöld. Ha valami más szín lenne benne, sokkal izgalmasabbnak és eredetibbnek tűnne a kép.

csupakambra válasza:
Szervusz csatacsita!

A szabályzat szerint az a fotó kaphat 3.-as értékelést, amelyben valamiféle hibát találsz, vagy valamely tekintetben javítandó lenne. Ehhez képest Te csak annyit írtál ide, hogy túl zöld a kép. Mit gondolsz mit lehetne javítani ezen a természetfotón ahhoz, hogy a Te ízlésednek megfelelő legyen? Ha minden tök egyforma monoton zöld lenne itt akkor talán-talán egyetértenék veled.

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. február 26. | 20:12 | Huti

Szia!

Nem régiben fedeztem fel, hogy nem is annyira nehéz vízcseppben tükröződő képeket készíteni. Éppen ezért mindig szükség van valami olyan dologra, ami kiemeli a képet a sok közül, neked ez most nagyon jól sikerült.

A háttérben homályosan látszik az, ami a cseppben éles, a téma pont aktuális - jól megláttad a lehetőséget, nem tudom, hogy tudatos-e vagy csak így adódott, de az ág dőlése is kellemes a szemnek, a színvilága is szép.

Üdv!

csupakambra válasza:
Szia Huti!

Természetesen a cseppben tükröződés ötlete nem tőlem származik, de nem láttam itt mostanában hasonló természetfotókat. Ez a téma itt most tudatos:)
Őszintén örülök, hogy véleményezted, annak pedig méginkább, hogy tetszett is a kép.

Köszönöm szépen a magas pontot is.

Üdv: István

2017. február 25. | 09:22 | btomi77

Szia István!

Ne haragudj,de most pont nélkül hagyom a fotódat. Igazából gondolkodtam is, hogy értékeljem-e a képet. Egészen egyszerűen valamiért nem jön át számomra. Valahogy a sötét színek, a nagy feketeségek miatt komor hangulatot közvetít nekem. De a fehér folt és a kis mélységélesség is zavar. Persze az is lehet, hogy én látom rosszul. Élénk vidám színekkel és jobb fényekkel meghittebb lehetne. Remélem őszinte gondolataimmal nem bántottalak meg.
Üdv: Tomi

csupakambra válasza:
Szia Tomi!

Köszönöm, hogy őszintén véleményezted.Ez jól is esett. Én is úgy látom eddig, hogy amolyan megosztó - de inkább negatívan megosztó - lett ez a kép. A hátsó fehér folt az a hóvirág ami a cseppekben látszik:) Abban mindenképpen egyet kell értsek Veled, hogy élénk vidám színekkel és talán tetszetősebb fényekkel meghittebb lenne. De hát eddig ilyen volt ez a tavaszeleji időjárás. Szobába meg nem akartam bevinni:)
Még egyszer köszi a véleményed.

Üdv: István

adott pontszám: 4
2017. február 24. | 18:50 | F.László1986

Amatőr szemmel a vizcseppekben való törés nagyszerű lett, picit zavaró a háttér

csupakambra válasza:
Szervusz!

Köszönöm szépen a véleményedet. Kérlek azonban - ha ez nem okoz gondot - kicsit konkrétabban jelezd pár sorban, hogy mi az amit zavarónak láttál a hátteret illetően.

Üdv: István

adott pontszám: 3,3
2017. február 24. | 15:08 | Ryosuke

Szia!
Nagyon ügyesen megláttad a részletekben rejlő lehetőséget. Kreatív gondolkodásra vall, hogy a cseppre fókuszáltál, de sajnos a kivitelezés nem sikerült túl jól.
A kép egyszerre lett zsúfolt és üres. Bár jó ötlet lehet egy ággal felosztani és ezzel geometriailag színesíteni a képet, de ennél a képnél ez inkább hátrány. Míg a felső rész teljesen üres addig az alsóba 3 vízcseppet zsúfoltál bele. Mindegyikben nagyjából éles téma található, ami széthúzza a tekintetet. A kevesebb néha több. Sajnos a kis téma miatt nagyon kevés a részlet, a kép java zajos, éles a határ éles és életlen között. Kisebb ISO-t és szűkebb rekeszt használtam volna.

csupakambra válasza:
Szervusz!

Hát ami azt illeti ennél a fotónál teljesen szándékosan éppen hogy egy minimális DOF.-al és az átlagosnál jóval kisebb mélység élességgel próbálkoztam. Mindezt nyilván azért, hogy lágyabb, látványosabb és a kategóriának megfelelően hangulatosabb legyen a kép. Itt csak a középső cseppben levő hóvirágnak kell igazán élesnek lennie, az pedig éles is. Van jó pár fotóm a cseppekről és erről a virágról még f.16.-al is, mégis emellett a kép döntöttem.
A hóvirág hátsó kontúrja szerintem megfelelően kitölti a teret a fotón, úgyhogy én üresnek sem találom. A két szélső csepp pedig szerintem inkább a középső felé viszi a tekintetet.
Sajnálom, hogy most nem értettünk egyet.
Ez a kevesebb néha több szlogen pedig nekem már - aki már régebb óta itt van az oldalon - hát bizony kicsit elcsépeltnek tűnik. Igazából szerintem nem gondoltad át alaposan, hogy mire is vonatkoztatható itt.
A zajt kétszer szűrtem. Egyszer a gépbe beépített és ott beállított zajszűrővel, másodszor pedig még kicsit külön is Ps.-ben.

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. február 24. | 13:22 | fény

Szia!
Jó elgondolás! Tetszik!
Nem konkrétan a hóvirágot helyezted előtérbe , hanem
a cseppekben tükröződik vissza!
Lehet még ütősebb lett volna ha 3 hóvirág tükröződik a 3 cseppben.
Csak ötlet volt :)
Gratulálok!
Szép tavaszi fényeket .

csupakambra válasza:
Szervusz!

Nagyon szépen köszönöm a véleményed és örülök, hogy elnyerte tetszésed a kép.
Lehet, hogy lesz majd 3 hóvirággal is, csak nőnének már nagyobbra és nyílnának is ki jobban!

Üdv: István