BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,12
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. február 15. 14:22
  • érzékenység: ISO3200
  • fókusztávolság: 55
  • objektív: AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II
  • rekeszérték: F5,6
  • zársebesség: 1/800s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Eger
Erdei fényben

Egy játékos fénynyalábot meglátni a fák között adta az ötletet páromnak, hogy beleálljon és átérezze az őszi nap melegét. Részemről pedig mint kompozíció ragadt meg és rögzítettem. Sajnos blendeprioritásba voltam és az elkapott pillanatot túl nagy ISO-val lőtte el a gépem, így szemcsézett lett a kép, ezt sajnálom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2017. február 18. | 22:43 | sojal84

Szia.
Jónak indult. (esküszöm 5 pontos is lehetne) De szerintem elkapkodtad.
Gondolom azért amiért én is el szoktam kapkodni.( mert elfogult vagy és csak a párodat láttad)
Mert megláttad a pillanatot ,és odaállt egy hozzád közelálló személy és katt,katt,katt.
Miből gondolom hogy így volt??? Ált a fiaim fotózom és hiába olvastam el 20,30,40 fotós könyvet,hiába komponálok jól,hiába ismerem ( úgy ahogy a gépem) amint hozzám közel álló személyt látok a keresőben hirtelen csak a pillanatra figyelek. Elfelejtek komponálni meg a környezetre figyelni,pedig nem kéne,elfelejtenem,sőt.
Aztán mikor a keresőn visszanézted nem azt láttad mint amit a lelki szemeid előtt.
Mindenképp értékelendő hogy észre vetted amit más nem,(10 ből ha 3 an észre vették volna sokat mondok) viszont nem használtad ki a lehetőséget.
Amitől szerintem lehetne jobb a kép:
Ha az a bizonyos fénynyaláb a párod arcát ölelné körbe. ( ehelyett a fenekét öleli körbe egy ellentétes fénynyaláb.Na ha az szemből lenne és a párod arcát ölelné, már ütősebb lenne a kép.)
Na igen az iso,de ezt mondtad úgyhogy ez van.
Középre helyezted a modellt ( a párod) Háááátt szerintem jobb lett volna ha a bal szélre helyezed . A talpai alatt alig van tér. ( ez nem jó)
Előtér nincs.( egyből a témánál kezdődik ( a párodnál)
Szerintem sokkal több lenne a képben ha hátrébb mész pár métert ( így lenne előtér) Legugolsz ( és úgy komponálod a képet hogy az út bal sarkából kezdődjön ( már a párod sem középre esne és több hely lenne a tekintetének,és a fénynyaláb az arcát simogatná.)
Mindenképp értékelendő hogy észre vetted amit sokan nem és azt ki is akartad használni.Sajna nem sikerült,de legközelebb sikerülni fog úgyhogy haaajráááá.
Jó úton vagy,csak figyelj az apróságokra.

Memphis_Raines válasza:
Nagyon szépen köszönöm, velős és mindenképp hasznos értékelést írtál. A hibák egy részét magam is már itt, az oldalra való feltöltés előtt jöttem rá. Igazából egy kallódó kép volt a sok közül, ami megvágtam (volt a lába alatt is fényképezett rész, de túlságosan megvágtam :-( ), kicsit igazítottam a tónusokon, de sajnos tényleg sokkal jobbat ki lehetett volna hozni a helyzetből kis odafigyeléssel. De hát így tanulok és nem felejtek, ha lesz ilyen, úgyis csinálok egy jobb beállítást.

2017. február 17. | 16:15 | p455

Tetszik az ember és a természet párbeszéde , szinte érzem az erdő illatát ahogy a képet nézem , jó meglátás , gyönyörű fotó, gratulálok .

Memphis_Raines válasza:
Köszönöm szépen, hogy neked is tetszik.

2017. február 15. | 23:25 | pálkata

A lényeg, hogy ott történt valami, ami mindkettőtök számára élmény, emlék marad.
Gratulálok hozzá

Memphis_Raines válasza:
Köszönöm szépen.

2017. február 15. | 21:57 | suppsupp

Szia, nagyon klassz kép lehetett volna, de te is írtad, hogy miben hibáztál...ha a párod mindenhol éles lett volna és plusz a rávetülő díszítő fény, igazán szép és falra akasztható kép lett volna...:) Én egyet tanultam meg, hogy az iso-t mindig hagyjuk a legalacsonyabb fokon, és utómunkával egy picit tudsz húzni a képen...:)

Memphis_Raines válasza:
Igazad van, még mindig tanulnom kell a gépem, objektívek adta lehetőségeket és korlátokat, illetve az utómunkába végképp kezdő vagyok, azt is tanulnom kell. De köszönöm szépen az instrukciókat.

adott pontszám: 4
2017. február 15. | 17:22 | hoho

Szia!

Valóban van hangulata ennek a képnek, az az erdei kirándulós, túrázós, meg-megállunk gyönyörködünk, élvezzük a tiszta levegőt hangulata.
Kellemes hatást kölcsönöz a fotónak a kis ellenfény, ugyanakkor talán épp ez miatt a párodon kicsit kevés a fény. És kár a magas érzékenységért.
Alul még hagytam volna egy kicsi helyet.

Memphis_Raines válasza:
Igazad van, visszanéztem az eredeti képet és tényleg alulról túl sokat vágtam le, holott az eredeti megkomponálásakor még pont volt elég hely alul. A Páromon lévő árnyék tényleg deríthető lett volna talán, magamtól akkor ez nem jutott eszembe, holott egyértemű, hogy az kellett volna. Köszönöm szépen az instrukciókat!

adott pontszám: 3
2017. február 15. | 15:25 | kapka

Szia,
Az erdős részlet nagyon szép, és tényleg érdemes ilyet fotózni, ezt nagyon jól észrevetted és éltél is az alkalommal. Viszont a pillanatot nem csak meglátni kell ki is kell tudni használni. Ez most nem sikerült, ne haragudj. Általában én nem vagyok a magas ISO ellen sőt, szeretem. A fotós életünk része, használjuk megfelelően. Itt úgy érzem nem tesz hozzá a hangulathoz, inkább el vesz a kép értékéből. Ha blendeprioritásban voltál, azzal nincs baj, de tudj akkor megfelelően cselekedni és úgy fotozz. Értem, hogy a pillanat megfogod, de akkor csökkentsd az ISO-t vagy a zársebességét.
Esetleg még utomunkával valamennyit vissza lehet hozni a képből. Árnyékokat csökkenteni, zajt szűrni.
Összeségében ez így elfogadható lenne részemről, de legyen javítandó.
Üdv,István

Memphis_Raines válasza:
teljesen egyetértek veled, sajnos nem megfelelően komponáltam meg a beállításokat a gépen. Ennyit tudtam kihozni belőle Lightroom-ba.